טעמים ראשונים
הספר שמלווה רבות וטובות, וגם רבים וטובים,
בשלב הזה.
יחד עם זאת, אני יותר התחברתי לגישה של גלגס:
לנסות מהצלחת שלך, לנסות לתת על קצה האצבע.
לא בדיוק "לפי הספר".
מה שהכי חשוב, אבל ממש הכי חשוב,
ואחיות טיפת חלב אוהבות לשכוח את החלק הזה,
זה לא הגיל אלא המוכנות.
אם התינוקות מראים התעניינות כשאת אוכלת (מבטים, שליחת ידיים, לפי היכולת), ואם הם שמחים להתנסות - זו המוכנות הרגשית. אם רפלקס הדחיקה (הקטע שבו הם מעיפים הכל החוצה עם הלשון) נחלש - זו המוכנות הפיזית.
חוזר משרד הבריאות משנה מדי פעם את הגיל להתחיל טעימות, אבל השורה הנצחית בו היא "אם התינוק מוכן".
אצלי, למשל, היו מוכנות בגיל 10 חודשים בערך (8 מתוקן). לפני זה, אחת בכתה מרורים כשהצעתי לה והשניה היתה עם רפלקס דחיקה כל כך חזק, שממילא הטעימות לא הגיעו לתוך הפה...
אז אנא, הקשיבי להם ובדקי מוכנות לפני שאת מנסה.
ואם יש מוכנות, שתי הגישות טובות, גם של גל שלנו וגם של הספר.