טנטריס - מסעדת שני כוכבי מישלן במינכן

טנטריס - מסעדת שני כוכבי מישלן במינכן

ביקורת חדשה באתר (לחצו לגרסה המלאה ותמונות)

טאנטריס היא אחת המסעדות הנחשבות במינכן, שני כוכבי מישלן והרבה תשבוחות. סגנון הבישול צרפתי מודרני עם השפעות בוואריות. דגש רב מאוד הושם על עיצוב המסעדה שקשה לי להגדיר בדיוק מה הסגנון. משהו שמשלב בורדל וגלריה לאומנות. הרבה אורות אדומים וכתומים. השירות היה יוצא דופן ומעולה. גם בהתייעצות על היין הסומלייה היה חביב והציע לנו יין בסגנון שחיפשנו במחיר משתלם. בגלל שבאנו ביום שבת היו שני תפריטים לבחירה. אחד הוא המיוחד לשבת – 4 מנות ויינות מותאמים (לא בטוחה אבל זה מה שהבנתי) ב-130 יורו. השני הוא תפריט טעימות משתנה של 5 מנות (עם בחירה בין שתי אפשרויות בשלוש מהמנות) ב-120 יורו. התפריט המיוחד היה כתוב בכתב יד בגרמנית ולא הבנתי בו כלום, אז החלטנו ללכת על פעמיים תפריט טעימות ובו בחרנו את כל האופציות וחלקנו הכל, כך יצא לנו לטעום כמה שיותר מנות.

1. הארוחה התחילה במשעשע חיך קטן של טרטר טונה אדומה וביצת שליו, רוטב יוזו יוגורט. נחמד מאוד אבל ביצתי. לי זה לא הפריע.

2. צלחת פואה גרה מגוונת המכילה גם טרין צבעוני וגם חתיכה של כבד אווז ברוטב כמהין שחורות. יפהפה ומענג.

3. ברבוניה על סלט עם קליפות הדרים, גוואקמולה ורוטב קרם מאוד טעים אבל סה”כ מנה פחות מרשימה מהפואה גרה.

4. לובסטר ברוטב בויבאז קרמי וקריספ טפיוקה שהיה המנה המעולה של הארוחה לדעתי.

5. רביולי ממולא בשר חזירון, כרוב וחזרת – פיוז’ן אמיתי בין המטבח הגרמני והאסיאתי.

6. פילה של קאטפיש, ניוקי ורוטב פלפל לבן – גם מנת הדג הזאת היתה נחמדה אבל לא מפעימה.

7. פילה של בשר צבי, פורצ’יני טריות, קרם ארטישוק ירושלמי ורוטב בשר – מנה מעולה, עונתית וקלאסית.

8. יוגורט קרם ברולה, פירות יער ורוויון – קינוח שלא משאיר חותם. הקרם ברולה היה בסדר אבל פרוסה של עוגה לצידו היתה ג’לטינית וברמה נמוכה למה שציפיתי.

9. סופלה קרמל, וניל ושזיפים – מנה אחרונה חלשה בשביל מסעדה בקאליבר כזה.

10. פאטיפורים עם הקפה – שש עוגות קטנות וחמודות.

לסיכום: בהחלט נהנינו אבל הציפיות ממסעדה המחזיקה שני כוכבי מישלן לא עלו בקנה אחד עם הארוחה. מספר מנות היו טובות מאוד אבל מנות הדג היו בינוניות וגם הקינוחים איכזבו.

תאריך הביקור: 14 ספטמבר 2013
 

amirhir

New member
הפואה גרה והלובסטר נשמעים ממש טעימים

וזה באמת מבאס העניין של החוסר אחידות.
במסעדה כזו בתפריט טעימות אמורים להציע את המיטב של המסעדה.
לא אמורות להתגנב לשם מנות בינוניות.
מילא אחת או שתיים זה סביר סטטיסטית אבל כל כך הרבה זה כבר לא צירוף מקרים או טעם אישי
 
לא נורא

היו כמה ארוחות שפיצו על זה אחרי זה. כולל ארוחה אחת מושלמת לחלוטין. דיווח בקרוב!
 
יופי של סקירה, תודה

אני מאד אוהב את מינכן ונמצא שם בשנים האחרונות פעם בשנה (בעיקר עבור משהו אחר, אבל גם לקולינריה אני מתפנה בעיקר בערב).

בטנטריס ביקרתי באחת הפעמים ומאד נהניתי.. לקחנו אז את ארוחת טעימות הגורמה (אאלט זה 180 יורו לראש, כולל יין לכל מנה או משהו כזה) וזה היה די מרשים וכיף. לא זכורות לי נפילות רציניות אם בכלל בשילוב הטעמים... או מנות בינוניות פר סה.
כן היו טעימות או מיוחדות יותר וכאלו שהיו טיפה פחות, אבל זה בהחלט עניין של טעם.

