incognita22
New member
טלטול ראש ועוד שאלה
שלום רב. מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפה.... הבן שלי בן 6 חודשים (עוד 4 ימים) וההתפתחות שלו מצוינת (מתהפך לשני הכיוונים מגיל 3 חודשים, מסתובב סביב עצמו ומגיע לכל מקום ע"י גלגולים, צוחק וחברותי והכל נפלא) אבל בשבועיים האחרונים התחיל בתופעה מוזרה - לאורך היום אני שמה לב להרבה פעמים שהוא מטלטל את הראש מצד לצד (כמו אדם שעושה "לא" עם הראש) במהירות לכמה שניות ואז מפסיק. זה יכול לבוא באמצע משחק, או באמצע פיטפוטים (אבל לעולם לא באמצע אוכל
). זה נורא מדאיג אותי כי זה לא נראה לי נורמלי.... מה דעתכן? מישהי מכירה את התופעה ויכולה להרגיע? שאלה נוספת: כמו שכתבתי הוא כבר 3 חודשים מתהפך בקלות לשני הצדדים ומסתובב סביב עצמו, אבל לא מראה שום סימן של נסיון לזחילה (לא מרים את הטוסיק חוץ מכמה מקרים בודדים שיצא לו במקרה) ולא מושך את הרגליים לכיוון הבטן. מתי פחות או יותר הוא אמור להתחיל עם הסימנים האלה? האם יש דרך לעזור לו ולהדריך אותו לקראת זחילה או שאני סתם מקדימה את המאוחר? תודה ענקית!
שלום רב. מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפה.... הבן שלי בן 6 חודשים (עוד 4 ימים) וההתפתחות שלו מצוינת (מתהפך לשני הכיוונים מגיל 3 חודשים, מסתובב סביב עצמו ומגיע לכל מקום ע"י גלגולים, צוחק וחברותי והכל נפלא) אבל בשבועיים האחרונים התחיל בתופעה מוזרה - לאורך היום אני שמה לב להרבה פעמים שהוא מטלטל את הראש מצד לצד (כמו אדם שעושה "לא" עם הראש) במהירות לכמה שניות ואז מפסיק. זה יכול לבוא באמצע משחק, או באמצע פיטפוטים (אבל לעולם לא באמצע אוכל