"טעם העיר"

slightly

New member
"טעם העיר" ../images/Emo21.gif

אתמול הייתי בפסטיבל האוכל "טעם העיר" בפארק הירקון, והיה פגז. אני גאה לומר שלא זייפתי עם האוכל וחזרתי עם ערכים של 140. אכן, יש חיים גם עם סוכרת
 
נכון מאוד...

אני מאוד שמחה שאתה הולך עם גישה כזאת... תמיד יש חיים עם הסוכרת צריך פשוט למצוא אותם...
 

איליקו

New member
גם אני... גם אני...

הייתי השבוע אפילו פעמיים ב"טעם העיר" (כי קיבלתי הזמנות חינם) פעם אחת עמדתי בפיתוי ואכלתי סביר אך בפעם השניה לא... היה שם דוכן עם מתוקים בלגים... לא יכולתי לעמוד בפניו, לקחתי 2 כדורים ו..."על החיים ועל המוות".
 

slightly

New member
מתוקים זה מוקצה !!!!

לא נוגעת בהם גם עם מקל של מטאטא. אבל האוכל היה אדיר, ואכלתי חופשי. כמעט הלכתי אתמול שוב, אבל החלטתי לא להתגרות בגורל....
 

איליקו

New member
חבל שלא באת...

חבל שלא באת אתמול, אני הייתי, אולי היינו נפגשים... אגב, היו מעט מאוד אנשים יחסית ליום הנעילה. כנראה בגלל המצב. מקווה שלא אכלת הרבה פחמימות, כי את בטח כבר יודעת שהרבה פחמימות יכולות להיות גרוע יותר ממעט מתוקים. כל הכבוד על המשמעת העצמית. אני לא רוצה לקלקל אותך, אבל לאחרונה האגודה האמריקאית לסוכרת קיבלה החלטה שניתן לאכול מתוקים מפעם לפעם, כפוף לאיזון האישי ולבדיקות ניטור. כך שהאיסור על מתוקים אינו מוחלט אבל אם את יכולה בלעדיהם ברור שזה עדיף.
 

slightly

New member
באמת היו מעט אנשים ??

ביום רביעי היו המון אנשים, ואני עוד הגעתי מאוחר יחסית - אחרי 22:30. באופן כללי לא אכלתי הרבה מידי, אבל טעמתי כמעט מהכל. התרחקתי מהדוכנים האיטלקיים והתימניים, אבל "הרבצתי" בהודית ובסיניות. לעת עתה אני מצליחה להתרחק מהמתוקים אבל אני רק בתחילת הדרך.
 

איליקו

New member
"טעם החיים" ב"טעם העיר"

הייתי בשלישי ובחמישי. בשלישי היו הרבה אנשים אך בחמישי היו מעט יחסית ליום האחרון. גם אני אכלתי בהודית, ב"אינדירה" של רינה פושקרנה. יש להם מאכל של ירקות מטוגנים (טיגון קל) בבלילה של קמח עדשים בשם פקורה. משהו מעולה. אם לא ניסית, ממליץ לך בשנה הבאה. אומנם מטוגן זה כללית לא בריא אבל שמעתי שלסוכרת עצמה זה עדיף כי השמן מאט את ספיגת הסוכר. שמעת משהו על זה?
 

slightly

New member
מכירה את כל התפריט שלהם בע"פ ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שיש משהו שלא ניסיתי באינדירה. אני אוכלת שם מספר פעמים בשנה, ואנחנו כמעט כמו משפחה :) זו המסעדה המועדפת עלי, אין ספק. לא מכירה את התיאוריה שהשמן מאט את ספיגת הסוכר, אבל אני מבטיחה לברר את הענין ולחזור אליך בהקדם.
 

איליקו

New member
שמן, שומן ורמת הסוכר

אומרים למשל שצ´יפס עדיף על פירה (מחית תפו"א) בגלל שהשמן של הצ´יפס מאט את קצב ספיגת הסוכר. זה נכון גם לגבי השומנים הנמצאים בגלידה - הם גורמים לספיגה איטית ובגלל זה לגלידה יש אינדקס גליקמי נמוך יחסית. תודה, אחותי (המוסמכת) על הבירור שאת עושה בעניין. היית רוצה לעשות הסבה לאחות סוכרת, או שטוב לך בתפקידך הנוכחי? בטח מספיקה לך ההתעסקות האישית עם הסוכרת ולא היית רוצה לעסוק בזה גם בעבודה. איליקו
 

slightly

New member
אודות תזונה באתר מתוקים

ציטוט מאתר מתוקים : אכול פחות שומן אכול פחות בשר. אכול במקום זה, יותר דגים ועוף. כאשר אתה אוכל בשר אדום, בחר את החלקים הרזים יותר. העדף מאכלים צלויים או אפויים במקום מטוגנים. הורד את השומן מהבשר ואת העור מהעוף. הימנע מהוספת שומן בבישולים. שים לב לרטבים למיניהם. קצץ במאכלים עתירי שומן כמו נקניקים, נקניקיות, חמאה, מרגרינה, אגוזים, רטבים לסלט, ושומן לבצק. אכול פחות גלידה, גבינות שמנות, שמנת, קצפת ומוצרי חלב שמנים. העדף מוצרי חלב בעלי אחוז שומן נמוך. ושתה חלב רזה. סוף ציטוט בודקת גם במקורות אחרים.
 

slightly

New member
מתוך האתר של מאוחדת

שומנים : בהגבלה על פי התפריט.רצוי להעדיף מזונות המכילים שומנים בלתי רווים כגון: שמן זית, אבוקדו,שקדים, אגוזים, טחינה, שמן קנולה, תירס, סויה וכדומה. על פני מזון עשיר בשומן רווי כמרגרינה,חמאה, שומן, בשר ועוף ומוצרי חלב עשירים בשומן. סוף ציטוט
 

איליקו

New member
מעניין... אבל...

