טס עוד חודש...

טס עוד חודש...

רופאי הפורום שלום רב. אני טס בעוד פחות מחודש לארה"ב, למשך כחצי שנה, שמיד לאחריה אני טס ישירות לדרום אמריקה. שאלתי היא, אילו חיסונים אני צריך לעשות כבר כאן, ואם יהיה לי זמן בפחות מחודש. ואלו חיסונים אני אצטרך, מחוסר זמן, לעשות כבר בארה"ב. ואם ידוע לכם איך זה מתבצע שם. תודה רבה, חג שמח, שחף.

חיסונים לדרום אמריקה

שלום, שחף וחג שמח ! ישנם מספר חיסונים חשובים אותם מאוד כדאי לך לבצע כאן לפני הנסיעה לארה"ב, כי תהיה חייב אותם לנסיעה לדרום אמריקה ולבצע אותם בארה"ב אפשרי, אך הרבה-הרבה יותר יקר מאשר בארץ (+ גם אין החזרים של קופת חולים). ישנם גם חיסוני חובה כגון קדחת צהובה שבכל מקרה אתה חייב לכניסה למס' מדינות בדרום אמריקה. כך שכדאי לך לגשת כמה שיותר מוקדם למרפאת המטיילים בארץ ולנסות לעשות את המקסימום כאן. בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

יבגני שלום

אמרת שאני צריך לפנות למרפאות מטיילים. ראיתי באתר של "כללית", כמה מרפאות שהם בהסדר איתם, אך המרפאה שקרובה לביתי (נס ציונה), סגורה בחל המועד. אני יכול לנסוע עד ת"א אם זה יהיה אפשרי לעשות את זה עוד בחל המועד. במידה ולא יהיה באפשרותי להתחסן רק אחרי החזרה מחופשת חל המועד, ובמידה בהטיסה שלי לארה"ב תהיה ב-15 למאי, אתה מעריך שאני אוכל לעשות את כל החיסונים הנדרשים? או שמה יהיה עלי להשלים אותם בארה"ב? תודה על התגובה, שחף.

תגובה

שלום, שחף המורעל ! חול המועד הולך ונגמר עוד מעט, לצערינו... אם אתה עושה את החיסונים בתחילת שבוע הבא (סוף אפריל), אז תספיק (אמנם בלחץ) לעשות את כל החיסונים הנדרשים. בעיקר זהו החיסון נגד הקדחת הצהובה שניתן באופן חד-פעמי, החיסונים נגד טיפוס הבטן , צהבת A וטטנוס שהם גם חד-פעמיים במקרה זה, ונשאר רק חיסון נגד צהבת B שצריך לבדוק האם אתה מחוסן כבר מקודם ואם לא - תקבל 2 מנות תוך זמן קצר - זה גם אפשרי. החיסון נגד חצבת, במידה ואתה צריך, גם ניתן פעם אחת. כך שנראה לי שהכל הסתדר בסוף... מועדים לשמחה ובהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2

למעלה