טסט- לא מה שחשבנו

AD1595

New member
טסט- לא מה שחשבנו

"נכשל"
את המילה הזאת הרבה תושבים בישראל שומעים לא פעם ולא פעמיים לאחר הגשתם לטסט, מבחן מעשי בנהיגה.
ברצוני לספר סיפור קצר,
הייתה תלמידה שניגשה לאחר מספר מספק של שיעורי נהיגה למבחן הטסט הראשון שלה בשיא התרגשותה נבלמה ב מאית השנייה על ידי הטסטר בעוד שרגלה הייתה מונחת על הדוושה. היא הבליגה אך נפגעה אישית מכיוון שזה היה הטסט הראשון שלה והיא לא קיבלה הזדמנות.(הרי הטסטר לא יכל להיכנס לראשה ולדעת שבכוונתה לבלום גם).
בטסט השני הייתה נינוחה ומוכנה מתמיד ובמשך חצי שעה ארוכה נהגה באופן מסודר על פי החוקים, חניה מצוינת, הטסטר אמר לה שהיא יכולה לעצור אך התחרט ובדקה האחרונה של הטסט אני מדגישה!! הדקה האחרונה של הטסט!!! נלקחה הצעירה לכביש חד סטרי צר ומשובש בעל מכוניות חונות בצידו הימני של הכביש ורוחבו ואני לא מגזימה צר כמטרים ספורים.
הנערה כמובן החמיצה פנים והבינה שכל הטסט היה לחינם כי ברגע שנלקחה לכביש הארור והצר הזה נכנסה קצת לא נכון ומיד הטסטר ביקש לתקנה. הטסטר פסל אותה ואת כל מה שהיא ביצעה בחצי שעה האחרונה!!! ואני מזכירה זה קרה בדקה האחרונה של הטסט.. המקרה הזה יכל לקרות לכל נהג בעל רישיון שנים רבות ואפילו לטסטר בפני עצמו. זה אבסורד ובושה שיש אנשים כאלה.
אז הסיפור הזה הוא עליי. אם עד עכשיו לא הבנתם.
כל התקופה הזאת היא מגעילה ולא הוגנת, טסטר קם בבוקר הפוך או שבהרגלו הוא מנייאק לא קטן, למה. למה יש אנשים כאלה בעולם. למה הנהג צריך לחוות השפלה והרגשה של חוסר ביטחון בנהיגה בעקבות היחס של הטסטרים. ולא אמרתי שזה כל הטסטרים חס וחלילה, אבל אני אישית נפלתי על שניים כאלה. שלא באשמתי, זה לא קרה. עכשיו אני מיואשת עם חוסר מוטיבציה להמשיך לנהוג, ושלא נכנס לסיפור עם העלות לטסט שזה כבר דבר אחר... המסקנה היא שמעבר הטסט תלוי, אך לא לא בך, אלא במצב הרוח של הטסטר. עצוב אך לגמרי נכון. בבקשה שיעשו עם זה משהו.!!!!!!

maya 25

New member
הסיפור הזה מרגיש כאילו נכתב עליי...

ביום שישי האחרון גם אני ניגשתי לטסט השני נינוחה מתמיד,היה לי 15 דקות מופלאות בהם נהגתי ממש טוב
ואז בדקות האחרונות נלקחתי לכביש דו סטרי צפוף ביותר וכשטיפה נצמדתי למכונית חונה הטסטר הסיט לי את הגה
באותו רגע הבנתי שהכל היה לחינם והוא הכשיל אותי,לצערי צדקתי,היה חרא של טסטר, עצבני מאוד ועשה רושם שרצה להכשיל אותי,
סתם הלכו לפח עוד 650 שקלים,פשוט ביזיון וגרוע מכל מייאש...

אני הכי מבינה אותך ומקווה שנעבור בשלישי..בעזרת השם.

guya72

New member
האם את כל זה

את קובעת על סמך נסיונך רב השנים בנהיגה ??
ככל הנראה הטסטר לא היה בטוח אם להעביר אותך או לא, ולכן ניצל את ההזדמנות שנקרתה בפניו והכווין אותך לרחוב הצר הנ"ל - וזה נתן לו את התשובה הסופית.

dor119

New member
מאיפוא להתחיל ??

