טעויות נפוצות

isra533

New member
טעויות נפוצות

אני רוצה להתיחס לשתי טעויות נפוצות בצורת הנהיגה שלנו. 1. שמירת מרחק - רוב הנהגים לא שומרים מרחק מהרכב שלפנים ולא דואגים שלא יצמדו אליהם מאחור. שמירת מרחק הוא אחד האמצעים היותר חשובים שאנחנו חיבים לאמץ לעצמנו כי גם אם נבצע טעות מתוך חוסר ריכוז או עצירה פתאומית של הנהג שלפנינו, יהי לנו עוד מספיק זמן לתקן. אני פונה למשטרה לקחת את שמירת המרחק בתור מסימה ראשונית ( לפני המהירות) ולכל הרשויות לעשות את כל המאמץ כדי להסביר לכולם את חשיבות הנושא. הזכרתי את שמירת המרחק גם מהרכב שמאחור שזה חשוב לא פחות, מרחק זה נותן את טווח הביטחון שלנו כאשר אנחנו נעשה את הטעות ונהג מאחור יהיה מספיק זמן להגיב מבלי להכנס בנו. 2. עקיפה - רוב הנהגים התרגלו בזמן העקיפה, להתקרב לרכב שמלפנים ואז לבצע את העקיפה. זוהי טעות נפוצה ומסוכנת כיוון שגם במקרה זה לא שומרים על מרחק בטוח (כמו בסעיף 1) ואותן התוצאות יכולות לקרות. המסקנה לשמור מרחק מהרכב שלפנים ומאחור, לצאת לעקיפה, אם המצב מרשה מבלי להתקרב לרכב שמלפנים. חולשות ופיתויים יש לכולנו, ערנות סביבתית בידיים שלנו.

ofir_y

New member
אתה צודק.

אבל... 1. איך שומרים שהרכב מאחור ישמור מרחק? * בולמים בפתאומיות כדי שיבהל ויבין את הרמז? * עושים לו תנועה עם היד דרך החלון, אולי איזה אצבע משולשת? * מאיצים כדי להגדיל את המרחק, ובכך מקצרים את המרחק לרכב שמלפנים? 2. אני חושב שדווקא עניין העקיפה (בכביש עם יותר מנתיב אחד לכיוון הנסיעה) , התפתח אחרי כמה מכוניות שחתכנו. ואז התרגלנו להתחיל להאיץ (ולהתקרב לרכב הנעקף) כדי לראות שלא היה אף אחד בשטח המת (ככה זה, שכל כך הרבה אנשים... אם לא להגיד רוב האנשים, חושבים שבמראות הצדדיות צריכים לראות את הידית של הדלת האחורית).

ofir_y

New member
ועוד משהו,

שמרת מרחק "by the book" - מה הרכב שלידך יבין מזה? "אה, מקום פנוי... אפשר להידחף" ואז יש מולך עוד רכב, שגם ממנו צריך לשמור מרחק. זה סוג חדש של פרדוקס הצב ואכילס

isra533

New member
שמירת מרחק מאחור

אני התקנתי ברכב שלי שלט בחלון האחורי המראה לנהג שהוא קרוב מדי. אשמח לעזור לכל אחד שיהיה מעונין בשלט כזה. ( אני מצרף תמונה להמחשה). אינני עושה זאת על מנת להרויח ואשמח להנחות כל אחד איך לעשות שלט כזה לבד בהשקעה של בערך 100 ש"ח. באופן כללי ברגע שמישהו נצמד אליכם מאחור, צריך להדליק את כל מנורות ההבהוב(משולש אדום) ואם זה לא עוזר כי לא תמיד הנהגים מבינים או יש כאלה שמצפצפים עלינו, לדאוג כמה שיותר מהר לתת לנהג לעקוף אותך כדי שהשליטה על המרחק תהיה שוב בידיך. בבקשה לא לבלום בפתאומיות סתם כי אף פעם לא נדע איך זה יכול להסתיים. אתה צודק בענין להכנס לכל מרוח שאתה עושה כדי לשמור מרחק, אבל כיוון שלא כל הנהגים הם כאלה אז במצב של היום אין ברירה אלה לשמור שוב מרחק ושוב ושוב כי מדובר בחיים שלך, לא כדאי לותר.

be_roo

New member
../images/Emo45.gif לאפשר לנהג לעקוף

ואם זה לא מתאפשר, לסמן לו עם אורות המצוקה, ואם הוא ממשיך להתעלם יש לנקוט בשני צעדים: 1. להאט מעט אך מבלי להפריע לתנועה או לעצבן עוד יותר את הנהג מאחור 2. להגדיל את המרחק מהרכב שמלפנים עוד יותר כדי שבמקרה חירום יהיה לך מרווח נוסף לניצול. וכל הכבוד על היוזמה של השלט.

