טקסט מעניין שקיבלתי במייל

iditbs

New member
טקסט מעניין שקיבלתי במייל

מעניין לשמוע האם אתם מוצאים את החיים בחו"ל שונים מאלה בארץ בכל הנוגע לטקסט (שבעצם מתייחס לזמנים עברו בארץ, דוקא) אני לא מאמין שעשינו זאת! האם את שרדת? אם היית ילדה בשנות ה- 40, 50, או 60 ו- 70, במבט לאחור, קשה להאמין שאנחנו עדיין חיים. כילדים, נסענו במכוניות בלי חגורת בטיחות או שקי אויר. נסיעה המושב האחורי ביום חם, היתה חוויה מיוחדת. מיטת התינוקות שלנו היתה מצופה בצבעים עליזים מבוססים על עופרת. לא היו מכסי בטיחות על תרופות, דלתות או שקעי חשמל. רכבנו על אופניים ללא קסדות. שתינו מים מצינור בגינה ולא מבקבוק. בילינו שעות בבניית מריצות משאריות חומרים, ואז התגלגלנו במורד הגבעה, רק למצוא ששכחנו את המעצורים. רק אחרי שהתגלגלנו לסבך השיחים כמה פעמים למדנו לפתור את הבעיה. עזבנו את הבית בבוקר ושחקנו כל היום, כל זמן שחזרנו הביתה כאשר אורות הלילה נדלקו. אף אחד לא יכול היה להיות איתנו בקשר, לא היו טלפונים ניידים. כמה בלתי סביר! נחתכנו ושברנו עצמות ושיניים שלא גררו תביעות משפטיות מתאונות אלו. הם היו תאונות, אף אחד להאשים, רק את עצמנו. זוכרים תאונות? נלחמנו והרבצנו אחד לשני, וקבלנו מכות שהפכו משחור לכחול. והתגברנו על כך. אכלנו עוגות, לחם וחמאה ושתינו מיצים ממותקים ולעולם לא היינו בעלי משקל יתר...תמיד שיחקנו בחוץ. התחלקנו בשתייה אחד עם השני מאותו בקבוק ואף אחד לא מת מזה. לא היו לנו משחקי מחשב, משחקי וידאו, 65 תחנות טלוויזיה, סרטי וידאו, מערכת הגברה, טלפונים ניידים אישיים, מחשבים אישיים, שיחות באינטרנט... היו לנו חברים. יצאנו החוצה ומצאנו אותם. רכבנו על אופניים או הלכנו לחברים הביתה, דפקנו או צלצלנו בדלת או סתם פטפטנו איתם. דמיינו לכם. בלי לבקש רשות מההורים! לבדנו! שם בעולם הקר והאכזר! בלי שמירה. איך עשינו זאת? מצאנו משחקים עם מקלות וכדורי טניס. אכלנו תולעים, ואפילו שהוזהרנו שזה יכול לקרות, לא נזהרנו, והתולעים לא חיו בתוכנו לעולם ועד. ניסינו להתקבל לנבחרת הכדורסל או כדורעף, אבל לא כל אחד התקבל. ואלו שלא הצליחו למדו להתגבר על האכזבה. לא כל התלמידים היו חכמים כמו אחרים ונכשלו לעבור כיתה ונשארו לעוד שנה. אבל מבחנים לא הותאמו משום סיבה שהיא. מעשינו היו שלנו, ציפינו לתוצאות. אף אחד להתחבא מאחוריו. לחשוב שההורים יוציאו אותנו מהבוץ אם עברנו על החוק היה בל נשמע. הם, בעצם, צדדו בחוק. תארו לעצמכם! דור זה ייצר כמה מטובי האנשים לוקחי - סיכונים, פותרי - בעיות וממציאים. 50 השנה האחרונות הביאו התפוצצות של המצאות ודעות חדשות. היה לנו חופש פעולה, כישלונות והצלחות ואחריות. ולמדנו איך להתגבר עליהם. ואת אחת מהם. ברכות! העבירו זאת לאלו שלא היו ברי מזל לגדול כמו ילדים, לפני שעורכי-דין וממשלות הדריכו את חיינו...לטובתנו...

נראה לי דוקא שזה מתורגם מאנגלית

(משום מה זה לא נשמע לי כמו עברית "טבעית"), ולכן קשה לי לומר אם זה באמת מתיחס לחיים בארץ או לא. אחד הדברים שכואבים לי הוא שאני לא יכולה לתת לבת שלי ילדות שתהיה דומה לשלי. הלוואי שיכולתי לאפשר לה לפחות חלק ממה שמתואר בטקסט, שזה בעצם תאור של הילדות שלי בהרבה מובנים (אבל לא כולם...
אני למשל אף פעם לא אכלתי תולעים
) בכל אופן, אני חושבת שהחיים של ילדים בארץ היום שונים מאוד מהחיים של ילדותי בארץ, כך שגם אם היינו חיים בארץ אני חושבת שלא היה מתאפשר לה לעשות הכל. קצת חבל לי שאי אפשר לבלות פה הרבה זמן בחוץ (בגלל מזג האויר המחורבן), זה ההבדל העיקרי.
מצד שני: התיאור הזה הוא די חד צדדי. אני בטוחה שלהרבה מאיתנו יש גם זיכרונות לא כל כך טובים מילדותינו. לא להיות כל הזמן תחת השגחה של ההורים זה יתרון גדול, אבל גם חיסרון לא קטן (למשל, מכירה מישהו שסבל התעללות מינית מבני נוער גדולים ממנו. זה התאפשר רק בגלל העובדה שלא היתה השגחה הדוקה יותר).

