טסלה: בחודש הבא נתחיל לקחת הזמנות לרעפים הסולאריים שלנו

ש מים

New member

רעפי הזכוכית של טסלה מאפשרים לאור לחדור דרכם לתוך תא סולארי סטנדרטי תוצרת פנסוניק. לדברי המנכ"ל אלון מאסק, הגג הסולארי יעלה פחות מגג רגיל - וזה עוד לפני החיסכון העתידי בצריכת החשמל
רעפי הזכוכית של טסלה מאפשרים לאור לחדור דרכם לתוך תא סולארי סטנדרטי תוצרת פנסוניק. לדברי המנכ"ל אלון מאסק, הגג הסולארי יעלה פחות מגג רגיל - וזה עוד לפני החיסכון העתידי בצריכת החשמל.

טסלה תתחיל לקחת הזמנות לרעפים הסולאריים שלה החל מהחודש הבא - כך צייץ אתמול (ו') בטוויטר מנכ"ל החברה אלון מאסק. טסלה טרם מסרה את המחירים שתבקש עבור הרעפים, אולם ברגע שלקוחות יחלו לשלם מקדמות, יפורסמו המחירים. לפי אתר החברה, ההתקנה תחל באמצע השנה.

רעפי הגג הסולאריים של החברה עשויים מזכוכית. הם נראים כמו רעפים רגילים, אולם הם מאפשרים לאור לחדור דרכם לתוך תא סולארי סטנדרטי. על פי תוכניות החברה, את הפאנלים הסולאריים תייצר חברת פנסוניק במפעליה של טסלה בבאפלו, ארה"ב, ואילו טסלה תחבר בין רעפי הזכוכית לפאנלים ושאר הרכיבים.

לאחר רכישת "סולאר סיטי" בידי טסלה בנובמבר האחרון, אמר מאסק כי ייצורו והתקנתו של הגג הסולארי החדש של החברה יעלה פחות מגג רגיל - עוד לפני החיסכון המשמעותי בהוצאות החשמל. "החשמל", אומר מאסק "הוא רק הבונוס".
עם זאת, יש להניח כי הרעפים הסולאריים יהיו בקטגוריות מוצרי היוקרה - רעפי הטרה קוטה והציפחה שטסלה מחקה בעיצוב הם מהיקרים בשוק ועולים כמעט פי 20 ממחירם של רעפי האספלט הרגילים.

מאז חשיפת המוצר המיוחד באוקטובר, מנהלת החברה רשימת המתנה עבור המעוניינים. ההמתנה, כאמור, עשויה להסתיים בקרוב, לאחר שמאסק כתב בטוויטר: "מתחילים לקחת הזמנות באפריל".

מקור : https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3710249,00.html

matrix200200

Active member
אני מאוד אוהב אל מאסק, אבל כאו מדובר בלא יותר ממהלך יחצ"ני

הגג הסולארי לא יספק אפילו עשירית מהאנרגיה שמכוניות טסלה צורכות בזמן נסיעתן.
טכנולוגיות של פאנלים סולארים רחוקות שנות אור מלהוות מקור אנרגיה בעל צפיפותא אנרגטית גבוהה מספיק על מנת לספק את הצרכים של מכונית כמו טסלה.

ש מים

New member
תודה. מעניין.

אבל אני חושב שחסר לנו נתונים (בקשר לגג המוצע).
אתה לא חושב שייתכן ופותחה טכנולוגיה חדשה, שמאפשרת הפקת חשמל/אנרגיה גבוהה יותר מהידועה עד כה?

matrix200200

Active member
לא רק שאני לא חושב, אני יודע שלא

הלוואי וטכנולוגייה כזאת היתה מפותחת.
זה היה גורם למהפכה אמיתית בכל הקשור לאנרגייה סולארית.
תחשוב על פאנלים של כמה מטרים בודדים שהיו מספיקים לדירה (או אפילו לבית פרטי) בכל הצרכים שלו כולל חימום או קירור).

יש כמה דברים שצריך לזכור בקשר לפנלים סולארים.
1. כמות האנרגייה ששמש מספקת לשטח נתון
סלח לי על השימוש בגוגל: אבל הינה תוצאה שנראת סבירה (זה מה שזכרתי מציטוטים בעבר).
http://zebu.uoregon.edu/disted/ph162/l4.html
ובכן מדובר על 164 למטר מרובע ליום.
זה כמובן כולל שעות לילה שבהן זה 0.
2. נצילות של פאנלים סולארים הכי טובים, היא בערך 40 אחוז.
הבעיה רק שפאנלים אלה צריכים חומרים מאוד יקרים ופאנלים האלה לא מוכנים לשימוש מסחרי בשל המחיר היקר.
יש גם בעיה "קטנה" שהם לא שקופים (כאן מדברים על גג שקוף).

3. נצילות של פאנלים סולארים שקופים הכי טובים היא בערך חצי מזה (זה עם חומרים פוטו-וולטאים הכי טובים שיש.

אני אשאיר לך את החשבון הפשוט על מה השטח של גג של טסלה וכמה אנרגייה היא מקבלת בכל רגע נתון.
בוא נגיד זה אולי יספיק להפעיל את מערכת הסטראו של האוטו, אבל לא הרבה מעבר לזה וגם זה ביום בהיר ובהינתן תחזוקה של הפאנלים (אבק, לחות, לכלוך כולם מורידים את הנצילות).

