טננבאום, להחזיר או להשאיר?

EverMan

New member
לדעתי ? שירקב אצל החיזבאללה.

מנסה לעשות עיסקאות לא חוקיות עם האויבים שלנו ואח"כ עוד שנשחרר אותו ?

idoz

New member
יש לך נקודה, בייחוד אחרי שהוא כבר

סיפר לשוביו את כל המידע.

shay or eli

New member
איזה מידע כבר יש לו?

ולדעתי חשוב לשאת ולתת לשיחרורו. מדינה לא יכולה להפקיר את חטופיה, התחשבנות נעשה אח"כ. ואם כבר מדברים על שבויים, הגיע הזמן כבר לפרסם מודעת אבל על מותו של רון ארד ולהפסיק לענות את המשפחה המסכנה. אם הוא היה בידיהם הם כבר היו משתמשים בו כקלף מיקוח ולא משאירים אותו אצלם, זה יותר מהגיוני אחרי כמעט עשרים שנה שהוא מת להם באיזשהו שלב, אולי אפילו נרצח ע"י חבורת פוראים כפריים שמצאו אותו. לדעתי אין שום סיכוי שהוא חי, סתם מענים את המשפחה כדי שהמדינה לא תודה בזה שהיא פיתחה בהם תקוות שווא בעבר. בגלל זה לדעתי הם מיהרו להודיע על מותם של שלושת החיילים, כי הם למדו מטעויות העבר ולא רוצים למשוך את זה יותר מדי שוב.

EverMan

New member
יודע מה ?

במידה והיינו צריכים להתדיין עם איזו ממשלה על לשחרר אותו , ולעשות סנקציות מדיניות וכו' - סבבה. אולי הייתי מסכים איתך. אני לא מוכן להשוואה בין רון ארד לטננבאום. רון ארד נתפס בשירות המדינה ! טננבאום נתפס כאשר סחר עם אויבנו. אני לא מוכן לשחרר מאות אלפי אסירים ביטחוניים , בשביל לשחרר בוגד.

Azazel

New member
מאות אלפי?

אה, כן, וגם נמאס לי מהיחס הזה של החלפת שבויים. עשינו טעות גדולה בעיסקת ג'יבריל.

idoz

New member
אני בעד החלפת שבויים ביחס של 1:1

תמורת שיחרור טננבאום , שהוא פושע עפ"י החוק, ישראל תשחרר פושע (באשמת מירמה וכו'), לא מחבל, ערבי. באשר לרון ארד, עכשיו היה בעיתון על הגולים האיראנים שראו את רון ארד. למה שהם יחשבו שהגרוע מכל קרה אם יש סיכוי שהוא בחיים?

doresh shalom

New member
אני נמנע מלהביע דעה

עד שלא אדע את הפרטים המלאים אבל במידה שהוא אכן ביצע עסקאות בלתי חוקיות כמו מה שחלק שמיחסים לו, שישאירו אותו שם. חוץ מזה לדעתי המחויבות של מדינת ישראל לרון ארד קודמת למחויבות שלה כלפי טננבאום (למרות שאני בספק אם רון ארד חי)

KarlMarx

New member
להשאיר

זה לא איזה חייל אמיץ שצריך להציל-זה סתם אחד שהתעסק בסמים,ואין למדינה כל צורך לקחת אותו רק בשביל לשפוט אותו ולזרוק אותו לכלא.

אל תשכחו

שלהשאיר אותו פירושו גזר דין מוות. גם אם הוא ביצע עסקאות כאלו, אני לא חושבת שאני בלב שלם הייתי בוחרת להעניש אותו בכך. רק ישראל יכולה להגיע לדילמות כאלו גאד דאמיט... אתם באמת יכולים להגיד בלב שלם: "עזבו אתכם, זבל כזה צריך להפקיר לטיפולם של החיזבאללה" ?

רטוש

New member
איילת צודקת

יש לנו הרבה ביקורות על מדינת ישראל ה'פשיסטית'. אבל תראה לי עוד מדינה שמתענה כךעבור אדם... מה היה קורה עם היה מדובר ברוסיה (גז עצבים שהורג 125 בני ערובה... או ארה"ב (הריגה של כולם כולל כולם במקרה דייויד כורש). רובכם צעירים מדי אבל הסוגיה (טננבאום לא טננבאום) הזו איננה העיקרית- גם בימין וגם בשמאל המבוגרים יותר ביננו זוכרים את עסקת ג'יבריל הידועה לשמצה (תחילת שנות ה-80) בה אמנם שוחררו 3 חיילים (ואיש איננו מזלזל בכך) אבל תמורת מחיר של מאות אסירי אויב שהינם לא אחרים ממייסדי החמאס וממיצבי החיזבאללה לאחר שחרורם חלקם היו אחראים ישירים למותם של למעלה מ-1700 חיילים ואזרחים ישראלים בצורה ישירה. קיימת עד היום סברה בשב"כ (ודווקא בפלג היוני יותר) שאלמלא העסקה החיזבאללה לא היה דומה אפילו לרבע ממה שהוא הפך להיות.

למעלה