טנטרה . . .

ינוקא1

New member
טנטרה . . .

בתרגולי הצ'י גונג , יום אחד עשינו תרגיל של צורת 8 בקדמת הגוף (8 מאוזן).

כלומר - התחלנו תנועה עם הידיים מבית החזה , ירדנו באלכסון כלפי מטה וקדימה , חזרנו לאחור , העלינו את הידיים באלסון למעלה וקדימה , חזרנו לאחור וחוזר חלילה.

ואז העירה אחת המשתתפות כי היא מרגישה שנשים צריכים לעשות זאת בכיוון ההפוך. והיא צדקה.
התנועה החיצונית הזו משקפת מרידיאנים פנימיים בתוך הגוף הזורמים באותה הצורה.

יש בגוף זרימה אנרגטית בכיוון 8 השונה בכיוונה אצל גברים ונשים -

אצל גברים באיזור איבר המין , זרימת ה8 בתנועה כלפי חוץ , אצל נשים בתנועה כלפי פנים.

לאחרונה הבנתי כי מרידיאני ה8 הללו אלו בעצם מרידיאני המין.
הם יוצרים את הקוטביות המינית אצל שני המינים.
והם קשורים באופן הדוק לשאיפה ונשיפה.

שאיפה היא האספקט הנקבי , נשיפה היא האספקט הזכרי.

על מנת שגבר יאזן את הקוטביות המינית שלו , למשל , הוא צריך להתחיל לנשום מעצם הזנב , להעלות את השאיפה באלכסון עד בית החזה , להגיע אל הגב , ומשם לנשוף ולרדת באלכסון עד איבר המין.
הכל בצורת 8 כמובן.

ואצל נשים ההיפך -
להתחיל לנשום מהוואגינה , לעלות עד הגב ממול בית החזה , להתקדם לקדמת בית החזה , ומשם לנשוף באלכסון עד עצם הזנב.
הכל בצורת 8 , רק בכיוון הפוך מהקודם.

כאשר עושים זאת נכון מתקבלת תנועה גלית.

ינוקא1

New member
זה מסביר גם כן

כי אצל נשים המקומות הבולטים הם השדיים והישבן - כי הם המקומות של חצי ה8 המשויך ל"נשיפה" וליציאה החוצה , כלומר האספקט הזכרי.

ואילו המקומות השקועים הם הוואגינה והגב העליון - כי הם המקומות של חצי ה8 המשויך לשאיפה ולכניסה פנימה , האספקט הנקבי.

(ואצל גברים המקומות הבולטים הם איבר המין והגב העליון כי הם המקומות של הנשיפה , והמקומות השקועים הם בית החזה והישבן המקומות של השאיפה)

רעיון יפה.....את כל זה הבנת לבד

כל הכבוד.
למה נתת לזה כותרת - "טנטרה"....?
אם כבר...
טנטרה הם הלימודים והעשייה המביאים לתודעה של אי דואליות ומשם לאושר עילאי.
בין התרגולים קיים החיבור בין הזיכרי והנקבי. היום מרבית האנשים חושבים שטנטרה היא - מין, גבר ואישה, תיעול אנרגיות מיניות וכו'. מעט פשטני.

בעקרון, את החיבור בין הזכרי לנקבי אדם יכול לעשות בתוך עצמו.
לא מזמן היה לי מטופל עם בעיה בגב התחתון. מבחינה אנרגטית הרגשתי שיש לו דיס הרמוניה וניתוק בין הצד הגברי שבו לנקבי שבו. אחת מהסיבות - לאנרגיה הנקבית שלו יש ביטוי גבוה והוא היה מחובר אליה כאדם, אבל לא היה לה חיבור לאנרגיה הזכרית שלו. כלומר הנקבי שבו והזכרי שבו התקיימו בפאזות שונות, שלא היו מחוברות. הניתוק היה באזור הגב התחתון.

התרגול שנתת מתאים לתרגול החיבור במובן מסוים......זו התשובה לשאלה למה "טנטרה"?

תודה, מעניין.

לומדים הרבה.

ינוקא1

New member
רבה !

אלמלא ההערה מאותה בחורה , לא הייתי יודע זאת . . . אז זה לא רק לבד . . .

אינני מבין הרבה בטנטרה "הרגילה" , אבל הבנתי שאלו המרידיאנים הראשיים בזמן קיום יחסים.
לכן גם כאשר מקיימים יחסים יש תנועה גופנית בצורת גל . . . כאשר בתוך הגוף קיימת תנועת ה8 הזו , זה מה שנראה כלפי חוץ.

ענית בעצמך בכל אופן

ינוקא1

New member
נ.ב.

גם ביצוע התנועה עם הידיים בליווי שאיפה ונשיפה כמובן עושה את העבודה.

אין צורך בהכרח לדמיין הכל בתוך הגוף.

מצד שני אפשר רק עם הדמיון

אחת ההנחיות שלי בתרגולים, היא שבעצם אנו עוסקים בעבודה פנימית ושלידיים אין באמת משמעות.
הידיים הן רק ביטוי והחצנה קיצונית של התנועה הפנימית, שמתחילה בדמיון\כוונה והופכת לזרימה פנימית.
הידיים נותנות למתרגלים חישה פיזית לדמיון שלהם ולתנועה הפנימית. הן עוזרות להניע את התנועה הפנימית.
יש המתרגלים רק את הידיים, ללא הכוונה והדמיון, ואז כמובן שאין ממש משמעות פנימית לתרגול (שזה עניינו בעצם), פרט לכך שהוא התעמלות איטית.

מבחינה פנימית, מספיק רק לדמיין את התנועה בשביל שהיא תפעל בגוף ותעשה את העבודה האנרגטית.
אתה בטח יודע זאת, אני רק מעלה את הרעיון.

ינוקא1

New member
גם כשתרגלתי עם הקבוצה שלי

מידי פעם הייתי אומר להם -

"ועכשיו תעברו לעמידת מוצא.
עברתם ? סבבה.
עכשיו תדמיינו שאתם עושים את התנועה הזאת והזאת , בלי לבצע אותה בפועל"

וכל זה כדי ללמד אותם את מה שאמרת . . .

בכל זאת הוספתי את הנ.ב. כי לי ולך הדברים הללו ברורים (שזרימה בדמיון היא בדיוק כמו ביצוע תנועה) וגם הכוונה שלנו יחסית "ממוקדת" וחזקה יותר מאדם רגיל.

אך לאדם "רגיל" שצריך איזון של האנרגיה המינית שלו , הייתי אומר לו לעשות את התנועה עם הידיים . . .

למעלה