אני קורא את שתי הכותבות ..ואני חושב לעצמי ...האם הם מבינות גם מה מרגיש הבוחן ??
מה עובר על הבוחן במבחן ??
האם אתם חושבים שזה קל לכתוב "נכשל " . אני יגלה לכם סוד הרבה יותר קל לכתוב "עבר"
אם הבוחן כותב "עבר" הוא לא צריך לנמק למה ... אבל ל"נכשל" צריך לכתוב , צריך לנמק , צריך לנסח
ואין הרבה זמן המבחן הבא בפתח ..וכך כל היום.
מי שחושב או חושבת , איזה כיף זה לבוחן להכשיל ..יותר מטועה..
מה שהכי מדליק ... זה שהכותבים ,כותבים כמה רעים הבוחנים ...אבל לא כולם ...איך בדיוק אתם יודעים
שלא כולם ?? הרי בשני המבחנים שעשיתם הבוחנים היו רעים לדעתכם ...מכאן שאצלכם זה 100%
אז איפוא הבוחנים הטובים ??? אולי שמעתם מחברים ? איזה חברים בדיוק , אלה שעברו !!
אז הנה עוד סוד כל הבוחנים נותנים רישיונות מי יותר מי פחות ... יש ימים שיש לי 8 עוברים מ..14
ויש ימים שיש לי 2 עוברים ..והיה גם 0 עוברים והיה גם 10 עוברים .... עשיתי פעם סקר לעצמי
האם מס' העוברים תלוי ..במה שהיה לי בבית יום לפני ...איך אישתי התייחסה אלי בלילה .. ולא מצאתי כל קשר
מכאן אני מציע לכם תוציאו את כל השטויות שאומרים החברה או אתם חושבים ....תוצאת המבחן תלויה אך ורק
כן...כן אך ורק ברמת הנהיגה שלכם ב20-25 הדקות שניתנות לכם .
לפני הרבה שנים תלמיד ערבי קילל אותי בערבית יותר מפעם אחת במבחן ...אני מבין קצת ערבית וידעתי שהוא קילל אותי
אתם חושבים שזה השפיע .... זה לא השפיע הוא עבר .... ואל תגידו לי אתה מהבוחנים ה"טובים"
אז הנה עוד סוד ..גם אותי שונאים וגם אותי מקללים מאחורי הגב.. אני בדיוק כמו אותו בוחן שישב איתכם ברכב.

שיהיה לכם ערב טוב ונעים ......קחו הכל בפרופורציות.....

AD1595

New member
עם כל הכבוד

סליחה אני מכבדת כל טסטר בפני עצמו ואני הדגשתי את זה. אבל להגיע למצב שהמורה לנהיגה מנחם אותך? ... שהמורה לנהיגה אשכרה אומר לי ומספר לי עד כמה אופיו של הטסטר גרוע..? נו באמת זה כבר מוגזם

dor119

New member
מה בדיוק רצית מהמורה שלך ..

שיגיד לך שהבוחן הזה מעולה...אבל את לא כל כך טובה ?

גם למורה יש דעות והוא יכול לחשוב על בוחן כזה או אחר
יותר טוב או פחות טוב ... מה זה בדיוק אומר ?

חבל שאני לא יכול להגיד לך מה אני חושב על מורים .
לפעמים במבחן בא לי להגיד לתלמיד ..תחליף מורה
מתוך כוונה טובה ..כי אני רואה שהתלמיד לא יודע בגלל המורה !!
יש מורים שאני עולה לרכב שלהם בא לי להקיא ..אם זה מהמצב ההיגייני
של הרכב ..אם זה מחוסר ההשקעה שלהם בתלמידים ... אבל אני שותק
כי אני צריך לשתוק..
לפני כמה זמן אחיינית שלי באה ושאלה אותי על מורה לנהיגה שהחברה שלה לומדת אצלה
ונכשלה כבר 10 טסטים ...( מהנדסת מצטיינת ברפא"ל ) בחורה צעירה בשנות ה..20 שלה !!
אמרתי לה ..שתעוף מהר מהמורה הזאת ותתחיל ללמוד מחדש אם היא רוצה לדעת פעם לנהוג.!