מעניין... כי אני קראתי בכמה מקומות על תכונת השומן כמעכב ספיגת סוכר. כנראה שהמידע הזה שם דגש יותר על מזון בריא מאשר על מזון כמעכב ספיגת סוכר. מבחינת בריאות כללית בוודאי שעדיף ללא שומן או אם שומן אז בלתי רווי. כתוב שם, למשל, שעדיף אפוי על מטוגן אבל האינדקס הגליקמי של תפוח אדמה אפוי הוא 105 (יותר מסוכר!) ושל תפוח אדמה מטוגן בשמן עמוק (צ´יפס)רק 55(חצי מסוכר!). צריך, כנראה, לבחור בין בריאות כללית לבין בריאות סוכרתית...
 

slightly

New member
אינדקס גליקמי

גם אני קראתי עכשיו ששומן מעכב ספיגת סוכר. השאלה האם הוא רק מעכב או מונע לחלוטין את ספיגת הסוכר, כי אם הוא רק מעכב, מה זה משנה אם הסוכר נספג עכשיו או בעוד שעה ? אם הוא מונע זה כבר סיפור אחר. בדקתי גם טבלאות GI ואתה צודק - האינדקס של הצ´יפס נמוך יותר מזה של האפוי. אני לא מבינה בדיוק מה זה אומר.
 
מה שאני יודעת על שומן...

זה שהוא נספג רק אחרי 3 שעות... בדרך כלל כאשר אוכלים משהו השיא שיהיה שינוי כולשהי גם מבחינת האוכל וגם מבחינת האינסולין הוא אחרי שעתיים.... כשאוכלים משהו אם הרבה שומן (ג´חנון למשל) אז השיא הוא אחרי 3 שעות... צריך לשים לב לזה...
 

איליקו

New member
מהירות ורמת ספיגת סוכר

יש הבדל גדול אם מזון מסויים נספג תוך שעה, שעתיים או שלוש. כי אם האינדקס הגליקמי של אותו מזון גבוה והוא נספג תוך זמן קצר - הוא יגיע לשיאים גבוהים יותר מאשר לו היה נספג בזמן ארוך יותר. השיאים של רמת הסוכר - הם הבעיה האמיתית שלנו. לדוגמא: להיות על 230 למשך שעה יותר גרוע מאשר להיות על 160 למשך שעתיים. האינדקס הגליקמי הוא רמת ספיגת הסוכר של מזון מסויים באופן יחסי לסוכר. כדאי לך להתעמק בנושא כי הוא מאוד חשוב.
 

slightly

New member
אינדקס גליקמי וכדומה

אז ככה. ביררתי את העיניין עם רופא שהוא סכרתי בעצמו. בקשר לשיאים של הסוכר אתה צודק. אוכל שומני נספג יותר לאט בגלל שהוא עובר מעגלים ארוכים יותר בפירוקו...אבל! הסוכר שמופק בסופו של דבר מפירוק השומן הוא יותר גבוה מאותו מוצר ללא שומן, אז בסופו של דבר הרווח יוצא בהפסד. שנית- אתה לא יכול להסתמך על אינדקס גליקמי של מזון כלשהו, אלא אם כן אתה לא מערבב סוגי מזון. למשל - אם אינדקס דליקמי של חלב הוא X ואינדקס גליקמי של קורנפלקס הוא Y, כשאתה אוכל אותם ביחד - קורנפלקס עם חלב, האינדקס הגליקמי של המנה הוא לא X+Y אלא מספר שונה, כי אחד משפיע על ספיגתו של האחר ומתקבל אינדקס גליקמי חדש שאתה לא יכול לחשב. אם תוסיף לזה גם פרוסת לחם וכוס קפה...בכלל הלכת לאיבוד באינדקס הגליקמי. לסיכום - מומלץ לשמור על דיאטה מאוזנת שכוללת את כל אבות המזון, ואין להעדיף דווקא מזון מטוגן. זהו באופן כללי. אם תרצה הסבר מפורט יותר, אבקש ממנו לכתוב בפורום.
 

איליקו

New member
האינדקס והשומן

זה נכון, גם אני שמעתי שצירוף מזונות משבש את החישובים של האינדקס הגליקמי, כך שהשימוש שלו הוא די מוגבל ואולי זו אחת הסיבות שהאינדקס לא תופס תאוצה. מה שכתבת על השומן מעניין מאוד וכנראה שבכל זאת עדיף בלי מטוגן. תודה על המידע ותודה גם לרופא. נשמח אם הוא ישתתף בפורום. איליקו
 
למעלה