טפטוף מברז ניל בשירותים

Borisyo

Member
היי,

הייתי צריך לבדוק משהו במיכל הדחה. הברז לא נסגר בהתחלה. חיזקתי בורג, סובבתי לפה לשם ידית ובסוף הצלחתי לסגור אך הופיע טפטוף מעוטי.

האם ניתן למנוע טפטוף מבלי לקנות ולהרכיב ברז ניל חדש?

תודה

קבצים מצורפים

• 20220210_231550.jpg
    20220210_231550.jpg
    KB 334.5 · צפיות: 12

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
היי,

הייתי צריך לבדוק משהו במיכל הדחה. הברז לא נסגר בהתחלה. חיזקתי בורג, סובבתי לפה לשם ידית ובסוף הצלחתי לסגור אך הופיע טפטוף מעוטי.

האם ניתן למנוע טפטוף מבלי לקנות ולהרכיב ברז ניל חדש?

תודה
זה לא ניל. זה ניל "מזויף". אבל גם ניל שלא נוגעים בו שנים תופס קורוזיה ונהרס. הברז הזה אכול קורוזיה וכל ניסיון להתעסק בו יותיר לך את הידית ביד.
קנה ברז ב-20-30 ש"ח, ותחרוץ קצת את ההברגה כדי שחומר האטימה שלך לא יחליק. קח קצת "שערות סבתא" ולפף עליהן כמה ליפופי טפלון ותתחדש לך עם ניל אורגינל, שכיום הוא כבר לא הניל האורגינל של לפני 25 שנים. אבל גם טוב. 1644529544429.png

Borisyo

Member
תחרוץ קצת את ההברגה כדי שחומר האטימה שלך לא יחליק. קח קצת "שערות סבתא" ולפף עליהן כמה ליפופי טפלון
אולי אשתמש בנייר זכוכית (800 גרגר) או כלי פצירה? יש לי גם שופין אבל אני לא רוצה לפגום בהברגה...

סוכר צמר גפן אין לי בבית. בשביל מה צריך? שמים את זה על הברגה ועל זה טפלון או לאחר ששמים טפלון על הברגה, שמים את זה על טפלון ועוד טפלון על זה?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אולי אשתמש בנייר זכוכית (800 גרגר) או כלי פצירה? יש לי גם שופין אבל אני לא רוצה לפגום בהברגה...

סוכר צמר גפן אין לי בבית. בשביל מה צריך? שמים את זה על הברגה ועל זה טפלון או לאחר ששמים טפלון על הברגה, שמים את זה על טפלון ועוד טפלון על זה?
אתה כבד...
1. אפשר לחרוץ את ההברגה סתם בעזרת מברג שטוח שאתה מעביר על צידו הצד מהקצה שקרוב לברז עד הקצה הסופי של ההברגה. כמה חריצים סביב סביב ואתה מסודר. ולמה החריצים? כדי ששערות הסבתא או הטפלון לא יחליקו ולא "יעשו את העבודה".
וכשאני עצלן, אני לוקח פלאייר פטנט, מכוון אותו לטיפה לחץ ולוחץ על התבריג כמה פולסים סביב סביב. עושה אחלה את העבודה, רק שאלה אם יש לך כזה.

2. "שערות סבתא" זה סיבי פשתן. ולא דיברתי על סוכר צ"ג או דומיו. זה משהו אחר לגמרי, ואגב, אין חומר טוב יותר. לפשתן יש גם תכונה שכשהוא סופג רטיבות הוא "מתנפח" וכך הוא משפר אטימה.

3. טפלון כשלעצמו אוהב להחליק ולא תמיד הוא מצליח "לעשות את העבודה" במכה ראשונה - מניסיון. אבל יש קפדנים (ואיני ביניהם), שאוהבים לצפות על הפשתן טפלון. למה? ככה.

4. ואגב, הסכנה העיקרית שעלולה להפתיע אותך היא, במידה שהתקינו "מאריך" בתבריג הפנימי של הצינור (כדי שיגיע עד פני הקיר ולפעמים משתמשים בכאלה), הוא שהמאריך יתפרק לך יחד עם הברז הישן. אז יש 2 אפשרויות. או שתנסה להציל אותו ותפריד אותו מהברז בעזרת 2 מפתחות צינורות, או שתקנה חדש לפי האורך הקיים. פשתן "כרגיל". בהצלחה.

רוני1955

Active member
זה נכון שרצוי להחליף את הברז. אבל, לפני זה, נסה לפוח את הברז עד הסוף עם מעט כוח. יש מקרים שפתיחה מכסימלית מפסיקה את הנזילה.
אם אתה מחליף, אין כל צורך לפצוע א ההברגה, ואין צורך בשערות פשתן. 7-8 סיבובי טפלון בכיוון הנכון יעשו את העבודה. אני מעולם לא חרצתי הברגות, ובהברגות של פחות מצול וחצי לא השתמשתי בפשתן. מנסיון של כמה עשרות החלפות, אני יכול להעיד שאין נזילות.
כאן רואים איך שמים טפלון בכיוון הנכון, בערך דקה לאחר תחילת הסרטון.

למעלה