טל -רעיון לסקר- אפידורל כן או לא

tonti

New member
שאלה נורא קשה!

אני אוכל לענות על זה רק אחרי הלידה!

tonti

New member
התכנון הוא לא לקחת

ולהתעקש על זה. עד גבול מסויים...

אני חשבתי בדיוק כמוך

ציירתי לי לידה טבעית, לנשום כמו שלימדו אותי, להיות רגועה ! במציאות.... אחרי יום שלם ולילה שלם עם צירונים שלא מתפתחים לשום מקום ביקשתי אפידורל לפני שיגיעו החזקים! אבל זה לא אומר שום דבר עליך. יכול להיות שאם הלידה שלי היתה מתפתחת כראוי הייתי מצליחה לעשות את מה שרציתי. אבל אחרי 24 שעות של ירידת מים וצירים הייתי כל כך עייפה שכבר לא היה לי אכפת מכלום. רק רציתי להיות אחרי. טל

tonti

New member
בשביל זה ,טל,

אני לא מצהירה שום הצהרות חגיגיות. אני רק מקווה שיהיה לי את הכח והתמיכה לנסות לפחות בלי. אבל אני לא אחכה למות מכאבים. (24 שעות?????????)

נירית1

New member
גם אני חשבתי שאסתדר בלי אפידורל

וברגע המכריע צעקתי על בעלי "תביא כבר את המרדים!"
וכל מה שהיה חשוב לי שמישהו יעלים את הכאבים האלו! אז פשוט לא להצהיר הצהרות

אז אני שואלת אתכן

לאכדאי לקחת על ההתחלה וזהו? למה לסבול ואח"כ לקחת? בלידה של אריאלי ברגע שהגעתי לבי"ח אמרתי להם שאני רוצה אפידורל, כי צריך לתת אינפוזיה וכאלה, ולא רציתי לפספס את "חלון ההזדמנויות". מה אני אגיד לכן, היה נפלא!!! ברגע שקיבלתי את האפידורל, עימעמתי את האורות בחדר, שלחתי את בעלי החוצה ו
נרדמתי.... כאן המקום לציין, שעד שהגיע האפידורל, נשמתי כמו שלמדנו וזה עזר לי מאוד.

anat_i

New member
אני מסכימה איתך

כדאי לקחת כמה שיותר מוקדם. למה לסבול אם אפשר לא?? לדעתי האפידורל הזה הוא דבר אדיר! המצאת המאה!! אבל עד כמה שהבנתי אי אפשר לקחת מיד בהתחלה כי זה עלול לעקב את הלידה ולגרום לסיבוכים. בלידה הקודמת התחננתי לאפידורל ולקח הרבה זמן עד שהביאו לי כי אמרו שאין מספיק פתיחה. את קיבלת מיד בהתחלה? לא עשו לך בעיות?

כמובן שלא מייד בהתחלה

יש להם כל מיני קריטריונים, כמו פתיחה וכאלה. אבל חשוב להודיע שרוצים מייד בהתחלה, כי צריך לקבל ליטר שלם של אינפוזיה לפני זה וזה לוקח זמן. מדהים ההבדל בין צירים לבין אפידורל. מומלץ בחום

anat_i

New member
תודה. טוב שאת אומרת לי.

באמת לא ידעתי. אולי זאת הסיבה שלקח כל כך הרבה זמן עד שנתנו לי אפידורל. אז הפעם אני אגיד מיד!

רותי&ע

New member
נירית כל כך צודקת וזה נכון גם

למה שיהיה אחרי הלידה-לא להצהיר הצהרות. כמו לדוגמא-אני אניק אותו עד גיל שנה. המציאות לפעמים שונה מהתאוריה והכוונות היפות. אני אחרי למעלה מיומיים צירים כואבים (וזה כאב שלא דמיינתי אף פעם) ראיתי במרדים מלאך טוב..

tonti

New member
אוף, אתן כאלה מעצבנות!

לא מצהירה שום הצהרה!!!!!!!!!! רק אמרתי שמלכתחילה אני לא רוצה לקחת (ואני רוצה גם להניק שנה!!!) מותר לרצות ולחלום? אני בטוחה שאפשר להתאכזב יותר ככל שמתכננים יותר אבל אלה החיים, לא?

רותי&ע

New member
כמה פעמים אמרו לך שלא טוב להתעצבן

בהריון? ונכון שזה מעצבן כשאומרים את זה?
מותר ורצוי לתכנן ולחלום רק צריך להיות גמישים בביצוע. מישהו חכם אמר : כל תוכנית היא בסיס לשינויים.

shafririt

New member
אני גם אמרתי שאני לא אקח כלום

ובסוף לקחתי טשטוש. אפידורל לא הסכמתי לקחת ולמזלי האחות לא לחצה עליי. הטשטוש היה מעולה. ישנתי כל הזמן והתעוררתי רק בצירים. בדיעבד מזל שלא נתנו לי אפידורל כי ילדתי שעתיים וחצי אחרי הזריקה. לגבי הנקה - אמרתי שאני אניק וזה ממש לא הצליח. הבן שלי אבד משקל ועברנו למטרנה. כולם אומרים לי לנסות שוב בלידה הזו אבל אני לא יודעת. בקיצור, לזרום עם המצב. להחליט על כיוון אבל לא חייבים ללכת בו ויהי מה.

ashlaya

New member
ברור שלא מתכננים

ולא רק במה שקשור להריון אלה בכלל החיים נתונים לשינויים אבל יש רצוי..והמצוי משנה את הדברים לפעמים אני הייי מעדיפה לא לקחת אפידורל בעיקר כי אני גם ככה סובלת מהגב ושמעתי שזה רק עושה רע יותר מכירה לפחות 2 נשים שבלידה השניה עם כל הסבל העדיפו לוותר על האפידורל..

shoshi1

New member
אפידורל

לקחת או לא לקחת? מנסיוני בחדר הלידה בלידה ראשונה רצוי ומומלץ לקחת אפידורל. אחרי לידה ראשונה תעשו מה שאתן רוצות אבל הראשונה היא בלתי צפויה , כואבת יותר מין הבאות ולכן כאמור , אני שומעת את המיילדות ממליצות מאד. מצד שני כבר נתקלתי ביולדות שהרגישו שהן צפות על ענן עם האפידורל ולכן גם לא דחפו מספיק והכל היה מסובך וארוך יותר. אבל מקרים כאלה הם לא מאד שכיחים. מהנ שלא תחלטנה , שיהיה לכן בהצלחה ובקלות!

למעלה