טעות של הב"לל

טעות של הב"לל

אני מקבלת הבטחת הכנסה, ומזונות (לא מהב"לל).כמידי שנה נשלח לי טופס למילוי פרטים אישיים מ"ס חשבון בנק ועוד פרטים אם יש הכנסות שונות.כמובן שאני רושמת את הסכום של המזונות שאני מקבלת והסכום הזה מתקזז מהכסף שאני מקבלת מהבטחת ההכנסה.לאחרונה קיבלתי טלפון מהב"לל כי במשך השנתיים האחרונות מישהו שכח לעדכן את המחשב של הב"לל ולא הורידו לי את המזונות. נכון להיום יש לי חוב של 5500 ש"ח הכולל ריבית והצמדה על שנתיים שכביכול קיבלתי יותר כסף. האם הב"לל יכול לדרוש ממני להחזיר את הכסף (שיקוזז כמובן מהקצבה)למרות שהטעות נעשתה על ידם? ואם כן למה אני צריכה לספוג את הריבית וההצמדה בגלל טעות שהם עשו? ידוע לי כי בדו"ח מבקר המדינה על הב"לל לשלם על הטעויות שהוא עושה האם זה נכון? מה עלי לעשות?תודה מראש על כל תשובה שתתקבל.

skeptic

New member
ראי כתבה בידיעות

נכה ממושב במרכז הארץ, שקיבל בטעות 64 אלף ש"ח מהמוסד לביטוח לאומי, לא יצטרך להשיב את הכסף. מאת: טובה צימוקי י´ מקבל קצבת נכים חודשית בסך של כ-1800 ש"ח מאגף השיקום במוסד לביטוח לאומי. בין ינואר 1998 לאפריל 2004 הוא קיבל - בלי שהיה מודע לכך - קצבה מוגדלת. התשלומים העודפים הסתכמו בכ-64,500 ש"ח. לאחר שהטעות נודעה למוסד לביטוח לאומי, החליט אגף השיקום במוסד לקזז את סכום החוב מסכום הקצבה שמקבל י´ מדי חודש. י´ פנה לאגף הסיוע המשפטי של משרד המשפטים בתל-אביב, המסייע למעוטי יכולת. עו"ד הדסה פפר-אביעד מהסיוע המשפטי פנתה בשמו למוסד לביטוח לאומי ודרשה לבטל את הדרישה להחזר הסכום בהסתמך על דו"ח מבקר המדינה האחרון. הדו"ח קבע כי לא ניתן לחייב את מי שקיבל בטעות כספים מהמוסד לביטוח לאומי להשיב את הסכום, אם המוסד יכול היה לגלות את הטעות, ואם החייב אינו מסוגל להחזיר את הכספים שקיבל. כמה חודשים לאחר קבלת מכתבה של עו"ד פפר-אביעד קיבל י´ הודעה מהביטוח הלאומי שחובו בוטל וכי יוחזרו לו הסכומים שהוחל לקזזם מקצבאותיו. כל הזכויות שמורות ל"ידיעות אחרונות" זה מבוסס על הקביעה של מבקר המדינה שאם הטעות היא של הבט"ל, והיא היתה אמורה להיות מתוקנת על ידם ולא תוקנה ולא בגלל מעשה של החייב, ולחייב אין כסף להחזיר, וקיזוז מהקצבה יפגע באורח חייו, אז כנראה שיש מצב שלא יקזזו את החוב. נתון לפירושים.

למעלה