טלויזיה

לילך87

New member
טלויזיה

הקטן בן חודשיים ואיך שאני לא שמה אותו הוא מצליח לראות טלויזיה גם אם הראש הפוך הוא ממש מטה אותו לצד ומסתכל פתאום מרגישים שקט ואז אני מבינה ומסתירה לו עם כל מיני דברים, הבעל שואל למה לא?? איך מסבירים לו??

טלויזיה, בגיל חודשיים

שלום לילך87, בענין העקרוני 'טלויזיה לתינוקות - כן או לא', את יכולה להגיד לבעלך שטלוויזיה היא גירוי שבו התינוק פסיבי ואינו מעורב. אין בה הפעלה של מגע ותנועה, שלהם התינוק זקוק. מעבר לזה, יש את עניין התכנים, שחלקם יכולים להיות לא נעימים ואפילו מזיקים, ועניין הריצודים, שעלול (במקרים קיצוניים ונדירים בלבד!) להוות טריגר לאפילפסיה. עד כאן, לגזור ולשמור ולהקריא לבעל בערב
עם זאת ... אם את לא מעוניינת שיראה טלויזיה, תדאגי שהטלויזיה לא תפעל בסביבה. אפשר גם לסובב את הטלויזיה לזוית שאין איתה קשר עין, או לשהות עם התינוק באזור בו אין קשר עין עם הטלויזיה. אני חושבת שכל נסיון למנוע מהתינוק להסב את תשומת לבו לגירוי חזק כל כך, הוא חסר טעם. אני מכירה הורים שמסובבים לתינוק את הראש לכוון אחר, בכל פעם שהוא פונה לטלויזיה פועלת, או שמשנים לו תנוחה, כדי שלא יוכל לראות. אם היא פועלת, והיא מולו - הוא ירצה לראות ואתם תהיו איתו במלחמה מתמדת. מעבר לכך, אני לא חושבת שדקה פה ודקה שם מזיקות לתינוק (להיות ערים לתכנים, כמובן). אני מניחה שאת לא דוגלת בטלויזיה כדרך חינוך, ולכן, כל עוד את לא מניחה אותו מול הטלויזיה כתחליף לגירויים של "החיים האמיתיים" והזמנים הם מאוד מאוד קצרים, אני לא רואה שום בעיה עם זה. בכל אופן, זו דעתי האישית. יהיו וודאי אחרים שיחלקו עלי.

לילך87

New member
הראיתי לבעל ו...

לטענתו הטלויזיה שלנו 100 הרץ ואין ריצודים בטלויזיה כזו. הוא שאל מה אז עד גיל שנתיים לא יראה טלויזיה? אמרתי כן (צחקתי..) , איך הוא הגיב?? "חחח..." לגבי תכנים ברור שזה יהיה רק תכניות של בייבי כשאני יחליט לתת לו לראות וזה לא שאני לא דוגלת בטלויזיה פשוט שמעתי שלא כדאי ורציתי לדעת למה ועכשיו הבנת, אני עצמי כמו רובנו צופה הרבה יותר מידי בטלויזיה תודה

למעלה