טנאט-מסעדה אתיופית בתל אביב-ביקורת

evil moon1

New member
טנאט-מסעדה אתיופית בתל אביב-ביקורת

שלום לכולם,
אחרי ששאלתי פה שאלה על מסעדות אתיופיות, הייתי ב"טנאט" וחוזרת עם דיווח לטובת כל מי שאולי יתעניין:
*במסעדה בערך 5 מנות, שכמו שהבנתי מתחלפות כל כמה זמן. בגדול הכל מבוסס על אינג'רה(שזה מעין פיתה גדולה ואווירירית כזו, טעם שלה חמצמץ ולא רגיל בשבילי) ועליה שמים כל מיני תבשילים-כמו ירקות, ממרחים שונים....אני אכלתי אינג'רה עם פטריות יער ועגבניות וכרוב כבוש-היה טעים וטרי...
*היה כתוב שם שיש מנה של פול-אך בפועל לא היה
*בירה אתיופית-לפי התווית אכן מיוצרת באדיס אבבה, לא ממש שונה מבירה רגילה, כמו טובורג, נגיד...יש גם כל המשקאות הרגילים כמו קולה וסודה ובירות רגילות.....
*יש שייקים ומיצים סחוטים-לא טעמתי
*קפה אתיופי-מעולה, תענוג של ממש....נהנתי נורא...מגיעה בכוס חמודה וקטנה....
*שירות-אדיב ועם חיוך, עם כי (הייתי בצהריים) הייתה רק אישה אחת שגם הכינה אוכל, גם מילצרה וגם הביאה חשבון...אז זה היה קצת איטי
*מחירים סבירים. אינג'רה זוגית, 2 בירות אתיופיות ו-3 כוסות קפה עלו 96ש"ח
*המסעדה טבעונית
בתאבון!(כתובת:רח' צ'לנוב, 27, ת"א)

oreldi

New member
תודה על הדיווח

אוכל אתיופי טרם טעמתי...טוב לקרוא שהיתה ארוחה טובה במחיר בסדר גמור

החתולית

New member
על הדיווח

דקלה1984

New member
נשמע נחמד

אין מסעדה אתיופית בלי אינג'רה, מצד שני פטריות יער וכרוב כבוש לא נשמע אתיופי במיוחד...סוג של פיוז'ן כנראה :)

ortolan

New member
כן אתיופי

גם הפטריות וגם הכרוב. באתיופיה כמעט לכל מנה בשרית יש תחליף/מקבילה טבעונית מסיבות דתיות (וגם כי לא תמיד היה בשר) והפטריות נפוצות בתפקיד הנזיד (טיבס)

דקלה1984

New member
מעניין

אכלתי בכמה מסעדות אתיופיות בחיי, נתקלתי בכרוב (לא כבוש אלא מבושל) ומעולם לא נתקלתי בפטריות.

ortolan

New member
יש למשל ב Awash

האתיופית השכונתית שלנו בניו יורק וגם ב Moya בסן פרנסיסקו. כל הצומות והתעניות השונות שהכנסיה האתיופית מטילה די מכריחים את המסעדות לתחזק תפריט טבעוני (אולי פחות בישראל :) )

ortolan

New member
אוקיי, אפשר להסיק

שיש מסעדות אתיופיות שאין בהן פטריות וכאלו שיש בהן פטריות (כמו נניח שיש כאלו שיש בהן קיטפו וכאלה שלא), אבל מה שבטוח זה שבאתיופיה גופא יש מאכל מקומי נפוץ למדי של טיבס פטריות ולא מדובר על פיוז'ן. נסיון אישי מחליף עובדות רק בפייסבוק.

למעלה