האם הרשו לכם לצלם?
(שהוצאתי מצלמה - בתקופה ההיא הייתי הולך עם מצלמה גדול מאד לצערי - אחד המלצרים אץ אלי וסימן לי שעדיף שלא, אולי אצליח להגיע אליה שוב בקרוב והפעם אביא עימי את המצלמה הנוכחית שהיא הרבה יותר סקסית ודיסקרטית ואוכל לרשום סקירה נרחבת)
 
תודה! המצלמה..

לא צילמתי במצלמה קטנה ודיסקרטית אלא במצלמה בינונית עם עדשה גדולה וכו' ולא אמרו כלום, להיפך היו מאוד נחמדים וחביבים. אין לי שום דבר לומר על השירות שהיה ברמה מקצוענית שלא תבייש מסעדת שלושה כוכבים כולל התזמון של הנחת המנות על השולחן באותו הרגע, הנכונות להסביר כל דבר בפירוט ואדיבות כמעט מפתיעה אפילו.
אולי בערב בארוחת טעימות גדולה יותר ב180 יורו השף משקיע יותר? אנחנו היינו בצהריים ואולי זה מה שפגם בחוויה? בכל מקרה בהחלט קראנו דיווחים מדהימים על המקום ויכול להיות שפשוט ירדה הרמה... אולי החליפו שף קינוחים גם :)
 
חן חן.

יש מצב שאולי בגלל שהיה שבת בצהריים, היו קצת יותר נינוחים בקשר למצלמה... (ד"א זו הייתה אחת הפעמים היחידות שביקשו ממני להמנע מזה, בלי שום קשר לכוכבים או לא, אני חושב מלבד במקום אחד נוסף מעולם לא עשו לי "פרצופים" על כך)

לגבי המנות, הקינוחים ועוד, כמובן שאין לי איך להשיב על זה, ההנחות שלך טובות כשלי

האם הבחנתם עם האנס היה במטבח?! (לא שזה צריך לשנות במסעדה ממושלנת כפול)

בכל מקרה, העיר מציע המון דברים טובים וכפי שכבר רמזת, הצלחתם למצוא אותם ולהנות

אני מת על מינכן.

ד"א אני שולח לך משהו בפרטי....
 

salo22

New member
הכוכבים והמחיר

אמורים לתת חוויה מסעירה וזה נראה די "שטוח" כזה, בהחלט לא ממריא.. הקינוחים נשמעים כל כך לא מכבדים למסעדת שני מישלן, הם גם נראים כך.. קצת חבל ברמות המחיר האלו אבל בטח יש מספיק חוויות אחרות מוצלחות הרבה יותר לגיבוי
 
שני כוכבים יכול להיות טריקי

כוכבי מישלן צוברים לאט ומאבדים אפילו עוד יותר לאט, לכן הרבה פעמים הדירוג הזה קצת לא מתאים ומפגר אחרי המציאות. בדיוק יצא לנו לאכול באפריל במסעדת שני כוכבים בפריז - Passage 53 ואני נפעמתי מהחוויה אפילו יותר ממסעדת שלושה כוכבים. אז ממש אי אפשר לדעת.
באותו טיול היה יותר מחוויה מתקנת אחת ובקרוב אדווח עליהם גם כן :)
 

salo22

New member
אני חושב שהשיטה קצת "נסדקה"

בעשור הקודם, למרות שלא חקרתי לעומק, לא פריק גדול של המכוכבות, אולי בעיקר בגלל ה"פיין דיינינג" שיותר מידי "מתחדד" בשביל הכוכב והופך מנות לפעמים לדוגמיות, או שפשוט הביב גורמאנד כיוון יותר נחמד לטעמי ולבטח לא מעט אחרים כאן
לצערי בפאריז ארוחות במישלן 1 לא הוכיחו את עצמן, מקומות כמו Ze Kitchen Galley שמצאתי עצמי חושב מה לעזאזל.. גם Septime שאם אני לא טועה כבר מכוככבת, או שלשף היה כוכב ב Agape.. גם במקומות אחרים בעולם - נראה שהשיטה הזו לא ממש מוכיחה את עצמה, זו לא חוכמה למשלן את הטובות באמת אבל זו חוכמה גדולה לדעתי לקבוע מי ראוי ל 1-2 ומי לא, אולי בקטע הזה יש המון פיספוסים, מה שבטוח שגם יהיו מעט ראויים עד מאוד שבדרך למעלה ועל אלו כולנו מנסים "ליפול".
אגב Chez L'ami Jean לדוגמא לא מכוכבת וגם לא תהיה כזו כי לעולם לא יתחנפו שם ללקוחות ובעיקר למדריך, אבל לטעמי היא באוכל בטופ עם שלושה כוכבים.. פאסאג' 53 עשתה דרך מדהימה לשני כוכבים, אם אני לא טועה מדובר גם כן במקום מאוד קטן ופשוט יחסית מבחינת הדקור, שמעתי דברים טובים מאוד על האוכל שהלך והתייקר עם הפירסום אבל לצערי לא יצא עדיין..
 
