טעות בתעודת השחרור

Reflection

New member
טעות בתעודת השחרור ../images/Emo12.gif

ביום חמישי האחרון השתחררתי בשעה טובה מצה"ל (חיל המודיעין). קיבלתי כרטיס מילואים חביב ותעודת שחרור/הערכה/מה שלא יהיה שמפרטת שלל תכונות חיוביות שלי וזה שמגיעה לי אות על מלחמת לבנון השנייה. עד כאן הכל טוב ויפה. העניין הוא שבמבט שני על התעודה, בבית, גיליתי שכתוב שם שרכשתי בצבא מקצוע - אלחוטנית. שזה גם טוב ויפה, חוץ מהעובדה שאני לא אלחוטנית, מעבר לכך, לא עברתי שום קורס בשירותי הצבאי (למרות שהייתי כביכול אמורה, כי גם קיצור לא קיבלתי). עד כמה שידוע לי, התקן שלי היה מתב"ר (מתרגמת), ובפועל הוגדרתי כעח"מ (עובדת חקר מודיעין), והעבודה שעשיתי בפועל הייתה איפשהו בין השניים הנ"ל פלוס הרבה מאוד עבודה פקידותית. ואני תוהה, האם זה משנה למשהו מה שכתוב בתעודה הזאת? ומה בכלל עושים עם הטעות הזאת? למי פונים, והאם יש טעם לפנות? תמיד ידעתי שיש בעייתיות מסויימת עם התקן שלי ומה שעשיתי בפועל, אבל אלחוטנית זה כבר קצת מוגזם. אין לנו בכלל אלחוטנים ביחידה, ולא יכולים להיות בגלל עצם הגדרתה ומטרותיה. מה עושים? תודות מראש.

Haunted

New member
בתכלס

אם זה ממש מפריע לך את יכולה לפנות לשלישות של יחידת המילואים שלך כדי שישנו את זה וינפיקו לך תעודת שחרור חדשה. בפועל - אף מקום עבודה לא ממש מסתכל על התעודה הזאת. מהסיבה הפשוטה של-99% מהחיילים רושמים את אותם הדברים. "ביצע תפקידו לשביעות רצון מפקדיו", "בעל משמעת גבוהה" ובלה בלה בלה. לדעתי ההמלצות רלוונטיות רק לחבר'ה ששירתי בתפקיד פיקודי ומתכוונים לעבוד באבטחה ממשלתית כלשהי.

Reflection

New member
תודה..

בקשר להמלצות, אני יודעת שהן חסרות משמעות לחלוטין, יש דף שבו מקיפים בעיגול את ההמלצות האלה מתוך מספר מסויימות של אופציות, אז מן הסתם זה בערך אותו הדבר אצל כל חייל. את מה שרשום שם בחרתי בעצמי, למען האמת. מה שיותר עניין אותי עד כמה משנה מה הגדרת התפקיד המדוייקת שרשומה שם. אני מניחה שזה בכל מקרה לא רלוונטי לרוב מקומות העבודה, אלחוטנית או מתרגמת או פקידה, אבל תהיתי אם מישהו יכול לצפות סיבוכים שעלולים לצוץ מזה באיזשהו תחום איזוטרי בחיי. אם לא, אני בהחלט לא הולכת לבזבז על זה זמן. תודה : )

טעות בידיכם :)

גם אני חשבתי כך עד לא מזמן, שלכולנו יש אותה תעודת הערכה, ואותם ערכים והישגים. אבל מתברר שלא. חברה שלי התקשרה אליי לפני כמה ימים, ביום השיחרור שלה, והקריאה לי מה שכתבו עליה בתעודה. המחמאה היחידה היא :" ביצעה תפקידה". ובהתנהגות ציינו שהיא רק "טובה". אז כנראה שעדיין לא כולנו מקבלים את אותו הדבר.

Haunted

New member
איזה כיף להיות קטנוניים, אה ?

מן הסתם לא לכולם יש את אותה תעודת הערכה. אבל בגדול, לכולם יש פחות או יותר את אותם ההמלצות. למעט כל מני נפקדים וחיילים בעייתים.

פונציק

New member
זה ממש לא קטנוניות, יש הבדל גדול

יש משמעות גדולה לכל דבר שכתוב שם, ויש משמעות לכל שינוי בניסוח. ככה שמעסיק רואה התנהגות טובה, הוא מבין שהבן אדם הוא טיפה בעייתי.

פונציק

New member
אני אפילו אביא דוגמה

לפני כמה שנים אני הייתי יחד עם עוד כמה חברים שלי מועמד למשהו די חשוב. כולנו קיבלנו מכתבי המלצה, לי כתבו שאני מראה מוטיבציה ושקידות גבוהה עם הישגים, ואצלו שזה היה באמת בקיצוניות השניה, היה כתוב שהוא משתדל ומראה עניין בחומר. כמובן בכל ההמלצות היו הבדלים קטנים שנראו קטנוניים , אבל עובדה, מאיזה עשרה שקיבלו מכתבי המלצה רק אני ועוד שניים בכלל התקבלנו לראיון.

Haunted

New member
אבאל'ה

אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותם דברים ? על איזה מכתב המלצה אתה לעזאזל מדבר ? ואם הגיל שרשום לך בכרטיס נכון, אז "לפני כמה שנים" זה כשהלכת לעבוד במקדונלדס בחופש הגדול ? ולמקרה שיש פה איזושהי אי הבנה - אנחנו מדברים על תעודת השחרור, שמופיעות בה המלצות שנבחרו מתוך רשימה ע"י המפקד הישיר של החייל. שום נוסח ושום נעליים.

פונציק

New member
נתתי דוגמה אחרת. וזה היה למשהו מאוד רציני.

הנקודה הייתה שבניסוחים שונים שנראים דומים יכול להיות הבדל גדול. נתתי דוגמה למכתב המלצה, אבל זה נכון גם לתעודת שיחרור.

Haunted

New member
../images/Emo6.gif

בוא נבהיר משהו, מכתב המלצה שנכתב ע"י מעסיק, נכתב בדר"כ באופן אישי וספציפית לגבי הבנאדם. ולכן יש לו חשיבות. ההמלצות שנכתבות בתעודת השחרור נבחרות מתוך רשימת המלצות שהמפקד פשוט מסמן בעיגול כמו שמישהי כאן כתבה. ולכן לרוב המעסיקים לא ממש אכפת מההמלצות האלה. כי ל-90% מהחיילים שהשתחררו נכתבו אותן ההמלצות. ואני לא אומר לך את זה סתם. אני יכול לומר לך שאף אחד מהחברים שלי (החל מכאלה שעובדים באבטחה ועד כאלה שעובדים בהיי טק) לא התבקש להציג את ההמלצות בתעודת השחרור בראיון העבודה.

Reflection

New member
רציתי להזכיר

ששאלתי לא לגבי ההמלצות (שידוע לי שהן חסרות חשיבות) אלא לגבי הגדרת התפקיד בתעודה זו, שזה עוד איכשהו עלול לעניין מישהו, או שלא?

DoubleD

New member
לסיכום

העיקר שיש לך תעודת שחרור.. זה לא באמת משנה מה כתוב בה :) זה עוזר לצורך מס, מועדפת ועוד כמה פיצ'פקעסים הסבר על הרקע הצבאי בד"כ מציינים בקו"ח במידת הרלוונטיות. בהצלחה

למעלה