טעם החיים

nady4u

New member
טעם החיים

כשדואב הגוף דואב גם הלב וגם טעם החיים נמוג.
איך מחזירים את טעם החיים כשכואב הלב ?
איך מתמודדים עם הקושי היום יומי ?
איך עושים סוויץ לחיים ?
איך ממשיכים הלאה....

Sigal H

New member
יש לי הרבה מה לומר

אני רק צריכה לארגן את המחשבות קודם.
בינתיים, רושמת לעצמי תזכורת ומקפיצה לטובת מי שפספס את ההודעה.

Sigal H

New member
אני אוספת חיוכים

כלומר, כל דבר וכל רגע שנותן תחושה טובה שמחייכת מבפנים, ועוזר להקל ברגעים הקשים. מין "חיוך שיחמם גם כשאין כוח לקום ולהדליק את האש". אני אופטימית חסרת תקנה, נולדתי כך ואני לא יודעת להיות אחרת. אבל לאסוף חיוכים זה מעבר לשמחת חיים פשוטה - זו בחירה, זו החלטה, לשמוח. או כמו שאמרה רחל שפירא, "אני למענך כל בוקר מלקטת פרטים קטנים שמחות קטנות של יום חולין..."

מבחינתי הכאב הוא רק מרכיב אחד של החיים, וחזק ככל שיהיה - הוא לא מגדיר אותם לבדו. אני אדם שלם, יש בי מקום לעוד הרבה דברים. הכאב יתפוס את החלל שאתן לו לתפוס, אז אני בוחרת למלא את כל השאר בשמחה, בלאסוף חיוכים ולאהוב אותם באמת.

תראי, כאבים היו לי כל חיי, גם כאבים איומים, ומגבלות פיזיות שרק הולכות וגדלות, אבל כמו שאומרים אצלנו "החיים נמשכים גם בגבס".
כן, שבר כואב נורא והגבס מגביל ומגושם כל כך, אבל היי - תמיד אפשר לצייר עליו.
אם זה בגלל השבר התורן, הפיברומיאלגיה או כל סיבה אחרת, אי אפשר ללכת? יאללה, מירוץ כס"ג!
אני כבר מטפסת על הקירות מכאב? חכי רגע, עם כל ההומור השחור הזה שמריצים פה, את עוד תיפלי מהם מרוב צחוק.
וכשקשה לי מדי, אני גורמת לאנשים אחרים לאסוף את השמחה בשבילי. למשל בבי"ח היה רק כלל אחד למבקרים - בואו עם חיוכים (ושוקולד!
).

מה שאני מנסה לומר הוא שעם כל הקושי, עם כל הכאבים והאובדנות והמגבלות - יש גם הרבה חיוכים. יש.
ואם אני מבינה נכונה את מושג האושר - כן, אני חושבת שחיי מאושרים. הם רחוקים מאוד משלמות, אבל הם שלי ואני חיה ממש.
ֹ

סליחה אם זה היה לא קוהרנטי. המוח שלי לא לגמרי מאופס לאחרונה, אבל עברו כבר יותר מדי ימים ולא יכולתי להשאיר את ההודעה הזה ללא תגובה. קצת מצער שאף אחד אחר פה לא אמר דבר על שמחה. מה זה אומר?...

חיוכים וריח של סתיו,
סיגל

סיגלי, כרגיל

לא הייתי יכולה לנסח את זה טוב יותר ממך.
ו.. כן, ג ם אני חיה ממש ככה.
אני באמת מאמינה שהחיים הם בחירה. ואנחנו יכולים לבחור אם לשקוע או לצוף.
אינ תמיד בוחרת לא רק לצוף אלא ממש לשחות, אפילו אם לפעמים זה ממש נגד הזרם.
ולאסוף חיוכים, ושמחה, ולהסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה.
אבל.. אולי זה לא כל כך פשוט למי שלא רגיל לזה.
זה לא אומר שאי אפשר לעבוד על זה ולהצליח.

Sigal H

New member
חצי הכוס המלאה זה בכלל עניין מצחיק

כי טכנית, היא מלאה כולה. חצי במים וחצי באוויר

למעלה