יש משהו

בזה..
רב תהילת המסעדות הממושלנות הייתה כנראה בשנות ה 80-90... בשנות ה 2000 ולקראת תקופתנו, יש פחות ופחות
חרדה לכוכבים וגם ההילה שמסביבם קצת התמתנה, הרבה מכיוון הסועדים עצמם.
היום שהעולם נהיה קטן יותר, מוצרי גלם נעשו זולים וזמינים, מהפיכת הטלווזיה והרשת הביאה "מטבח עילי" לכל בית, וכמובן המיתון הגלובלי הביאו את התעשייה הזו להיות הרבה יותר אפורה מפעם.

תוסיף לזה את התנועה הצרפתית שהחזירה את הבישול ה"אמיתי" אל הרחובות וקיבלנו מסעדות ממושלנות שקצת פחות "מסעירות".

האמת, שכבר תקופה ארוכה שאני אוכל במסעדות עממיות כמעט תמיד ואפילו למסעדות "השף" הארציות אני פחות הולך...
בעיקר מלהמנע מארוחות שהציפיות גדולות יותר והאכזבות בדרך כלל בהתאמה.
בחו"ל אני גם משתדל לחפש את המסעדות המקומיות ופחות ללכת לעילית, אם כי אני חוטא באחת או שתיים פה ושם
 
כוכב אחד זה אפילו יותר ריסקי :)

אני הגעתי לSeptime לפני הכיכוב ומאוד נהניתי והייתי שמחה לחזור. לZKG הגענו אחרי ודווקא נהניתי אבל היתה לי יותר בעייה של אווירה ושירות שלא כל כך התחברתי. לגבי הביב - גם כן יש שיחוקים ויש פספוסים. הבעייתיות היא בחוסר אחידות בין ערב לערב וכמובן גם טעם אישי.
לפי מה שאני יודעת, יש שני סוגי מסעדות, אלה שלא מנסים בכלל להגיע לג'נר של כוכבים ואלה שכן. וכשכן - תחשבו שמדובר בהמון כסף ברגע שמצליחים לקבל כוכב אפשר להעלות את המחירים ובכוכב הבא עוד יותר - זה סוג של בטחון מקצועי. כמובן שעם הכוכב באה האחריות אבל כאן לעיתים מזניחים לצערי.
ד"א למסעדות שהזכרתי בפריז גם כן יש דיווח מפורט באתר שלי. מעניין להשוות עם החוויה שלך.
 
חוויה אחרת לחלוטין - מסעדת אדלר ביער השחור

הביקורת המלאה ותמונות באתר

זהו סיפור על חוויה בלתי נשכחת: ארוחה במסעדה של בית ההארחה אדלר בעיירה קטנה בשם גלוטרטל ביער השחור בגרמניה. החוויה היתה קולנרית ותרבותית במידה שווה. האוכל לא היה מושלם, אבל הכל היה טעים והאווירה מיוחדת וקסומה. המסעדה הזאת היא בהחלט מסעדה מקומית ובה אנשי העיירה אוהבים לשבת, לראות ולהיראות. ללא הזמנה מראש, קידמה את פנינו המארחת בלבוש מסורתי לתוך חדר האוכל הרומנטי. ניכר כי הבעלים הם אספנים כפייתיים לא קטנים של כל מיני דברים. כל פינה של חדר האוכל עמוסה לעייפה: סלסלות קש, תמונות, שלדים של חיות, קרניים, תרנגולי חרסינה ועוד ועוד. התפריט שקיבלנו כתוב בגרמנית, אנגלית וצרפתית וכל זה גרם לבלבול כבד. שאלה ששאלנו גרמה למלצרית להביא לנו עוד תפריט עם עוד אפשרויות שכולן בגרמנית. המבחר היה רב וההבנה שלנו היתה חלקית מאוד. בסוף החלטנו ללכת על תפריט פיקס מקומי של 3 מנות מהתפריט בגרמנית בלבד (39.5 יורו) ועוד שלוש מנות לבחירתנו מהתפריט הרגיל.

