טקסטים "סמויים" ב DSOTM

דור(2?)

New member
טקסטים "סמויים" ב DSOTM

בחלק מהשירים בדיסק DARK SIDE OF THE MOON יש טקסטים שמדוקלמים בווליום ממש נמוך ע"י אנשים שאני לא מזהה. לדוגמא, המשפטים בThe Great Gig in the Sky, או בסוף Us and Them ובתחילת Speak to Me (אלה המשפטים שהכי קל לשמוע). יש גם ב on the run, money, brain damage, וגם ב eclipse (there is no dark side of the moon really, in matter affect, it is all dark). זה לא סוד שהמשפטים האלה נמצאים שם. אבל השאלה שלי היא - למה??? ל-מה הם קשורים בכלל? מה הם עושים שם, ולמה הם נמצאים בוולים כל כך נמוך??
 

Miss CB

New member
ובכן...

"שומר, ווטרס, ומנהל מטורף - סיפורי דארקסייד" (הרגע סיימתי לקרוא את הטור השבועי של אראל סג"ל...) הסיפור הוא כזה, ווטרס שלח איזה עובד אולפן מסכן ללכת לראיין אנשים בנוגע לדברים שונים שיתאימו (בתקווה) לאלבום: כסף, זמן, מוות, המושג "הצד האפל של הירח" וכו'. האגדה מספרת שגם את פול מקרטני הקליטו בסבב הזה באולפני אבי רוד המפורסמים, אך תשובתו לא נערכה לתוך התקליט... מה שכן ידוע זה שאחד מחבריו ל"ווינגס" הוקלט, הוא זה שממלמל מתישהו באיזור הגרייט גיג את המשפט - "I don't know, I was already drunk at the time..." בנוגע לאיזה קרב שהשתתף בו בבאר זה או אחר. השורה הכי מפורסמת מכל ההקלטות המדוברות היא כמו שציינת השורה שבסוף של אקליפס: "there is no dark side of the moon really. as a matter of fact it's all dark." השורה הנ"ל נאמרה ע"י השומר באבי רוד באותה תקופה. הוא בכלל התכוון במובן המדעי של הצד האפל של הירח, אבל השורה מתאמה מאוד גם למישור המטאפורי של הירח באלבום... כמה נחמד... ולגבי המנהל המטורף: הוא מי שהקליטו אותו ואת הצחוק המטורף שלו, שחוזר כמה פעמים במהלך האלבום. מצמרר בהחלט. אם אתה מתעניין בדברים קטנים שמוחבאים באלבום הזה, אגב, תנסה לשמוע את מאני (זה צריך להיות מסובך חחח) ובסופו להגביר מאוד, בזמן שכמה חבר'ה ממלמלים שטויות, אפשר לשמוע את גילמור משתעשע עם הגיטרה: מנגן כמה תווים ואז שר אותם בצורה מצחיקה שכזאת... אישית בפעם הראשונה ששמתי לב לזה, העברתי אחורה שוב ושוב כדי לשמוע את זה...
 

דור(2?)

New member
אני מאוד מתענין בדברים האלה

ומוזר לשמוע את ההסבר שלך, ציפיתי מהם למשהו יותר מתוחכם P: לא שמעתי את מה שאמרת בסוף של money, אבל יש שם שיחה שלמה, חסרת כל קשר למציאות.
 

Miss CB

New member
הוווווווווולד איט

דבר ראשון, מה זאת אומרת ציפית למשהו יותר מתוחכם? מה רמזים מוסתרים, "פול איז דד" ודברים בסגנון? ובכן אם קונספירציות אתה רודף, אני יכולה לעזור קצת אבל קח את זה בעירבון מוגבל, אישית אין לי את האמצעים (כלומר פטיפון) לנסות ולאמת את העניין. והעניין הוא מין מסר-סודי-פארודי שכזה, שמוחבא, כך אומרים, באלבום החומה. בהתחלה של EMPTY SPACES, יש מין מלמול קל, ומסתבר שאם תנגן אותו בהפוכה, תשמע משהו בסגנון הזה: "Congratulations, You have just discovered the secret message. Please send your answer to 'Old Pink', Care of the funny farm, Chalfont..." - את זה ווטרס אומר [...interrupted...] "Roger, Caroline's on the phone..." - קול לא ידוע בקשר למאני: כן אני יודעת שיש שיחה סטלנית, תנסה להקשיב לקטע אבל להתעלם (זה קשה, הם כל כך סטלנים שזה מצחיק) מהשיחה ואז תשמע ברקע את גילמור המותק הזה שר לעצמו.
 

דור(2?)