למטבע יש שני צדדים .

et28

New member
תגובה

אני מבין מהתגובה שלך שאתה בוחן נהיגה, ואני מסכים איתך שאדם הוא אדם הוא אדם ואז מקצועו. כבעל רישיון נהיגה כעשור, שחברתו לומדת נהיגה ולא עברה 3 טסטים, אני חייב לחלוק עליך שהראיה של הטסטר היא מקצועית גרידא, ואשמח אם אני טועה. שורה תחתונה הטענה שלי היא שהטסטר (בהכללה, ברור לי שיש יוצאי דופן) מחפש איך לכתוב "נכשל" ורק אם אין סיבה הוא יכתוב "עבר", ואלו הסיבות לטענתי:

1. לא ברור לי מדוע להכשיל נהג שנסע מתחת למהירות המותרת. באחד הטסטים חברה שלי נכשלה בגלל שלא עקפה משאית שנסעה על 50 קמ"ש בכביש של 70.... למיטב ידיעתי, המהירות "70" היא מהירות מקסימלית, ולכן ברור לי שאם תעבור אותה תכשל, ובצדק, בגלל שלא נסעה כחוק. אבל להכשיל כי לא עקפה משאית? כי נסעה על 50? ואם היא מרגישה בטוחה יותר לנסוע על 50 או 60 גם אם תנאי הראות טובים, אז היא לא תעבור? לא ברור לי איך היא עברה על החוק או איך הנסיעה שלה מסוכנת יותר אם היא לא עקפה משאית ונסעה 50?
2. רוב הטסטרים לא היו מורי נהיגה, כך שלא יודעים מה זה תלמיד נהיגה. נכון שהמגמה עכשיו שהטסטרים יהיו קודם מורי נהיגה, וזה ייקח זמן, אבל כרגע רוב הטסטרים יוצאים מנקודת הנחה שתלמיד הנהיגה יודע לנהוג. מורה נהיגה לא.... וזה הבדל גדול: אני נוהג 11 שנים שנים ורק עכשיו, בגלל החברה שלי שלומדת נהיגה, אני יודע מה ההבדל בין כיכר למעגל תנועה. בסיסי, לא? אבל לא ידעתי את זה, 11 שנה על הכביש!

אני מנסה להגיד שהסתכלות של טסטר לא צריכה להיות הסתכלות של נהיגה מושלמת, אלא נהיגה שלמה, כלומר האם התלמיד יודע להעריך את הדרך, ולשלב את חוקי התנועה עם המציאות העכשווית, שזה משהו שמה לעשות, אי אפשר ללמוד בשיעורי נהיגה, ולכן גם כל כך הרבה נכשלים בטסטים.... מצפים ממישהו להיות מה שהוא לא יכול להיות!

dor119

New member
et28

התגובה שלך מחייבת אותי לענות אולי קצת בהרחבה .( אני מציע לכולם לקרוא אני כותב דברים חשובים מאד לאלה שעומדים לפני טסט )

לא ברור לי למה אתה חושב שבוחן בא למבחן בכדי להכשיל ..או יותר נכון לחפש את התלמיד ..אני כמובן דוחה את הסטיגמה
הזאת שהדביקו לבוחנים ..

נגעת בנקודה של מהירות הנסיעה במבחן וביצוע עקיפה . ראשית , הווה ידוע לכם שכאן בפורום יש כתבה שכתבתי לפני כמה שנים טובות
" כללי התנהגות בטסט" ידידי אם היית אתה או חברתך קוראים את הכתבה הזאת הייתם יודעים מה נדרש מנבחן במבחן מעשי.

כתבתי שם ואני חוזר על זה עשרות פעמים כאן בפורום ובכל מגע שיש לי עם תלמידי נהיגה לפני טסט .... קצב נסיעה וזרימת תנועה
זה אחד הדברים החשובים בטסט אתם ואולי המורים לא נותנים את הדעת ומכאן מתחילים הכישלונות ...כמה אני צריך לכתוב כאן בכדי שתבינו ??

בוחן בא למבחן בכדי לראות נהיגה ..קצב נסיעה איטי מונע מהבוחן לראות את מה שהוא צריך לראות ..נסעת לאט אוטומטי אתה יורד לתחום האפור
שמשם הדרך לכישלון "קלה" מאד .
בנהיגה רגילה של נהג נורמטיבי הוא יכול להמנע מעקיפה ..בטסט לא כך הדבר לא יתכן שתלמיד נוסע אחרי רכב איטי ולא יעקוף ...עקיפה זה חלק מהמבחן
הימנעות מביצוע עקיפה ... בהחלט זה כישלון במבחן ...ולא כי הבוחן מחפש ...אלה מפני שאתה התלמיד/הנבחן לא נתת כלים נכונים לבוחן להחליט .

אם המהירות המותרת בכביש היא לדוגמא 80 קמ"ש לא יתכן שתלמיד במבחן יסע 50-60 ... אתם צריכים להבין שהבוחן רוצה לראות שאתם נוהגים במהירות
ויש לכם שליטה במהירות כזאת .... למה אתם חושבים שהבוחן לוקח נבחן לכביש 80 ??סתם כי בא לו ! אתם תגיעו לכביש 80 ...90...וגם 110 ואנחנו הבוחנים
רוצים לראות שאתם יודעים לנהוג במהירויות האלה ....חברה אתם חושבים שזה צחוק ..מחר תנהגו לבד בכביש 110 צריך שתהיה לכם ובטח לנו הבוחנים האחריות
שהידע שלכם יהיה מינימלי במהירויות כמו גם באלמנטים אחרים ... אנחנו משקיעים זמן במבחן בכדי לראות את הדברים האלה ולא שתתחמקו מהביצוע שלהם !

לעניין בוחן שהיה או לא היה מורה לנהיגה .
אני אומר לך כבעל ניסיון של 20 שנים כבוחן ..עבדתי עם עשרות בוחנים כאלה שהיו מורים וכאלה שלא היו מורים ...אין קשר בין העובדה שמישהו היה מורה או לא היה מורה .
בוחן זה מקצוע אחר ממורה ...יש לי עשרות דוגמאות של מורים לנהיגה שהיו בוחנים פחות טובים ...בוחן נהיגה טוב ..זה קודם כל בעל אישיות מתאימה עוד הרבה לפני העובדה
שהיה מורה או לא .

זה שאתה בעל רישיון של 10 שנים ולא יודע מה ההבדל בין כיכר מתומרר ובין מעגל תנועה זה בושה למורה שלך ואולי למזלך שבמבחן שעשית לא נתקלת בסוג כזה של צומת/ים .

איך בוחן צריך להסתכל על תלמיד במבחן תשאיר לבוחן ..יש לבוחנים ניסיון עשיר ...אין נהיגה מושלמת ...נכון ..ויותר מנכון ... אתה פשוט לא יודע כמה אנחנו מוותרים
במבחן מעשי .... אני רק יכול להגיד לך ...שמכול 10 עוברים .. ל 9 מוותרים על דברים במבחן , כמה ? ואיך ? זה כבר נושא לספר שאני אולי יכתוב פעם .

למה הבוחנים אינם יוצרים אווירה נעימה בטסט???

הרי ידוע הדבר שתלמיד בטסט שרוי בלחץ, וכפועל יצא מכך הוא לעתים עושה טעויות. האם יצירת אווירה מלחיצה אף היא חלק מהמבחן??? הרי במבט סימפטי, בחיוך נעים ובאמירת דברים מרגיעים אפשר להקל על התלמיד הנבחן. וזה לא קורה. לדעתי זו הסיבה לדימוי המרושע שיצא לטסטרים.

לתשומת לבך ולתשומת החברים שלך.

dor119

New member
שניאור , דברים שרואים מכאן לא רואים משם ..

ידידי ,אוירה בטסט זאת אוירה של מבחן ..יש הבדל בין מבחן בכיתה שבו אתה כותב ואחרי דקה נזכר בטעות
מוחק ומשנה ...בטסט הכל בזמן אמת , טעית ..אם הטעות נסבלת ואתה מספיק טוב אפשר לוותר , אבל אם לא
כנראה תצטרך לבוא עוד פעם ...זה אולי לא נעים אבל זה האופי של מבחן מעשי ...
אם מישהו מכיר צורת מבחן מעשי אחרת נשמח לשמוע .

