טפילי מעיים

John Pretender

New member
טפילי מעיים

היי אני כרגע בהודו ( 3 חודשים לתוך הטיול). כבר 3 פעמים חליתי פה בסוג של טפילי מעיים, וכל פעם לקחתי אנטיביוטיקה מרופא מקומי והדבר עבר. אולם חזר במרווחי זמן כל שבועיים בערך.... בשבוע האחרון שוב תקפו אותי כאבי בטן, שלשולים מיימים, ומן חולשה כללית. היום לקחתי אנטיביוטיקה מרופא מקומי שנתן לי כדורים לשבוע. יש לציין שהוא לא עשה בדיקות מקיפות אלא יותר התבסס על תסמינים. בכל מקרה, הוא טען שזה סוג של טפיל ושהאנטיביוטיקה תעזור לחסלו אך הדבר יכול לחזור בעתיד ואין כל כ מה לעשות. האם זה הטיפול היחיד שניתן ? האם בארץ אפשר למגר את הטפילים לתמיד... ? תודה מראש אני.

מחלות השילשולים

שלום רב ! מאוד מצער לשמוע שאתה חולה בטיול !! לצערינו, זוהי בעיה שכיחה יחסית בקרב המטיילים למדינות כמו הודו עם רמת תברואה ירודה. הסיבות המובילות למחלות השילשולים כמו שאתה מתאר הן באמת חיידקים שונים והטיפול הוא טיפול אנטיביוטי. לא כתבת איזה סוג אנטיביוטיקה נתנו לך, אך כפי שהבנתי, בפעם שעברה זה עזר. הבעיה שלאחר שאדם מבריא ממחלה כזאת, אין שום סיבה שלא יידבק שוב במשהו דומה, ורוב הסיכויים שזה מה שקרה גם לך. ישנם גם טפילים נוספים (לא חיידקים) כמו אמבות (amoeba) או אחרות וגם בהם מטפלים עם אנטיביוטיקה. עדיף תמיד לעשות תרביות צואה לפני מתן טיפול, אך מקובל במקרים כאלה שהאבחנה ברורה לתת טיפול גם ללא בדיקות לפני כן. אנחנו בדרך כלל ממליצים למטיילים למדינות עולם שלישי (בעיקר - כמו הודו) להצטייד בתרופה אנטיביוטית מתאימה לטיפול עצמי בשילשול ואף רושמים מרשמים לחבר'ה שבאים ליעוץ. מה שחשוב מאוד להקפיד במצבך - זה לא להתייבש, לשתות המון נוזלים (נקיים !!!). במידה ומצבך לא משתפר ו-/או יש הקאות ואתה לא מסוגל לשתות, יש לגשת לרופא. תרגיש טוב ותחלים מהר ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

John Pretender

New member
האמת, אני לא כל כך יודע את שם האנטיביוטיקה

כי זה רופא (אני בספק אם הוא באמת רופא...) בכפר קטן בהודו (קאסול). אם אני זוכר נכון אמרו לי שזה כמו סיפרופלוקסצין רק שיכול לטפל גם בטפילים... ועוד שתי שאלות אחרונות: 1. האם תיאבון ירוד זה גם סימפטום של בעיות מעיים ? 2. האם סיפרופלוקסצין שקניתי בארץ יכול לשמש כאנטיביוטיקה מתאימה אם אני במקום בו אין רופא זמין ? בתודה מראש

תשובה

שוב שלום לך ! כן, ירידה בתיאבון הינה סימפטום שכיח מאוד של זיהום במערכת העיכול. ציפרופלוקסאצין במינון 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 3 ימים זוהי אופציה טיפולית טובה במצב שלך. תרגיש טוב ותחלים מהר ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

John Pretender

New member
היי, יש לי את שם האנטיביוטיקה

הרופא נתן לי למשך יומיים: 1. ciplox T 500 מ"ג 2. Rentec נראה לי 250 מ"ג ואז למשך עוד 5 ימים Metronidazole 400 מ"ג אני כבר ביום השישי כרגע אך משום מה עדיין פה ושם אני מרגיש קצת את הקיבה פועלת, כמו שהרגשתי בשיא המחלה. האם יכול להיות שאני צריך שוב את האנטיביוטיקה החזקה יותר ?

תשובה

שוב שלום לך ! אם לקחת Ciplox במינון 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 3 ימים - זה אמור להספיק. נראה כי מטפלים בך נכון. במידה וכבר אין חום, כאבי בטן קשים או שילשול בלתי-פוסק, נראה כי אתה בכיוון ההחלמה, אך לעתים קרובות לוקח זמן עד שהיציאות חוזרות להיות לגמרי תקינות. שוב - תזכור כי אתה עלול להידבק בפעם נוספת בזיהום של מערכת העיכול ממזון או מים בלתי נקיים, לכן כדאי מאוד להקפיד ! תרגיש טוב והמשך החלמה מהירה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה