טעויות מהעונה הקודמת

טעויות מהעונה הקודמת

למרות ההשקעה בכתיבה ובהפקה, לאורך השנים היו לא מעט טעויות עובדתיות ואי דיוקים בסדרה. העונה הקודמת התחילה והסתיימה ככה - בתחילת העונה היה פיגוע באנטליה, שמשום מה טופל ע"י אמבולנסים של מחוז דן ובסוף העונה הפרק בעזה היה רחוק מאוד מאוד מהמציאות. נקווה שהעונה תהיה טובה יותר.

Nimst

New member
אתה מוכן לפרט?

מה היה רחוק מהמציאות בפרק של עזה?

dovyair

New member
קצת מהכל

המלונות, העובדה שעזה לא באמצע המדבר, מעבר ארז אינו מורכב מאוהלים...כל מיני כאלה

Nimst

New member
טוב, את מחסום ארז גם אני לא מכירה

בסך הכל הם די נאמנים לעובדות כשהם מתייחסים לישראל. רק חבל שהגישה כזו מתנשאת, בצורה הגרועה ביותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
וחבל שהם מתעקשים ללהק אמריקאים

עם מבטא מוזר בתור ישראלים (פרט לאלי דנקר שאוטוטו מגיע ולחייל ההוא במחסום, בסוף עונה 5). אבל אנשי ממשל בכירים כמו רה"מ, השגרירה וכו' - לא נראים ישראלים, לא נשמעים ישראלים (בפרט לא כשהם מדברים עברית במבטא אמריקאי!
) וגם השמות שלהם תמוהים למדי (למשל לקרוא לאישה מבוגרת מאד "מאיה" כשמדובר בשם מאד צעיר, ונדיר למצוא נשים מבוגרות בשם מאיה, אם בכלל). אני חייבת לציין שדווקא עם הגישה לא היתה לי בעיה - גם בסוף עונה 5 וגם בתחילת עונה 6 אני חושבת שהציגו יפה את הדילמות הישראליות. לכבוד עולמים זכה אצלי ליאו, כשאמר לנשיא (בפרק האחרון של עונה 5) - "הישראלים צודקים". ועל כך לא נותר לי אלא לומר: enough said!

Nimst

New member
לא יודעת אם אני כל כך מסכימה איתו

ללא כל קשר- זה נחמד שהגישה שלהם אוהדת את הישראלים, אבל הם מדברים על ישראל במין נימה מתנשאת שמנסה לא להשמע מתנשאת. ברור שהם חושבים שהתרבות שלהם יותר טובה, וברור שהם מנסים לגרום לזה להשמע כאילו הם לא חושבים ככה. זו צביעות.

trilliane

Well-known member
מנהל
הם חושבים שהתרבות שלהם יותר טובה

(וזו זכותם, הם לא יכולים להיות אובייקטיבים בנושא...) אבל אני לא חושבת שהם מנסים להסתיר את העובדה הזו, להיפך - מצפיה בסדרה אפשר לחטוף התקף פטריוטיות מטורף לארה"ב. כן, הם אוהבים את עצמם, ואו-הו כמה שהם מראים את זה.

Nimst

New member
אני חושבת שפספסת את הנקודה

זה שהם אוהבים את התרבות שלהם זה לגיטימי ושיהיה להם בכיף. מה שמרגיז אותי הוא שמאוד חשוב להם להשמע כאילו הם מכבדים את כל התרבויות, אבל כמה שהם לא ישתדלו תמיד מתגנבת נימה מזלזלת ומתנשאת בכל פעם שהם מדברים על מדינה אחרת, במיוחד ישראל ושאר מדינות המזה"ת.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא כ"כ מסכימה איתך

אין ספק שבחלק מהמקרים זה נכון (ולא פעם בצדק) אבל לא תמיד.

AnnabeI Lee

New member
זה גם לא מדיוק כי כל פעם שהם מראים

את ישראל זה תמיד מדבר או משהו שלא נראה כמו מדינה מתקדמת..

למעלה