iditbs

New member
מה שמעניין זה ששלחתי את זה

לחברה שמתכוונת לחזור בקיץ לארץ והיא שלחה לי בחזרה שבגלל זה היא חוזרת לארץ (ישוב קטן בשרון) אולי היא תמצא שם משהו מזה. ואני תוהה האמנם? ראיתם פה כ"כ הרבה ילדים ביסודי עם סלפון? לבת שלי ולחברותיה בגדים וחפצים של TARGET או WALMART טובים בדיוק כמו GAP או LEVIS ואני יודעת שזה לא כך לגבי רוב האנשים שאני מכירה בארץ ומשחק בחוץ ועם חברים עדיין עדיף בעניהן על משחקי מחשב גם כאן (רק שבפרוור לתכנן לפגוש חברים בחוץ) אבל אני בהחלט מסכימה עם דנה, כמה פעמים שמענו בילדותינו על ילדים שנחנקו במקררים נטושים,נפלו לבורות עמוקים וחוו התעללויות כמעט תחת האף של ההורים ובגלל תמימותם. החופש והעצמאות גבו קורבנות לטובת היצירתיות של ה"דור"

לדעתי

לשחק בחוץ לא אומר שהילדים מוזנחים וללא השגחה. העובדה שאחי הקטן יכול פשוט לצאת מהבית אחה"צ וללכת לחבר לעומת לקבוע פליי דייט שבוע וחצי מראש, היא הבדל משמעותי מבחינתי על אף כל השינויים שעברו על הארץ. כשאני חושבת על הילדות שלי אני חושבת על מלחמות מים בשבועות והשתוללות עם חברים במגרש משחקים שמתחת לבית, עד שאחת האמהות קוראת לנו לאכול צהריים. אני חושבת על ארוחות מבושלות אחרי בית ספר ועל המכולת של שמש בפינה שהיה נותן לנו מסטיקים בחינם. אני חושבת על החטיבה ועל לעצור לקנות פלאפל בדרך הביתה אחרי הצהריים ועל חבורות של ילדים מסתובבים במרכז המסחרי התורן בלי פלאפונים ובלי סמים ובלי תכניות מוגדרות, אני חושבת על לתלות דגלים בחלונות לקראת יום העצמאות ועל השקד היפהפה ברחוב ביום כיפור. אני חושבת על לקפוץ הביתה בשעה חופשית או בהפסקת עשר בלי גדרות נעולים מסביב לבית הספר. אני חושבת על ריחות הבישולים של יום שישי בשכונה, על חברים שנשארים לארוחת צהריים או ערב בלי להודיע מראש, על משחקי קלאס בחצר בית הספר ועל סבתא סורגת... ואל תגידו לי שכל זה נעלם, כי גם אם זה שונה היום, עדיין אני רואה את אחי הקטן גדל שם, וזה די דומה. וחוצמזה אני חושבת שאם נרצה, נוכל להחזיר את התקופה הזאת, וזה תלוי רק בנו. וכן, אני רואה את הבן שלי גדל שם, ככה, כמו שאני גדלתי, אבל לא חושבת שזה אומר שהוא יהיה מוזנח או ללא השגחה.

סנדייז

New member
כשקראתי את הטקסט נזכרתי במושב

שלי ובילדותי שם.גם כיום.בנסיעותיי למושב עם הילדים.שם הם מרגישים חופשיים לגמריי. אני לא משגיחה עליהם בעשר עינים כמו שאני משגיחה עליהם בעיר . הם עושים ככל העולה על רוחם.עם האחיינים האחרים שכן גרים במושב. הם משחקים,מסתובבים,בונים מחנה מכל הבא ליד,עולים למכולת,לגן השעשועים , מבקרים בבתיי האחים שלי לבד.אין צורך שמבוגר ילווה אותם. אני מאפשרת להם לעשות דברים שלא הייתי חולמת לאפשר להם בעיר. (כשאני מעלה חששות או מציעה ליווי של מבוגר כי אני נגועה כבר בחיידק הזהירות של העיר,האחים שגרים במושב צוחקים עלי ואומרים לי "כאן זה לא עיר,את במושב את זוכרת?") גם כיום בחיי מושב יש יותר חופש וקירבה לטבע. הטלויזיה,הפלאפון והמחשב ישנם וקיימים, אבל לא תופסים מקום עיקרי בחיי הילדים,כמו בעיר. דרורה

למעלה