כמובן שאם תשים את טסלה בשמש למשך יומיים או שלושה, זה כנראה יטעין אותה.
רק שזה לא ממש פרקטי.
הדרך היחידה טסלה (או כל אוטו חשמלי יכול להיות פרקטי, זה עם רשת צפופה של תחנות טעינה וטכנולוגיות טעינה מהירה).
איפה שיש תחנות טעינה מהירה וגם מספיק תחנות "דלק" שבהן ניתן להטעין את טסלה בזמן קצר יחסית (אם אני לא טועה סדר גודל של חצי שעה), שם היא פרקטית.
כל הפאנלים הסולארים זה גימיק נחמד, אבל רק גימיק.
בשביל לקבל כמות אנרגייה סבירה צריך לבנות שדות ענקיים של פאנלים סולארים (וגם אז מדובר בקיבולת ייצור נמוכה למדיי).
בוא נגיד ככה, תחנה חשמל פחמית מספקת צפיפות אנרגטית לשטח שהיא תופסת שהיא כנראה סדרי גודל יותר טובה).
נכון להיום התחנות הכי גדולות לא מגיעות אפילו ל500 מגאווט, שזה דבר די טריוואלי לתחנות שמופעלות מפחם, סולר או גז (שלא לדבר על כורים גרעיניים).
דווקא תחנות טרמו סולאריות (לדעתי) נראות יותר מבטיחות מבחינה הזאת.
בונים אחת כזאת בנגב (לא זוכר במדויק, אבל אם אני לא טועה היא תהיה משהוא כמו 120 מגאווט ותתפוס שטח קטן יחסית.
יש כמובן בעיות מסוימות עם תחנות טרמו סולאריות גם.
למשל ציפור שתעבור מעל תחנה כזאת תהפוך לפרגית (well done) תוך כמה שניות.

ש מים

New member
אם כבר תפסתי כאן אחד שמבין...

(לפחות נראה שאתה מבין בזה יותר ממני. ואני גם מקווה שאתה אכן בקיא ומבין בתחום) אז יש לי שאלה:
מה מידת הכדאין בהתקנת גג/פנלים סולאריים על גג בית פרטי? האם קיים תחשיב כלכלי לגודל גג/שטח כיסוי פנלים מינימאלי? (ואגב, אני מניח שבגגות משופעים אנו מדברים על מפנה דרומי בלבד, נכון?)

matrix200200

Active member
אני לא מקצוען בתחום, אבל זה בהחלט מעניין אותי

בכל אופן, על תיקח שום דבר שאני אומר כתורת משה מסיני, אתה בהחלט מוזמן לבדוק את הטענות שלי.
כמו שאומרים גוגל הוא חבר שלך.
עכשיו לשאלה ששאלת.
רק שאני אבין אתה שואל, האם זה משלתם בארץ?
אז התשובה היא כנראה שלא, אבל יכול להיות שזה ישתנה.
התשובה הזאת היא לא עניין טכנולוגי אלה רגולטרוי.
השאלה האמיתית היא, האם ניתן למכור את העודפים בהחזרה לרשת החשמל, ואם כן באיזה תעריף.
עוד דבר שיכול להשפיע על כדאיות זה מן הסתם המיסים שהמדינה לוקחת על הפאנלים האם יהיו יותר הקלות במס, למי שהחליט לעשות את זה.
עוד שאלה שנשאלת שיותר רלוונטית אליך, מה התהליך לקבל אישורים להתקנת פאנלים סולארים?
בכל אופן נכון להיום מדובר על שנים לפני שהשקעה בהתקנת הפאנלים תשתלם ולכן לא הייתי רואה את זה כמקום להשקיע בו כסף, או אפילו כאפשרות לחסוך בחשבונות החשמל.

לשאלתך על איזה צד כדאי להתקין והאם כדאי רק על הצד הדרומי.
התשובה היא כמובן שעדיף להתקין על שני הצדדים.
הפאנלים מייצרים חשמל גם כשאין שמש ישירה וגם ביום סגרירי (כמובן בנצילות מופחתת).
לדעתי האישית בהיעדר מדיניות ברורה (תקן אותי אם אני טועה) של מכירת עודפי חשמל בחזרה לגריד, צריך לשלב את הפאנלים עם סוללות נטענות בקיבולת גבוהה (אני מפנה אותך שוב פעם לאילון מאסק והמיזם של הבטריות הנטענות שלו). בשילוב כזה (ובהינתן מחירים שפויים על הסוללות האלה), פאנלים בהחלט יכולים להפוך למשהוא משתלם.

ש מים

New member
תודה רבה!

תשובה מעמיקה, מרתקת ומעוררת מחשבות.

חג שמח.

choo

Active member
מה שכתוב פה מדבר על גג לבנין, לא גג למכונית

matrix200200

Active member
אה, טוב זה סיפור אחר

גג של בית בהחלט יכול להיות שימושי, תלוי כמובן כמה זה יעלה ואם אותו בית כולל את בטריות נטענות של טסלה ולא רק את הפאנל עצמו.
בכל אופן זה למשל https://www.indiegogo.com/projects/plug-the-world-s-most-powerful-battery-pack-powerbank-solar--2#/
נראה לי יותר שימושי (הם מוכרים את הפאנל בנפרד) כי רף הכניסה טיפה יותר נמוך וזה כבר מספק דברים די שימושיים.

למעלה