טענת סוללה

shtrumj

New member
שלום רב,
יש לי שאלה תיאורטית :
יש לי 3 סוללות שכל אחת מהם במתח 12VOLT , נאמר שכשהן מלאות המתח שלהן הוא 13VOLT וכשהן ריקות המתח יורד ל 10.5 V.
1. האם אני יכל לחבר שתיים מהסוללות בטור ולאחר מכן להשתמש במוריד/מייצב מתח על מנת לטעון את השלישית ?
2. באם המדובר בשתי סוללות- האם אני יכל להשתמש בסוללה עצמה(A) + בסוללה אחרת(B) בטור בשביל להטעין את סוללה (A) ?

תודה רבה לעונים.

רשר

Well-known member
מנהל
שלום רב,
יש לי שאלה תיאורטית :
יש לי 3 סוללות שכל אחת מהם במתח 12VOLT , נאמר שכשהן מלאות המתח שלהן הוא 13VOLT וכשהן ריקות המתח יורד ל 10.5 V.
1. האם אני יכל לחבר שתיים מהסוללות בטור ולאחר מכן להשתמש במוריד/מייצב מתח על מנת לטעון את השלישית ?
2. באם המדובר בשתי סוללות- האם אני יכל להשתמש בסוללה עצמה(A) + בסוללה אחרת(B) בטור בשביל להטעין את סוללה (A) ?

תודה רבה לעונים.
1אתה יכול אך זה לא יעיל כי כשהמתח מתחת ל11V הקיבולת של הסוללה מאוד נמוכה והיא תייצר מתח אך לא תמסור הספק סביר לצורך טעינת השלישית,
הערת ביניים - מיצב מתח צורך הספק וכאן כשכבר חסר לך ספק אם תהיה תועלת מעשית,
2 אתה מתכוון השוואת מתחים (כמו השוואת גובה נוזל בין שני מיכלים) אך זה תלוי גם בהתנגדות הפנימית של כל סוללה (הספק יעבור עד להשוואת התנגדות פנימית) - מעשית זה מועיל כי המתח עולה ולכן הסוללות יסחטו עוד קצת אבל לא תשיג את מלוא ההספק של סוללה B גם אם היא טעונה במלואה,

למעלה