טעינת סרט ממצלמת וידאו דיגיטלית

יעל רון

New member
טעינת סרט ממצלמת וידאו דיגיטלית

מישהו יודע כיצד לטעון סרט ממצלמת וידאו דיגיטלית למחשב (בעזרת כרטיס FIREWIRE), אני מנסה גם להשתמש בתוכנת הוליווד. בקיצור אני די חדשה בנושא, אז אם יש למישהו נסיון. תודה.

videokid

New member
פתרון

חובה WINDOWS XP או WIN2000 תתקיני PREMIRE 6 לפחות או שתדגמי בעזרת MOVIE MAKER שיש בוינדוס אקספי

יעל רון

New member
טעינה מהירה

אוקי אז ככה, אני מצליחה להקליט ב MOVIE MAKER רק במצב של PLAY. תסבירו לי, אי אפשר לטעון את הסרט למחשב בקצב יותר מהיר? ודרך אגב, יש תוכנה יותר מומלצת מה MOVIE MAKER? בקיצור אני צריכה לדעת איך לטעון בצורה הכי מהירה למחשב (ובטח לא במצב של PLAY) תודה.

Dafi the Mighty

New member
כמו שנאמר

את צריכה תוכנת עריכה כלשהיא. במקרה של מתחילים, אני מציעה (למרות שזו תוכנה גרועה) להתחיל עם Movie Maker שמגיעה עם מיקרוסופט XP. אפשר לדגום דרכה- בכל אופן, דגימה נעשית כשהמצלמה מחוברת דרך הפייר וייר למחשב כשהיא במצב של וידאו.

יעל רון

New member
טעינה

דבר יחיד שאני מצליחה לעשות זה להקליט בעזרת ה MOVIE MAKER במצב של PLAY(סרט שלם ייקח כשעה),אין דרך מהירה יותר? יש תוכנה מומלצת אחרת?

the M

New member
לא כרגע

יש תוכנות אחרות אך זה לא יעזור לך. דגימת וידאו מכל סוג על ידי FIREWIRE מבוצעת אחד על אחד כלומר, חייבים לנגן את החומר כמות שהוא בכדי לדגום אותו למחשב. בעתיד הלא רחוק נוכל לצלם ולשמור את החומר כקבצים באופן מיידי במצלמה, אך כרגע זה מה יש...

יעל רון

New member
תוכנה עריכה מומלצת

OK תודה, אז איזה תוכנת עריכת וידאו מומלצת יש? ודרך אגב באיזה פורמט הסרט נישמר? ומה יכול להיות (פחות או יותר) נפח של סרט בן שעה? תודה.

videokid

New member
המלצות

התוכנה הפופולרית ביותר היא אדובי-פרמייר. הסרט נשמר ב AVI תת פורמט DV ז"א - DV-AVI והסיומת היא *.AVI נפח סרט הוא 3.6 מגה-בייט לשניה - לא כולל אודיו. האודיו הוא 128K לשניה. ז"א 3.6+0.128 כפול 60 שניות = 224 מגה לדקה כפול 60 דקות = 13.5 ג'יגה לשעה.

יעל רון

New member
ניתן לכווץ?

ראשית תודה! כיצד מאייתים את שם התוכנה אדובי-פרמייר באנגלית?חשוב באיזה גירסה משתמשים? האם ניתן לכווץ את ה-13.5G בפורמט DV לפורמט אחר?(לקבל עדיין איכות טובה), ואם כן, לאיזה פורמט? ובאיזה תוכנה(מומלצת)? מה הנפח הסופי?

videokid

New member
תשובה.

ADOBE PREMIERE לא ניתן לכווץ את הסרט במידה ורוצים להמשיך לערוך אותו או להקליט אותו בחזרה על מצלמת הוידאו הדיגיטלית. ניתן לכווץ אותו לMPEG1 או ל MPEG2 (בעזרת PLUG IN לפרמייר...) ואז אפשר לראות את הסרט על המחשב או לצרוב אותו על CD/DVD אפשר לדחוס כמה שאתם רוצים אבל כדי לצפות במכשיר DVD רגיל... MPEG1 לוידאו CD, שעה אחת על CD רגיל, איכות VHS של קלטת ביתית.. (נפח 700 מגה לשעה) MPEG2 לDVD, בין שעה לשעתיים סרט באיכות DVD. (נפח 4.7 ג'יגה לשעה עד שעתיים)

למעלה