../images/Emo141.gif מתכוני טפיוקה הודיים
את המתכון הראשון ניסיתי, את השני לא.
סבודאנה צ'יוואדה - קציצות טפיוקה הודיות 1 כוס פניני טפיוקה קטנים 2 תפוחי אדמה בינוניים 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר 1-2 פלפל חריף טרי, קצוץ דק 1 כפית כמון 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים 1/4 כוס בוטנים קצוצים (לא חובה) 1 כפית מלח שמן לטיגון מערבבים בעדינות את הטפיוקה עם כוס מים ומשרים ל-3 שעות בכלי מכוסה. לאחר ההשרייה, הטפיוקה אמורה להיות רכה אך לא נמסה. אם היא עדיין קשה, מוסיפים 1/2 כוס מים ומחכים עוד שעה. מבשלים בסיר עם מים מומלחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. מצננים מעט, מקלפים ומועכים גס במזלג. מוסיפים את הטפיוקה ואת כל שאר החומרים ומערבבים היטב. יוצרים קציצות עגולות שטוחות בידיים משומנות ומטגנים במעט שמן בחום בינוני-גבוה משני הצדדים, עד להזהבה. מגישים חם עם צ'אטני ורטבים הודיים. מקור:
http://www.ifood.tv/recipe/sabudana_chi_vada_savory_tapioca_fritters ------------------------------------------------------------------
סבודאנה חיצ'די - תבשיל טפיוקה וירקות 1 כוס פניני טפיוקה קטנים 2 תפוחי אדמה בינוניים 1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים דק, ללא הקליפה האדומה 2 כפות שמן 1 כפית גרגרי חרדל 2 פלפלים חריפים טריים 1 כפית גרגרי כמון 1 גבעול עלי קארי 1 כפית סוכר 2 כפות קוקוס טחון 1 כף מיץ לימון טרי, או לפי הטעם מלח שוטפים את הטפיוקה במים ומשרים ל-30 דקות בדיוק, לא יותר. מסננים מהמים ומניחים בצד ל-8 שעות. לאחר השרייה זו הטפיוקה אמורה להיות רכה אך לא נמסה. מבשלים בסיר עם מים מומלחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. מצננים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת רחבה ומוסיפים את גרגרי החרדל. לאחר שהגרגרים בקעו, מוסיפים לפי הסדר: גרגרי כמון, פלפלים חריפים, עלי קארי, תפוחי אדמה, מלח, סוכר, וטפיוקה. מערבבים היטב אחרי כל הוספה. מבשלים בחום נמוך במשך 5 דקות. מוסיפים בוטנים וקוקוס ומבשלים עוד דקה. חשוב מאד: אין להוסיף כלל מים לתבשיל בזמן הבישול. מגישים חם, ומטפטפים מעט מיץ לימון על כל מנה. מקור:
http://www.aayisrecipes.com/2006/07/07/tapiocasabudana-khichdi/