טמפרטורת תמל

הילית111

New member
טמפרטורת תמל

בנות זקוקה לעזרה! לא מסתדרת עם הכנת התמל-שילוב בין מים בטמפרטורת החדר לרתוחים היי לכל הבנות לפני שבוע ילדתי . בבית החולים הנקתי ממש מעט(אולי פעמיים ) ורוב הזמן ננתי לו בקבוק מטרנה בבית חולים זה בקבוק תמל מוכן (הלוואי והיה דבר כזה בארץ!! כמה זה היה הופך את החיים לנוחים) אני אוסיף שהאחיות נתנו את הבקבוק ממגירה כלומר לא ממיחם כלשהו אלא בטמפרטורת החדר מה שנקרא. זה לא היה מחומם. בבית אני חוששת שאני לא עושה את התמל כראוי או שזה חם מדי או קר מדי אני חוששת שהתינוק מתבלבל מזה ומה אני עושה לא נכון ?. כרגע כל האכלה אני מכינה בקבוק של 120 מל למרות שכל ארוחה הוא לא גומר את הכל אבל זה נקודה אחרת כי הוא לא ממש אוכל כל שלוש שעות אלא לפעמים כל שעתים וחצי או קצת וקצת. בכל אופן הנקודה הכי הכי בעיתית עכשו זה הטמפרטורה של התמל איך אני עושה שזה יהיה חמים . פעם אמרו לי 3/4 מים רתוחים בטמפרטורת החדר ורבע רותח עשיתי את זה וראיתי שזה לא ממש חם ואז קראתי שני שליש רתוחים טמפרטורת החדר ושליש רותח וגם לא יצא טוב מה הדרך איך אני עושה את התמל שיהיה נעים לתינוק ? הרי אין לי מדחום שאני יכולה לבדוק טמפרטורה. להכין את התמל עם מים בטמפרטורת החדר בלבד אמרו לי שזה יעשה כאב בטן לתינוק אז זה לא אופציה.אז מה עושים? תודה מראש האמא המוטרדת

תאירU4

New member
אני פשוט למדתי כמה שניות צריך

במיקרו שלי. תבדקי כמה צריך במיקרו שלך וככה תדעי. אבל אין דבר כזה לבלבל את הילד, זה לא שזה חם ממש וקר ממש מהמקרר. סה"כ ההבדלים יחסית לא מאוד גדולים. אני בכלל מכירה אמהות שבכלל לא חיממו, לפעמים אפילו נתנו את הבקבוק מוכן ישר מהמהקרר. זה יורת להורים לתאומים שמכינים כמות גדולה ומחלקים לבקבוקים. אבל זה נראה לי איכס. אל תלחצי כל כך , זה"כ זה לא כזה חשוב, כל עוד זה לא חם מידי וזה קצת מסוכן. לזרום זה שם המשחק בגידול ילדים, אם תלחצי מכל דבר הכי קטן יהיה לך ממש קשה.

הילית111

New member
תודה

תודה אבל כולם אומרים שבמיקרו זה לא מומלץ הלוואי והייתי יכולה לחמם במיקרו הכי פשוט אבל אמרו שלא מומלץ

חנול

New member
ואנחנו לא חיממנו אף פעם. עד היום

הילי בת 8 חודשים +. לא מחממים לה בכלל- טמ' חדר. כשכן ניסינו לחמם נתקלנו בהתנגדות עזה. זה אולי המינוס...מצד שני, מוצקים היא כן אוכלת חם. אבל את התמ"ל הנוזלי בשום פנים ואופן לא מחומם.

hag70

New member
גם אנחנו לא חיממנו

אצלנו הילדה אכלה מבקבוק מגיל 0 ותמיד זה היה בטמפרטורת החדר. לא שהיינו כל כך חכמים - ראינו שזה עובד מצויים בבית חולים ולא ראינו סיבה להתחיל לחמם. וגם כי זה ווג'רס לא קטן וגם כי כשיוצאים מהבית צריך מחמם/שומר חום ועוד |שבור|. בקיצר - אף פעם לא ניסינו חם. בסוד אני אספר שלפעמים היינו גם נותנים לה בקבוק שהכנו מראש ושמנו במקרר מבלי לחמם בכלל. גם זה עבד מצויין. (כמובן כשסבתא היתה בסביבה מיד היינו עושים קולות של מיקרו כדי שלא יגלו שאנחנו מתעללים בילדה
). ככה זה היה גם באוכל מוצק. עד היום היא אוהבת מאד קרח. אולי היא בכלל אסקימואית

ferdinand

New member
מנהלים יקרים....

