טנדייננים,FOLDים,IMAGIROים???

gaharoni

New member
אז ככה,

כל אחד מאלו הוא מגזין אוריגמי: TANTEIDAN: מגזין של אגודה יפנית, הקוראת לעצמה "בלשי האוריגמי", המתמחה בעיקר באוריגמי "טכני" (עם הרבה "שפיצים"). המגזינים מופיעים אחת לחדשיים, הם בד"כ על טהרת היפנית, וכוללים דיאגרמות מפורטות לדגם אחד מסובך במיוחד, תרשים קפלים לדגם מסובך אחר, הוראות לדגם גיאומטרי/מתימטי ועוד הוראות לבערך 2 דגמים פשוטים מאוד ואלגנטיים של מקוטו ימגוצ'י. כל אחד יכול להיות מנוי על המגזין (מומלץ!). זה האתר שלהם. באתר שלי אפשר לראות פירוט של תוכן כל המגזינים עד היום (כן בועז, חוץ משני האחרונים - טרם הספיקותי...
). FOLD: מגזין אוריגמי, שכבר לא קיים, שהיה מופץ בקרב קבוצה מצומצמת בארה"ב, וכלל הרבה רכילות פרטית. חברי הקבוצה משתדלים, עקב אופיו האישי של המגזין, לא להפיץ אותו לציבור הרחב, ולכן קשה מאוד להשיג עותקים. IMAGIRO: עוד מגזין פרטי, של קבוצה המהווה את האליטה של האוריגמי בארה"ב. הקבוצה מגבילה את עצמה ל-20 איש (עם רשימת המתנה!) ועוסקת בעיקר בהיבטים המתמטיים של האוריגמי. בועז ישתלב שם מצויין! עוד פרטים אודותיהם כאן.

bshuval

New member
תודה על המחמאות...

שכחת לציין שתמונתי מופיעה בטנטיידן האחרון, אז למעשה עכשיו אני באמת מפורסם בעולם האוריגאמי...
לגבי IMAGIRO, הייתי מאד מאד רוצה להצטרף, אבל הרשימה סגורה כרגע. למיטב ידיעתי אין רשימת המתנה. תקופה ארוכה היו בIMAGIRO רק 19 חברים, ולפני כחודש וחצי הצטרף אליהם ג'ייסון קו. אני לא בטוח שיש לי מה לתרום (איפה אני, ואיפה החברים שם - אריק דמיין, ג'יאנין מוזלי, רוברט לאנג, טום האל...). אולי יום אחד אאזור אומץ ואבקש להצטרף. השמועות אומרות שגם IMAGIRO מכיל רכילות פרטית רבה, אך אמורות להיות בו גם כתבות טובות מעניינות. אבל, לא ראיתי מעולם עלון של IMAGIRO...

bshuval

New member
טוב, אז אזרתי אומץ...

שלחתי לפני מספר דקות לטום האל בקשה להצטרף לIMAGIRO. אחלו לי בהצלחה... אני מקווה שאיזה חבר שם יחליט לצאת מהעלון. (ואני גם מקווה שיקבלו אותי לשם!) אני אעדכן אתכם בהתפתחויות אם יהיו!

למעלה