טפטוף מברז פורק לחץ של דוד חשמל

היי,

רקע: חיבור הדודים אצלי הוא כזה -- דוד שמש על הגג, ללא חיבור חשמל. המוצא שלו מזין דוד חשמל קטן שנמצא מתחת לרעפים. מוצא דוד החשמל מזין את המים החמים לבית. הרעיון: השמש מחממת את הדוד החיצוני שמזין את הדוד הפנימי במים חמים. אם צריך לחמם בחשמל, מחממים דוד קטן.
הסידור הזה עבד בערך 10 שנים.

לפני כמה חודשים שני דברים קרו כמעט בו זמנית: בדוד החשמל ברז פורק הלחץ התפרק, ודוד השמש סיים את חייו.
אינסטלטור תיקן את הברז בדוד החשמל (ברז חדש), והחלפתי את דוד השמש בחדש. כלומר, הקונפיגורציה זהה, הדוד החיצוני חדש.

חשוב לי לציין שפורק הלחץ לא מחובר לצינור חיצוני, אלא ל"אמבטיית פח" שאוספת את המים.
אתמול שמענו קולות טפטוף, וראינו שהאמבטיה הזו כמעט מלאה. רוקנו משם כ5 ליטר מים. אחר כך הטפטוף הפסיק.
היום נראה שטפטפה משם כמות של כ1-2 כוסות מים.

אני תוהה אם זה מצב תקין. בעבר זה לא היה. מצד שני, הברז לא מטפטף כל הזמן, אלא בהפסקות, אז לא ברור לי שהוא תקול.
עוד חשוב לי לציין שלא הפעלנו את החימום החשמלי.

אשמח לרעיונות / תובנות!

למיטב ידיעתי, זה נורמלי שיהיה טפטוף מדי פעם מפורק לחץ. ביחוד אם יש אל-חוזר. כשהדוד מתחמם, נפח המים והאויר גדל, והלחץ עולה. כך שיש לצפות לטיפטוף בשעות היום (שמש). מציע שתבדקו אם מטפטף גם בלילה.
יתכן שבדוד הישן לא היה אל-חוזר. ו/או, אולי מידת הרגישות של פורק הלחץ.

חן 1111

Active member
זה תקין. בשביל זה פורק הלחץ קיים. כשהמים בדוד מתחממים הם מתפשטים ומכיוון שיש שסתום חד כיווני, הם לא יכולים לחזור לצנרת, אז הם יכולים רק לצאת דרך פורק הלחץ.
כמו שכתב יוביוב, ייתכן שבדוד השמש הישן לא היה שסתום חד כיווני. ייתכן גם שהוא פשוט מחמם יותר טוב, גם כי הוא חדש וגם כי האביב הגיע, ולכן יוצאים יותר מים מאשר קודם.

רוני1955

Active member
הטפטוף נוצר כתוצאה מחימום המים, ועליית לחץ אל מעבר למגבלת הפורק. זה למעשה חיבור בין לחץ הכניסה לבין הפרש הלחץ כתוצאה מהחימום. הפתרון הוא הקטנת לחץ הכניסה. כשלחץ הכניסה יהיה נמוך (אך מספיק גבוה לשימוש במים החמים), תוספת הלחץ כתוצאה מהחימום לא תעבור את מגבלת הפורק, והוא לא יטפטף. לכן, במקומות כאלו, שמים ווסת לחץ על צינור כניסת המים.

היי,
ממשיך את ההודעה שלי מקודם (ותודה למגיבים!)
הנחתי גיגית קטנה לאיסוף המים מתחת לפורק הלחץ, ועקבתי אחרי הכמויות כמה ימים.
אז אמנם הכמיות תלויות ככל הנראה בטמפרטורה בחוץ. אבל אני עדיין לא יודע אם הכמויות סבירות.
למשל אתמול, יום יחסית חם (לעונה - זה כלום בהשוואה לשיא הקיץ...) הצטברו ביום אחד כ1.5-2 ליטר מים.
וזה, כאשר הדוד כבוי, והוא מוזן ממים חמים מדוד השמש שעל הגג.

אני יכול לארגן ניקוז למים האלה ולהשתמש בהם להשקיה - אבל אני מודאג שמה מדובר בנזילה מופרזת שמעידה על בעיה יותר משמעותית שמתפתחת.

היי,
ממשיך את ההודעה שלי מקודם (ותודה למגיבים!)
הנחתי גיגית קטנה לאיסוף המים מתחת לפורק הלחץ, ועקבתי אחרי הכמויות כמה ימים.
אז אמנם הכמיות תלויות ככל הנראה בטמפרטורה בחוץ. אבל אני עדיין לא יודע אם הכמויות סבירות.
למשל אתמול, יום יחסית חם (לעונה - זה כלום בהשוואה לשיא הקיץ...) הצטברו ביום אחד כ1.5-2 ליטר מים.
וזה, כאשר הדוד כבוי, והוא מוזן ממים חמים מדוד השמש שעל הגג.

אני יכול לארגן ניקוז למים האלה ולהשתמש בהם להשקיה - אבל אני מודאג שמה מדובר בנזילה מופרזת שמעידה על בעיה יותר משמעותית שמתפתחת.
חוזר על הצעתי - בדוק אם יש טפטוף בלילה (וגם שדוד החשמל יהיה כבוי). זה יתן אינדיקציה האם הטיפטוף נובע מהתחממות בלבד, או שיש בעיה של דליפה. דבר שבהחלט אפשרי.
במקרה שאכן יש דליפה, נסה פתרון פשוט - לפורק יש "ברז" בצידו. סובב אותו עד שתשמע ותרגיש נקישה חזקה. נדמה לי שזה חצי סיבוב. בתחילת הסיבוב יצאו מים, ועם הנקישה הם יפסיקו. עשה זאת כמה פעמים בודדות. זה מנגנון שנועד לנקות את הפורק מאבנית ולכלוך. צריך לבצע את זה פעם-פעמיים בשנה. יתכן שיש לכלוך שמפריע לברז להסגר עד הסוף, ולכן יש דליפה.

למעלה