בפעמים הראשונות, זה מצחיק. אח"כ משעמע. באיזשהו שלב כבר מתחילים להתעלם. ולפעמים זה אפילו קצת מרגיז. הילית היקרה - קודם כל המון המון מזל טוב, רוב אושר ונחת, בריאות וכיף! יש בזה משהו מעליב - לפנות בפורום של אבאים ל-"בנות זקוקה לעזרתכם"! הרי אחת ממטרות הפורום היקר הזה (כך אני מניח) לתת לאבאים מקום, מכיוון ש-(באופן מובן) כל הפורומים שעוסקים בהורים וילדים, לידה, הריון הנקה וכו', מאויישים לרוב ביידי אמהות (וטוב שכך) בכל הפורומים האחרים אפשר ואפילו רצוי וראוי, לפנות ל-"כלל" בלשון נקבה. אבל פה - זה מקום מיוחד!
ולשאלתך - הקטנה (כאמור) רק יונקת. את בקבוקי החלב השאוב (שהיא מסרבת לקבל, חוץ מסבתא) אנחנו משרים מס' דק' בקערה עם מים רותחים, ובודקים ככה כמו שצריך על גב כף היד. עם הגדול, עד כמה שאני זוכר (זה היה לפני שבע שנים) מהר מאוד מצאנו (על בסיס של ניסוי וטעיה) את התמהיל ה-"נכון", בין מים בטמפר' החדר למים רותחים, ואח"כ זה הפך כבר לפעולה אוטומטית. עד כמה שאני זוכר - שמים קודם ת'מים, ואח"כ ת'אבקה - נכון?, אז לפני ששמים ת'אבקה, מזליפים מעט על גב כף היד, ומרגישים עם זה נעים או קר מדי או חם מדי. ואני בטוח שאוטוטו זה יהפוך לפעולה אוטו' כזאתי, שבכלל לא תחשבי עליה. חימום במיקרו - גם לי לא נראה העניין הזה, למרות שעד כמה שידוע לי, אין מחקרים וכאלו שמראים שמזון מחומם מיקרוגלית מזיק לבריאותם של תינוקות.

hag70

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

טוב שאני לא היחיד שמרגיש שזה קצת מוזר כל העניין עם ה"בנות" בפורום הזה. הערתי כמה פעמים בחיוך, אבל כנראה זה לא ממש נקלט (אולי הפתרון הוא כזה
?) אם כן - חבל. יש לי הרגשה שההודעות נכתבות בפורום אחרים קודם ואח"כ מועתקים לכאן באופן אוטומטי. לא תירוץ אבל עובדה (מה גם שהמנהלים חוטאים בזה לפעמים, אז מה יגידו איזובי הקיר
). ועכשיו לסיבה לשמה התכנסנו היום: עניין החימום במיקרו הוא שיש מצבים שהאוכל לא מתחמם באופן שווה בכלי ואז יש מקומות בבקבוק שהאוכל בו הרבה יותר חם ממה שמרגישים בחוץ וזה מאד מסוכן. הפתרון הוא כמובן לערבב טוב טוב טוב לפני שימוש, אבל זה אף פעם לא מספיק. במקרה הזה המשפט: better be safe than sorry מאד רלוונטי. שבת שלום.

schlomitsmile

Member
מנהל
כשאתם צודקים, אתם צודקים. עניין החום-קור, הזכיר לי משהו שקראתי פעם בספר הדרכה 'אחר' להורים מתחילים, לגבי טמפרטורת האמבטיה לתינוק: אם התינוק אדום- סימן שהמיים חמים מדיי, אם הוא כחול- סימן שהמיים קרים מדיי, אם המיים שחורים- סימן שהתינוק מלוכלך מדיי. ../images/Emo13.gif

חנול

New member
תגובתנו

אכן, אנחנו מבינים לגמרי את מה שאתם אומרים. אנחנו כמנהלים דוגלים בגישת התערבות מינימלית בתכנים, ומאמינים בכוחו של האינטרנט (להמ אני נשמעת לעצמי משחזרת חומרים מהקורס לכלכלה ומשפט...). גם לי הפריע שהילית פונה בלשון נקבה, אבל זה בגלל שאני יודעת שהיא מפרסמת את ההודעה במס' פורומים (נכון, לעשות קופי-פייסט ולשנות מילה אחת זה לא קשה). אני נותנת לה את ה-בנפיט-אוף-דה-דאוט, שהיא אם צעירה וממש אין לה המון זמן לשבת ליד האינטרנט ולכן אני מנסה להבין ולקבל. חוץ מזה, שאני בטוחה (בטוחה) שאחרי ההודעה הזו, כוחו של האינטרנט שוב יוכיח את עצמו, והילית תקח ההערה לתשומת לבה ותדאג לשנות, כי אני בטוחה שהיא רוצה להמשיך לקבל מכם תגובות. חוץ מזה, מה קורה עם מתכונים לשבת?

הילית111

New member
היי לכל האבות

היי לכל האבות אני אסביר אני אכן כותבת את השאלות שלי בפורומים בוורד ואז מעתיקה לפורומים שונים ובגלל שרובם הם של נשים לשון הנקבה נשארת אבל אני אשנה.. עם תינוק בן שבוע ובכלל במכבש הלחצים שלי עם ההריון והלידה הראשונה לא היה לי זמן לשנות אבל אני אשנה בכלל אני מאמינה שגם לאבות יש המון מידע בתחום הזה לכן אני גם מפרסמת פה מצטערת אם מישהו נפגע ואני אקח לתשומת ליבי תודה !

למעלה