המלצרית שלנו, גרמניה גדולה היישר מהאגדות, התחילה להכין אותנו לארוחה. לכל שולחן במסעדה יש שולחן קטן לצידו, בשביל דברים חשובים שאין להם מקום על השולחן כמו היין והכלים למנות הבאות וכו’. המלצרית התחילה למלא את השולחן הקטן. הארוחה התחילה בלחם, כמובן, כהה ובהיר, טעים וטרי אך סטנדרטי ולצידו קערה של שומן חזיר מתובל בחתיכות בשר קטנות שהיה מענג בצורה יוצאת דופן. מיד לאחר מכן הגיעה המלצרית והניחה על הצלוחיות האישיות של כל אחד מאיתנו חמאה צהובה יפהפיה אותה, כפי שהסבירה, חבצו במקום. לצד מלח ורדרד אטלנטי. בשלב זה אין מאושרת ממני.

עם הארוחה, לאחר התייעצות עם המלצרית, שתינו בקבוק יין מקומי אותו מכינים בגלוטרטל שהיה קליל ומתאים בול לארוחה. לפני שהמנות שהזמנו הגיעו, קיבלנו משעשע חיך קטן של סלט דג מוחמץ על מלפפון טרי עם ביצי טוביקו ירוקות וקרם חזרת. תענוג. משם המשכנו לראשונות: מחבת קטנה של נזיד אסקרגו ופטריות העונה בחמאה, שום ופטרוזיליה (12 יורו). עושה לי חשק לחזור לרגע הזה וללקק את הצלחת. בתפריט הפיקס הגיעה מנה קלילה של טרין גבינת עיזים עם חרדל מתובל וסלט עשבים שהיה נחמד וטרי.

העיקריות היו כיף אמיתי. הזמנו את המנה האהובה על החבר של בשר ציד – אוכף צבי סטייל היער השחור עם פירות יער, פטריות שנטרל וירקות עם תוספת שפצ’לה (28 יורו). מדובר, מסתבר, במנה עם שואו. המלצרית הגיעה עם המון כלים לשולחן הקטן ולקחה את המחבת החמה להראות לנו את המנה כפי שהיא מגיעה במקור. מיד היא החלה לצלחת את המנה בפאתי השולחן למעננו. מסתבר גם, שמדובר במנה זוגית ולכן הצלחות היה בשני שלבים. מעל הבשר (קצת עשוי יותר ממה שאנחנו אוהבים), השפצ’לה הנהדר והירקות נשפך רוטב בשר עשיר מפנכה קטנה ולצד המנה – מחבת כסף קטנה עם קרפ מתוק ממולא בפירות יער ועוד פנכה קטנה (!) עם רוטב פירות יער. וואו. היינו יכולים להזמין רק את זה ולשבוע. אבל למען ההגינות, היינו יכולים גם רק לשבוע מהלחם עם החמאה כך שזה לא תירוץ לא לנסות עוד מנות. מהתפריט פיקס קיבלנו דג מקומי שנתפס מהנהר על איטריות ביצים טריות ברוטב חמאה ומלא פטריות שנטרל טריות קטנטנות. מנה מעולה ומענגת שכבר הצטערתי שאין לי מספיק מקום בבטן מרוב חמאה ושומן חזיר.

לקינוחים הגיעה מנה של קומפוט שזיפים מבושלים עם שקדים קלויים, סורבה ביתי של פירות יער וקרם וניל. היה נחמד חוץ מהקרם שיכולתי לחוש טעם לוואי כלשהו. הקינוח השני שהוחלט היה טעימות קינוחים. היתה צבעונית מאוד והגיעה כמבחר של פירות יער טריים מכמה סוגים, סורבה מכמה טעמים, קרם קרמל, מוס שוקולד ומוס שוקולד לבן ועוד כמה דברים מתוקים וטעימים (10.5 יורו).

התגלגלנו החוצה מפוצצים ומאושרים. במילה אחת: נהדר.
 

amirhir

New member
וואו. ארוחה בלי רחמים

נשמע כמו מקום כייפי ומפנק במיוחד. מסוג המקומות שמרגישים שהם אוהבים את מה שהם עושים.

תודה על הדיווח :)
 
דווקא העליתי אותו מספר פעמים בזמן האחרון

כשביקשו המלצות לאזור. וכל פעם היה נעים לי להיזכר מחדש.
 

החתולית

New member
איזה הבדל בין הארוחות

וכמובן גם בין הדיווחים.

אחי שלי נוסע ליער השחור עוד מעט, מקווה שיקרא את הדיווח.
 
למעלה