טעם של חלב אם

טעם של חלב אם

שלום.
אני אמא טריה לתינוקת בת שבועיים.
היום לראשונה טעמתי את החלב לאחר ששאבתי.
היה לו טעם מר ולא ממש טעים.
חשבתי שטעמו צריך להיות מתוק.

אז מה הוא, אם כן, טעם החלב? ואם לא אמור להיות מר, מה קרה?

תודההההההההההה
 
ועוד שאלות בקשר לחלב שאוב

1. מדוע אסור לצבור מעל ליממה?

2. מדוע יש לקרר חלב שאוב לפני שמוסיפים לחלב שכבר קורר?

תודה!
 

Revili

New member
חלב שאוב

לחלב אם טעם בסיסי מתקתק אבל הטעם יכול להשתנות גם כתלות בתזונת האם אבל עיקר השינוי בטעם מתרחש בזמן האיחסון במקרר.
לעיתים החלב מקבל טעם לוואי מה פלסטיק של הבקבוק או של שאחריו סבון שנותרו בבקבוק.
חלב אם שמשנה את טעמו אינו בהכרח חלב לא טוב או מקולקל.
לחלב מקולקל טעם וריח חזקים ורעים.
למרות שינוי מסויים בטעם החלב לרוב התינוקות זה כלל לא מפריע.

ההמלצה היא לאחד מנות חלב שאוב באותה יממה, כדי לא לקצר את משך חיי המנה.
הרי אם את מוסיפה חלב ששאבת היום לחלב ששאבת לפניי ארבעה ימים, אז כל המנה היא בת ארבעה ימים.
אבל זה לא שאסור לעשות זאת.

הסיבה שיש לקרר את המנה החדשה לפני שמוסיפים למנה במקרר, כיוון שהוספת חלב חם לחלב קר גורמת לחימום כל המנה. חימום חלב מגדיל את מהירות צמיחת הבקטריות בחלב ואם אנחנו רוצים להמשיך ולשמור את החלב במקרר, לא נרצה לחמם אותה באמצעות הוספת חלב חם.
 

napnap102

New member
הטעם של החלב

קודם כל מזל טוב!
בקשר לטעם של החלב , לך הוא אולי נראה מר כיוון שהלשון שלך רגילה לטעמים שונים וגם לסוכר. אבל תינוק שמעולם לא טעם אוכל אחר זה הכי טעים ומתוק בשבילו.
 
למעלה