המתכון לקרם בורלה של ירון:
מדהים כמה טעים.... מתכון: קרם ברולה/ ירון רכיבים: 500 מ"ל שמנת מתוקה 32% (שני קרטונים). 1 כוס חלב 3% (250 מ"ל) ½ מקל וניל חצוי לאורכו 3 רצועות קליפת לימון דקות (צהוב בלבד) 1/3 כוס סוכר 6 חלמונים (מביצה מס´ 1) ½ כוס סוכר חום בהיר (דמררה) נדרשים כ 10- כלים אישיים קטנים מקרמיקה חסינת אש. אופן הכנה: לחמם בסיר את השמנת, החלב, מקל הוניל החצוי ורצועות הלימון, להביא לסף רתיחה תוך כדי בחישה מידי פעם ולהסיר מהאש. "לדוג" את רצועות קליפת הלימון ומקל הוניל. לגרד בסכין מעט גרגירי וניל מהמקל אל תוך הסיר. להקציף בסיר את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. לצקת תוך כדי בחישה מהירה (אחרת תתקבל חביתה), את השמנת החמה לתערובת החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה. לבשל את התערובת על אש קטנה עוד 2 ד קות (זהירות לא להרתיח). להעביר את הסיר לקערת מים קרים ולצנן את התערובת. לחמם תנור לחום של 160 מעלות, לצקת את התערובת לכלים האישיים, לסדר את הכלים על תבנית אפיה ולמלא בתבנית מים רותחים בגובה חצי הכלים. לאפות כ 40 דקות. להוציא את הכלים ולצנן אותם במקרר. לשים במסננת את הסוכר החום ולפזר שכבה דקה ואחידה מעל הכלים. לחמם את התנור לגריל, לסדר את הכלים שוב בתבנית עם מים במרחק קצר מגוף החימום ולאפות מספר דקות עד לקבלת ציפוי שחום. ניתן לחמם את הסוכר גם בעזרת מבער גז מיוחד. הערות: מומלץ מקור המתכון: ירון - פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ולצערי אינני מצליחה ליצא הקובץ