טקטיקות ותרגילים

royassis

New member
טקטיקות ותרגילים

פה תכתבו תיאור מדויק של תרגילים (אם אתה יכולים במיוחד של תרגילי ריצה) אני יתן אחד (של 8 על 8 אנשים) שאני חשבתי עליו. יש שלושה offensive linemen ו 2 tight ends אחד בכל צד ו running back אחד ו wide reciver בצד ימין. מול התרגיל הזה כניראה ההגנה תשים 2 linemen ו 2 linebackers והשאר corners. עכשיו לתרגיל: ב set ה wide reciver בצד ימין רץ לקבל handoff בינתיים ה qb מתחיל את התרגיל, ונותן fake handoff ל running back שלו. ה running back עובר בין ה lineman האמצעי לשמאלי, וחוסם את ה linebacker השמאלי. בינתיים נשאר ה offensive linemen האמצע פנוי והוא חוסם את ה linebacker האמצעי. בינתיים ה wide reciver כבר קיבל את ה handoff ומתחיל לרוץ שמאלה שה qb מאחוריו מוכן לקבל pitch. מה אתם חושבים ?

Reshefgarcia

New member
כל תרגיל....

שתחשוב עליו פה יהיה שווה לתחת במציאות... מכמה סיבות... א)בתור אחד ששיחק (נכון,הרבה זמן לא הגעתי,אבל אני הייתי מהראשונים,כמו יורם) ואחד שאוהב לתכנן מהלכים,אני יכול להגיד לך בוודאות כמעט מלאה ש 99.99% מכל ה TRICK PLAYS שאי פעם נסינו לא עבדו בכלל... אין מספיק זמן ליותר מ HANDOFF אחד,או REVERSE אחד... וזאת עובדה... כמה שההגנה לא מקצועית,התקפה שמנסה לסבך עניינים תשלם על זה ביוקר בגלל שפשוט אין מספיק זמן לבצע את המהלכים האלו...וזה יגיד לך יורם שהיה עד לכמה מהלכים שאני תכננתי שנראו גאוניים בתיאוריה,אבל על המגרש רק עלו לנו ביארדים... ב) אין לך שום דרך בעולם לתכנן מהלך שבו אתה מסתמך על ההגנה,ועל מה שהיא תעשה...לא אצלנו בפארק הירקון,וגם לא ב NFL...ואת זה יגיד לך כל מאמן בעולם...אתה מתכנן מהלכים כי אתה חושב שהם יהיו מוצלחים,ושיהיו לך אנשים טובים כדי לבצע אותם...אסור לך להסתמך על איך שההגנה עשויה להערך...אתה חייב לתכנן מהלך כאילו ההגנה לא על המגרש בכלל... כמובן שאפשר לעשות AUDIBLES,אבל שוב,גם שם אתה לא מסתמך על מערך ההגנה,אלא על יכולת של שחקן אחד שלך להתחמק משומר/שומרים ולעשות מהלך.

royassis

New member
אוקיי

פשוט הסתכלתי על כמה מהלכים באיזה אתר וראיתי שיש שם fake handoff ואז הראו כאילו את ה line backer הולך לקחת את ה run ובנתיים ה running back ש ה line backer הולך לשמור עליו חוסם אותו ומאפשר לרץ אחר שמקבל את הכדור להיות יותר חופשי. כל מיקרה עדי אם אתה מכיר אותו שמשחק איתנו כל הזמן עושה את זה הוא פעם אחת עשה triple handoff ! חחחח זה היה גדול, וזה תמיד מצליח לו. פשוט חשבתי על מהלכים כי כל פעם שאנחנו משחקים אין לנו ריצות דרך ה linemen והייתי רוצה כמה, אמרו לי שאף אחד לא רוצה כי הם מפחדים .... אז חשבתי על זה ככה .. lineman אחד תמיד פנוי והוא יכול לקחת את ה linebacker ואתה גם יכול להשתמש ב lineman הכי רחוק מהריצה כדי שיחסום עוד Line backer. וככה יש לך שני Linebackers חסומים ואת ה Lineman הכי קרוב לריצה חסום. אבל כמו שאמרת זה רק בתאוריה ... אתה יכול לומר לי אולי מה אף פעם לא הולך בתרגילים ? מה זה תאום בין השחקנים או שפשוט יש איזה שחקן או שתיים שלא מצליחים לעשות את התפקיד שלהם ?