New member
../images/Emo13.gif

ממש לא מחפש קונספירציות או דברים כאלה... התכוונתי שציפיתי שיהיה לטקסטים האלה איזשהו הסבר הגיוני, או לפחות קשר....למשהו... אם יש היגיון/קשר, כנראה שלא הבנתי אותו
ובקשר לסוף של money - גילמור שר לפי המנגינה של השיר, אני חושב שזה פשוט חלק מהשיר. אם לזה התכוונת באמת אז דווקא לזה אני שמתי לב מהתחלה ולשיחה המוזרה לא
וסכיזואיד - אני חושב שאני באמת אקנה לי את הדי-וי-די, מיד אחרי שאני אשיג מכשיר דיוידי
 

HelterSkelter1

New member
זה נכון

ובדקתי את זה. זה לא בעיה - פשוט צריך תוכנה כמו CoolEdit שתנגן את השיר מהסוף להתחלה. שומעים בהחלט את הדבר הזה, אם כי טיפה קשה להבין חלק מהדברים. זה מעין מחווה לביטלס אם אני לא טועה.
 
באמת אהבתי את הסוף של מאני.

הוא פשוט לוקח קטע בלוזי, מנגן אותו ואז שר אותו. מגנוף.
 

Miss CB

New member
כן, זה...

שום דבר יוצא דופן יותר מדי, פשוט קטע חמוד כזה.
 
צפה בדיוידי שיצא לאחרונה

רכישה מצוינת- די וי די שהלהקה הוציאה לאחרונה (בוא נגיד בטווח של ה5 שנים) שמדברים על הDARK SIDE והכנתו. מלבד קטעים של חברי הלהקה היום מנגנים (גילמור כסוף השיער עדיין כלי) ומשפטי המחץ של ווטרס: "זה היה האלבום האחרון שממש עשינו ביחד, עוד הייתה לנו שאיפה משותפת: להיות עשירים ומפורסמים". יש גם פירוט מדויק על האנשים שהוקלטו ברקע שעליהם אתה מדבר. משהו מדהים.
 
מדובר ב-DVD של DSOTM

שגם הוא יצא לאחרונה. לא ראיתיהו, אבל התגובות חיוביות. ולעניין הדיבורים ברקע ב-DSOTM: לא מדובר בהקלטות "סמויות" - הדיבורים האלו הם חלק אינטגרלי מהיצירה עצמה. הם חלק מהעניין. כפי ש-CB אמרה, הלהקה הכינה מראש שאלות, אותן הן הציגו לאנשים שונים - רובם אנשים שהסתובבו ליד האולפן ב-Abbey Road. השאלות היו: "מתי בפעם האחרונה הכית מישהו?", "האם צדקת?" "מדוע את/ה מפחד/ת למות?". הם הציגו שאלה רנדומלית בפני כל אדם שפגשו, והקליטו את התשובות, כאשר ההנחיה היחידה היא "להגיד את הדבר הראשון שעולה לכם בראש". למיטב ידיעתי, עפ"י מה שקראתי, ווטרס ניצח על ההקלטות האלו בעצמו. כפי ש-CB אמרה, פול מקרטני ואשתו לינדה הוקלטו גם הם, אך תשובותיהם לא נכנסו משום שהן נחשבו ל"יותר מדי רגילות".
 

trancelover

New member
תשובהההההההההה אחת

יש איזה איש ממש מסטול שמדבר מזה מצחיק עם קול מצחיק ששמעתי את הקול שלו ראיינו אותו בדיוידי החדש של דארק סייד שיש לי אז שמעתי ולא ידעתי מאיפה הקול שלו מוכר לי עד שפתאאום ששמעתי את דארק סייד פתאום בקטעים האלה שמעתי את הקול הזה הדומה הזה וישר נזכרתי מאיפה זה קשור.. אז זה אחד שיכור כזה שהם הקליטו כל מיני דיבורים שלו וגם לפעמים שהוא צחק וכאלה ושמו והוא ממש כולו הפוך אנגלי טמבל כזה נראה לי יש לו בעיה בראש.. אני ינסה להעתיק לפה ת'תמונה שלו
 

dimfo

New member
לא הבנתי מה יש בדי וי די הנ"ל

אפשרי לקבל קישור?
 
כן

מדובר ב-DVD הכולל סרט על תהליך הפקת האלבום. הסרט הופק במסגרת סדרה שהוקרנה ב-BBC כה"נ לפני כשנה, וסקרה את תהליך הפקתם של אלבומים קלאסיים - שאחד מהם הוא DSOTM. ראה לינק למטה.
 
למעלה