בעז 21

New member
רעיון נחמד אבל..

האם השלט הזה בכלל חוקי. אם אני לא טועה (וכנראה אני טועה) אסור להסתיר את החלון האחורי של האוטו עם שלטים סטיקרים וכדומה.. תקן אותי אם אני טועה.. בברכה בעז

isra533

New member
יותר מנחמד

השלט לא נועד להיות נחמד אלה להראות שהנהג קרוב מדי. השלט הוא חוקי ביותר אחרי ברור עם קצין בטיחות רכב. השלט הוא ראשוני , אין זה מוצר הסופי רק הצעה למה שאפשר לעשות כדי לשמור מרחק מאחור, השלט לא מסתיר את החלון האחורי, הוא ממוקם בחלקו התחתון היכן שנמצא הוישר האחורי. אינני אומר שזו האפשרות היחידה והנכונה ביותר אלה רק הצגת פתרון לבעיה, וזה הכיוון שהייתי רוצה לראות של הגדרת בעיה ונסיון התמודדות לפתרון הבעיה.

be_roo

New member
השלט אינו מסתיר חלק גדול מספיק

מהחלון כדי שיחשב ללא חוקי, ומותר להתקין תאורה נוספת בפנים הרכב בתנאי שלא תפריע לנהג. בהנחה שהתאורה אינה כזו שמסנוורת נהגים חדשים, קשה לי לראות היכן יש פה סכנה או אי חוקיות.

avivbarnoy

New member
אתה פשוט מאט...

כי מעבר לזה שאולי הוא יבין את הרמז, נסיעה יותר איטית תגרום ל]פחות נזק אם הוא ייכנס בך בגלל שהוא קרוב מידי. בסופו של דבר או שהוא יבין את הרמז ויתרחק או שהוא יעקוף אותך ואז נפטרת ממנו...

שמירת מרחק: יש לי שאלה

איך דואגים שהרכב שמאחוריי ישמור מרחק ?? מקרה שהיה; אני שמרתי מרחק ובעת בלימה פתאומית של הרכב שמלפניי הספקתי לבלום בבטחה.. אך שניות לאחר מכן הרכב שמאחוריי לא הספיק לבלום עקב אי שמירת מרחק, נזק לא נגרם אבל בהחלט היה יכול להיות יותר גרוע, הסיפור על הילדון שלא הספיק לבלום נגמר בכך שהפחדתי אותו קצת, לקחתי לו פרטים וגרמתי לו להבין שזה היה יכול להגמר אחרת. איך אני יכולה לדאוג שלא יצמדו לי מאחור ? חוץ מלברוח הכוונה.. ורק לצורך העניין, המרחק המינימלי הזה הוא כל כך חשוב, כי לא רק שיש זמן לתקן טעות שלך- אלא יש זמן תגובה מספיק להימנע מטעויות של אחרים.

avivbarnoy

New member
תשמעי..

ביננו (טוב לא ממש בנינו) הדבר הראשון שעושים זה מנסים לזרוק לו מבט מפחיד, קודם דרך המראה ואח"כ אפילו עם חצי סיבוב כזה. אם זה לא עוזר אז להאט וברגע שהוא טיפה מתרחק להאיץ- זה גם יכול לגרום לו להבין וגם לטרף אותו- ומגיע לו!!!

פרטנר

New member
כמו שכבר נאמר כאן.

במקרה והנהג מאחור לא הבין את הרמזים (איתות מצוקה ,נגיעות קלות בדוושת הבלם להדלקת פנסי הבלימה) , לא עקף (במקרה וישנה אפשרות כזו), הדבר החכם ביותר שיש לעשות הוא להגדיל את מירווח הבטחון שלנו מהרכב לפנינו (בעזרת האטה מבוקרת) . כך, גם אם יבלום הרכב לפנינו יתאפשר לנו לבלום במתינות יחסית ובכך "לעזור" לנהג שמאחור להגיב ולבלום ובכך להציל את עצמנו מחבטה לא נעימה.

למעלה