טעימות

pazzi10

New member
טעימות

בשבוע הבא אנחנו בני 4 חודשים והגיע הזמן לטעום...
באופן אישי אני מתרגשת קצת. אני ממש מחכה למוצקים!
בינתיים אנחנו על הנקה כמעט מלאה (בקבוק אחד לפני השינה חלב שאווב)
אז למישהי יש המלצות? טיפים? מתכונים?

גלגס

New member
פשוט להתחיל לנסות

בשלבלנסות שלב הזה אין הרבה מתכונים. אם הקטנים מראים רצון לטעום משהו מהצלחת שלך את יכולה לקחת משהו בכפית או עם האצבע. כמו למשל אבוקדו, בטטה, תפוח אדמה....
או להתחיל מסודר ולמעוך להם קצת אבוקדו או בננה או לבשל ירקות. רצוי להתחיל עם כל ירק בנפרד וגם יש כאלה שאומרים שעדיף לא להתחיל עם מתוק למרות שאני לא בטוחה שזה כזה משנה. יש ילדים שיאכלו הכל ויש שיעדיפו מתוק או משהו מסויים אחר.
בקיצור- אני בטוחה שיש מליון כתבות מסודרות ברחבי הרשת.
הכי חשוב שתהנו... וגם אל דאגה אם בהתחלה הם לא מראים עניין. תמשיכו להציע. בסוף הם יאכלו.
ועכשיו חשבתי ל טיפ- לנסות לעשות את הטעימות בתוך סיטואציה של ארוחה משפחתית. יש יותר עניין ככה. וגם אפשר לתת להם כפית ביד כי זה כיף וגם לתת לשחק קצת עם האוכל אם ם רוצים.
בהצלחה

kokla2

New member
בהצלחה

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שגלגס כתבה..
רק שתכינו וידאו ותצלמו כי הפרצופים האלה שלהם כשהם טועמים אוכל חדש זה הכי מצחיק שיש!!
תהנו ובהצלחה :)

טעמים ראשונים

הספר שמלווה רבות וטובות, וגם רבים וטובים,
בשלב הזה.
יחד עם זאת, אני יותר התחברתי לגישה של גלגס:
לנסות מהצלחת שלך, לנסות לתת על קצה האצבע.
לא בדיוק "לפי הספר".
מה שהכי חשוב, אבל ממש הכי חשוב,
ואחיות טיפת חלב אוהבות לשכוח את החלק הזה,
זה לא הגיל אלא המוכנות.
אם התינוקות מראים התעניינות כשאת אוכלת (מבטים, שליחת ידיים, לפי היכולת), ואם הם שמחים להתנסות - זו המוכנות הרגשית. אם רפלקס הדחיקה (הקטע שבו הם מעיפים הכל החוצה עם הלשון) נחלש - זו המוכנות הפיזית.
חוזר משרד הבריאות משנה מדי פעם את הגיל להתחיל טעימות, אבל השורה הנצחית בו היא "אם התינוק מוכן".
אצלי, למשל, היו מוכנות בגיל 10 חודשים בערך (8 מתוקן). לפני זה, אחת בכתה מרורים כשהצעתי לה והשניה היתה עם רפלקס דחיקה כל כך חזק, שממילא הטעימות לא הגיעו לתוך הפה...
אז אנא, הקשיבי להם ובדקי מוכנות לפני שאת מנסה.
ואם יש מוכנות, שתי הגישות טובות, גם של גל שלנו וגם של הספר.

למעלה