טלטול ראש ועוד שאלה

incognita22

New member
טלטול ראש ועוד שאלה

שלום רב. מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפה.... הבן שלי בן 6 חודשים (עוד 4 ימים) וההתפתחות שלו מצוינת (מתהפך לשני הכיוונים מגיל 3 חודשים, מסתובב סביב עצמו ומגיע לכל מקום ע"י גלגולים, צוחק וחברותי והכל נפלא) אבל בשבועיים האחרונים התחיל בתופעה מוזרה - לאורך היום אני שמה לב להרבה פעמים שהוא מטלטל את הראש מצד לצד (כמו אדם שעושה "לא" עם הראש) במהירות לכמה שניות ואז מפסיק. זה יכול לבוא באמצע משחק, או באמצע פיטפוטים (אבל לעולם לא באמצע אוכל :) ). זה נורא מדאיג אותי כי זה לא נראה לי נורמלי.... מה דעתכן? מישהי מכירה את התופעה ויכולה להרגיע? שאלה נוספת: כמו שכתבתי הוא כבר 3 חודשים מתהפך בקלות לשני הצדדים ומסתובב סביב עצמו, אבל לא מראה שום סימן של נסיון לזחילה (לא מרים את הטוסיק חוץ מכמה מקרים בודדים שיצא לו במקרה) ולא מושך את הרגליים לכיוון הבטן. מתי פחות או יותר הוא אמור להתחיל עם הסימנים האלה? האם יש דרך לעזור לו ולהדריך אותו לקראת זחילה או שאני סתם מקדימה את המאוחר? תודה ענקית!

ענתPT

New member
גלגול במקום זחילה...

בנושא הראש- לא מכירה אך מתיאורך נראה ששולט בכך, תבדקי אם את מגיבה לכך כל פעם ואם כך אולי מחזקת התנהגות זאת.. כיוון שהוא נייד בגלגול יתכן וזה מעכב מעט את הזחילה. רגליים לבטן- בסביבות 4 חודשים- נסי לשים משחקים על הרגליים ולראות. הרמת אגן מכוונת- אחרי גיל 6 חודשים 8-10... מומלץ כעט לנסות לחשוף אותו למשחקים יותר גדולים בכדי להאריך את משך הזמן שנמצא על הבטן כהתחלה. לא הייתי עושה דברים נוספים כיוון שבאמת עדיין צעיר.. מתיאורך מתעניין ויוזם תנועה באופן עצמאי

זחילת 6

שלום incognita22, זחילת 6 מופיעה מתרחשת בממוצע בגיל 7-8 חודשים. יש לכן עוד זמן. בקשר לגלגולים, אין שום בעיה עם זה, רק שימי לב שזה מבוצע דרך שני הצדדים (ימין ושמאל). בקשר לטלטול הראש - אני אישית לא מכירה את התופעה. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא ילדים. בהצלחה, ענבל

למעלה