טנטרה לצעירים?

golgi21

New member
טנטרה לצעירים?

שלום, מקריאה קצת בפורום ומחיטוט בכרטיסים האישיים של החברים בפורום, שמתי לב שטווח הגילאים הנפוץ הוא 35 ומעלה. האם נתקלתם בזוג צעיר באחד המפגשים? (וכן, ניחשתם נכון, אני בן 21
) האם טנטרה מתאימה גם לזוגות צעירים? ואם כן, למה היא לא נפוצה כל כך בגילאים האלה? מחכה לתשובות

../images/Emo221.gifאתה לחלוטין צודק באבחנה../images/Emo221.gif

נכון, באמת ניחשנו שאתה בן 21, ואנחנו אפילו מנחשים שלמדת או אתה לומד, ביולוגיה.
נכון
אתה מציין בצדק, שמרבית האנשים שפונים לטנטרה באמת בגילאי ה- 30 ומעלה. אנחנו בהחלט נתקלנו גם בחבר'ה צעירים בסדנאות ופעילויות שונות, למרות שהם אף פעם לא הרוב. טנטרה בהחלט מתאימה ואפילו מומלצת בחום רב לזוגות צעירים. לדעתנו, הסיבה שהטנטרה פחות נפוצה בטווחי הגילאים הללו היא מורכבת. מהבחינה המינית, לוקח לאנשים זמן להתייצב, להיפתח, לחוש מספיק בטחון עצמי ושלמות (ובעקבות כך הרבה פחות רגש קנאה), כדי להשתתף בסדנאות, ורוב הסדנאות כוללות מידה כזו או אחרת של מיניות (תלוי במנחים ובקבוצה כאחד). עוד סיבות שלדעתנו קיימות, אנשים צעירים הם בד"כ חדורי מטרה בכל מה שקשור במיניות ובזוגיות. הם חשים מוגשמים רק מעצם השגת המטרה העילאית של הפורקן. (וסליחה על ההכללה הגסה). מטבעם, הם עדיין לא עסוקים בשאלות גבוהות סטייל "מי אני ומה אני בכלל עושה כאן?", הם עסוקים מידי. השאלות הללו בד"כ מתחילות לעלות לקראת ההתקרבות לגיל 40. אצל רוב האנשים, הילדים כבר גדולים יחסית, הם כבר התייצבו (מי יותר ומי פחות) מבחינה כלכלית, ועכשיו הלב והראש פנויים יותר לתהיות ברומו של עולם, ומתחילים הרבה תהליכי התפתחות אישית - וטנטרה היא כל כולה תהליך אחד ענק של התפתחות אישית. גם הזוגיות לובשת צורה ופושטת צורה, או שהיא בשלה יותר, או שהיא פוסקת ונוצרת הזדמנות ל"פרק ב'" שמאפשר הפתחות לחווייות חדשות. לדעתנו, ככל שזוגות צעירים יגלו מוקדם יותר את הטנטרה כתפיסת עולם ודרך חיים, כך ייטב להם בהמשך דרכם. אתם מוזמנים באהבה להשאר כאן עימנו ב
החם שלנו, ולהביא איתכם עוד רבים מקבוצת הגיל שלכם, וכמובן, להיות בקשר ולברר יותר לעומק.

golgi21

New member
תודה רבה לכם על התשובה

אני די מסכים עם כל מה שרשמתם, והרבה מזה תקף גם לגבי ולגבי חברתי. באופן אישי החוויה הטנטרית מסקרנת אותי מאוד, אך זה יאלץ לחכות מפעת חוסר שיתוף פעולה (נכון לעכשיו...) של החברה. כנראה שבגילאים היותר מתקדמים הפערים בפתיחות המינית אכן מצטמצמים.

למעלה