Yo-man

New member
יש טריק פלייז שעובדים

אבל הבעיה היא לא לחשוב על מהלכים מורכבים אלא למצוא מספיק אנשים ממושמעים שיבינו מה לעשות ויבצעו את המהלך נכון. חוץ מזה, כמו שרשף אמר, אתה מניח מה תעשה ההגנה, ויכול להיות שבדיוק במהלך הזה יהיה בליץ. חוץ מזה שחצי מהמהלכים של עדי הכדור נופל על הריצפה והוא מאבד איזה 15 יארד, או שקליי בקבוצה שמולו מגיע לכדור ומוריד את השחקן בלפסד של יארדים. זה שעדי אוהב את המהלכים האלה, ושכשהם עובדים זה מעלה את רוח הקבוצה - לא הופך אותם לדבר הנכון. רק הכיף. כשאתה עושה לטריפל ריברס אתה משאיר את הכדור המון זמן בקו האחרוי ונותן הרבה זמן להגנה להגיע אליך. מהלך כזה כדאי לתכנן רק כשהליין שלך עדיף בהרבה על ליין ההגנה, אם כבר. אם בא לך, תכנן מהלכים ב-XXX ו-OOO ותבוא איתם ביום שישי, ונראה מה שווה משהו. תשתדל להשאיר אותם "פשוטים" וקלים לביצוע. ואם אתה בקבוצה של איתי - שכח לזה. הוא לא מקבל עצות

royassis

New member
אוקיי עוד שאלה

כן ..... שמעתי שאיתי יכול להתעצבן ולא לצאת מזה עד סוף המשחק. ובמה אתה מתכוון ב xxx ooo כאילו שחקני סימונים לשחקני הגנה והתקפה ? ומה זאת אומרת לבוא איתם ? כאילו לכתוב אותם ? אהה ודרך אגב קלאיי .... הוא רצח אותי ביום שישי הזה ... הייתי ב defensive line והוא היה offensive line. הוא אמר לי במשחק הקודם אל תעזוב את האדמה ... וזה בדיוק מה שעשיתי במשחק ביום שישי הזה כדי לתת בלוק לכדור, קפצתי, = וקלאיי היה קרוב והוא דחף אותי שהייתי באוויר .... זה כאב. קיבלתי יותר מכות בהגנה ביום הזה מאשר בהתקפה .. לפחות הצלחתי להביא סאק פעם אחת .. ועזרתי שתהייה interception.

Yo-man

New member
כן. X זה התקפה ו-O הגנה

אני, בזמנו, באתי עם דפי post it הצהובים הדביקים האלה, כשעל כל דף מהלך. חלק עבדו מצויין (בעיקר הפשוטים) וחלק הצריכו תיאום או תזמון גבוהים מהמקובל ובלי אימון קשה להגיע לרמת דיוק נדרשת. Keep it simple וזה יעבוד.

royassis

New member
בסדר

אהה אוקיי ... חבל אבל שאנחנו לא מתאמנים על תרגילים ותאום לפעמים ודברים כאלה ... היינו יכולים לעשות תרגילים משוגעים זה היה יכול להיות גדול.

royassis

New member
קלאיי

חחח אתה יודע שעשיתי מהלכים מיוחדים שהתחשבתי שקלאי יהיה lineman או linebacker, כולם תרגילי ריצה. אני קורא להם double block on clay running plays

למעלה