עכשיו לאוירה במבחן , קל כאן לכתוב ...הפורום סובל הכל אבל במבחן הדברים אחרת ....דיברת , צחקת עם התלמיד
מגיע ברקס ....כאן מתחילות הבעיות הוא אמר לי , הוא בדיוק צחק איתי , לא שמתי לב ....כל התרוצים שבעולם למה השגיאה
היא בגלל הבוחן שרק רצה לדבר ולהרגיע את האוירה .
ידידי מה שאתה רואה כמרגיע אחר רואה כמלחיץ ..מה שאתה רואה כמלחיץ השני רואה כמרגיע .. אנשים שונים ..בוחנים שונים
לכל אחד יש את האופי שלו , את הריגושים שלו וההתייחסות שלו ...גם תחת לחץ הדברים שונים מהתנהגות רגילה ...
מכאן אני מגיע להוראה שלנו במבחן לשתוק ...רק ימינה ושמאלה ...אתה לא יודע כמה עירעורים מגיעים על הבוחן שדיבר ועשה
והדליק רדיו וכיבה רדיו .... כל מה שאתה לא חולם כבר עברנו . כך שלמטבע שני צדדים .

yanivgr

New member
לא להתייאש

אני מאד מבין את מה שכתבת,
אני שומע זאת מדי פעם מתלמידים שלי.
אולם מאד חשוב לא לקחת זאת אישית, לא להילחץ וגם אם עושים טעות במהלך הטסט, טבעי מאד לאמר לבוחן אני מתנצל עשיתי טעות מהתרגשות אולם הכי חשוב לא לאבד את הראש ולהתחיל לעשות שטויות, אלה להמשיך את הטסט ברמה הגבוהה ביותר שניתן.
במיקרה השני שכתבת זה קרה בדקה האחרונה ולכן אולי לא היה לך הרבה מה לתקן.
חשוב לציין שיש הרבה בוחנים שהם הוגנים, עושים את עבודתם בצורה מקצועית גם אם זה לא נראה לכם.
האחריות שלכם לא להתרגש ולגשת למבחן ולעשות אותו בצורה מקצועית....... אייך תלמידה שלי אמרה פעם, היא לא הייחסה לזה כטסט אלה היא דמינה שהיא מסיעה את שני הילדים שלה לגן והיא דואגת לכך שהם יגיעו בשלום.
אז קדימה, להחזיר לעצמך את הביטחון, תעלי חזרה לרכב אם חיוך רחב לכיוון השגת היעד.
המון הצלחה
יניב.

ravidmos1

New member
תשובה

קראתי את מה שרשמת בעיון רב וגם את התגובות שקיבלת .
מנסיוני האישי של מאות טסטים אני יכול להגיד בודאות שרוב הבוחנים הם הוגנים גם אם יש כאלה שנחשבים מחמירים יותר .
אני לא מכיר בוחן שקם בבוקר ולא משנה איך היה היום או הלילה שלו לפני ועפ"י זה מכשיל תלמיד .
רוב התלמידים בזמן הטסט לחוצים יותר וזה טבעי, וזה גורם להם לעיתים לעשות טעויות שלא מאפיינות אותם אבל נקודת הראות של הבוחן היא 20-25 דקות שהוא נוסע עם התלמיד. אני יכול לומר בוודאות שרוב הבוחנים מפעילים שיקול דעת וחלקם אפילו "מחליקים" טעיות קטנות של תלמיד הזמן המבחן.
אני רוצה להגיד לך לא להתייאש !!!
בסופו של דבר את הרישיון את צריכה ואת בתוך התהליך נכון שנכשלת שני טסטים וזה קורה כבר השקעת כסף וזמן אז עוד פוש קטן וגם את תעברי !
שיהיה בהצלחה

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשל"צ והסביבה . 054-6269924.

לדור

אני אחד שלא אוהב לפרגן סתם אתה נשמע הגון קצת קשוח ובהחלט עושה את עבודתך על הצד הכי טוב שיש הבעייה שיש תלמידים כאן שחושבים שלילי וחושבים כלכלית הרבה לפני שחושבים מה לא טוב בהם
אני ...לא יודע אם זה טוב להגיד קיבלתי בהמהלך הטסא פרגונים קומפלימנטים שהבוחן התלהב ולא יכל להסתיר
דור הבעייה ואני יכול להגיד בוודאות שאנשים מקבלים רשיונות בקלות מדייי
הבעייה שהמורים לא מלמדים יסודות מהספר ואין ספר לימוד לפי יסודות הנהיגה כמו עליה במישור ירידה במדרון המלטות מסכנה ללמד החלקות ללמד פניות חדות ללמד נסיעה בכביש משובש ללמד נסיעה בכביש צר ללמד עצירות בטוחות במיוחד בחורף יש מלא דברים שמורה לא מלמד וחייב להיות ספר למורי נהיגה שיעברו שלב אחר שלב
שוב לקרוא אותך דור זה מעמיק מאוד למרות שלי יש רישיון כבר הרבה זמן דרך אגב הוצאתי בשלושה וחצי שבועות ....

הם רשעים

שיצאו בחוץ!!!

Kורן

New member
אני יכול להבין את התסכול

אבל לצערי אני לא יכול להסכים איתך ב 100 אחוז

אכן יש בוחנים "קשים" יותר ובעלי אופי כזה או אחר ויש "קלים" יותר

אך מהמקום הזה ועד להאשים את הבוחן בכך שהכל לפי מצב הרוח, אני חושב שאת טועה.

יש כאן הרבה סימני שאלה והרבה "אולי", על מנת לעבור את מבחן הנהיגה צריך להראות יכולת נהיגה טובה, שליטה ברכב ומעורבות תקינה בתנועה.
כשמשהו מתפקשש - המבחן לא מצליח!

את צריכה לבדוק האם יש מקום לשיפור אצלך והאם ההתמודדות שלך עם המבחן היא תקינה ולא מביאה אותך למצב של חוסר יכולת וטעויות.

בכל מקרה כמורה לנהיגה אני בהחלט יכול להבין את הקושי והתסכול כתלמיד שלא מצליח במבחן.

אני מאחל לך בהצלחה בהמשך!

shoham95

New member
היי

תראי, אני מאוד מבינה מאיפה זה נובע, אני גם מבינה לחלוטין את התסכול, אבל יש משהו שאת צריכה להבין- הטסטרים הם אלה שמחליטים מי ינהג ומי לא, וככאלה, מונחת אחריות גדולה מאוד על כתפיהם. לטסטר אין שום אינטרס לא להעביר אותך, אלא אם הוא לא בטוח שאת מוכנה לנסוע לבד על הכביש. הם אלה שמחליטים, בסופו של דבר, איך הכביש שלנו יראה. ואני בטוחה שמפחיד אותם להעביר מישהו שלא נראה מוכן.
הכביש זה לא משחק ילדים, ואי אפשר לתת לכל אחד רשיון כאילו הוא כן. אולי נראה לך שהגיע לך לעבור- ויכול להיות שבאמת נהגת טוב- אבל לטסטר זה לא הספיק, וכנראה הוא חשב שאת עדיין לא מוכנה.
זה לא אומר שאת גרועה, זה לא אומר שלעולם לא תקבלי רשיון. זה בסה"כ אומר שכרגע את לא מוכנה לעלות על הכביש לבד. וזה לא נורא בכלל.
נכון, הטסטר יכול להיות אדם רשע וממורמר. זה יכול לקרות, כמו שבכל עבודה יכולים להיות גם אנשים כאלה. אבל בוודאי שלא כולם כאלה, גם לא הרוב.
הטסט תלוי קודם כל בך. אם תנהגי טוב הטסטר לא יכשיל אותך כי הוא במצב רוח רע, אין בכך שום הגיון.

קחי את זה בפרופורציות.
בסוף כולם עוברים, ובמבט לאחור זה באמת לא משנה אם עברת טסט ראשון, שלישי או ארבעים.
המון הצלחה! ובאמת אל תתבאסי מזה יותר מדי ותמשיכי ללמוד, ובסוף גם לך יהיה רשיון

למעלה