טקסים בפולין

advaforer

New member
טקסים בפולין

1.יש את הקטע של יתגדל ויתקדש שמה רבה שבין המילים אומרים שמות של מחנות השמדה יש למישהו רעיון איך לקרוא אותו בצורה חזקה בטקס? 2. יש למישהו רעיון לשיר מודרני [של להקת רוק או משו כזה] שיכול להתאים לטקס? כי נמאס כבר משירים מלפני 50 שנה...

irashady

New member
כנס/י

היהודים - תענה לי השיר הכי מתאים שיש!!! חובה!

gold ayelet

New member
לי יש את "יתגדל ויתקדש" כנס:

"יתגדל. אושויץ. ויתקדש. מאיידנק. שמה רבא. טרבלינקה אמן בוכנוולד. יתגדל מאוטהואזן ויתקדש כלזיף שמה רבה סוביבור אמן חלמנו. יתגדל פונאר ויתקדש טריזנשטט שמה רבה ורשה אמן וילנה. יתגדל סקרז'יסקי ויתקדש ברגן בלזן שמא רבא יאנוב אמן דורה. יתגדל נוייגאמה ויתקדש פוסטקוב שמא רבא אמן... * בעיקרון אחרי כל מילה היתה נקודה לא היה לי כוח לכתוב... ושמה רבה פעם כתבתי ככה ופעם כתבתי שמא רבא נראה לי זה עם א' ב2 המילים.

gold ayelet

New member
בקשר לשירים ../images/Emo168.gif../images/Emo79.gif

השירים הכי יפים זה הישנים ואין מה לחפש חידושים!!! אני יכתוב לך את השירים היפים מהדיסק שלנו 1) תפילה לעני 2) כי בשם קדשך נשבעת לו שלא יכבה נרו לעולם ועד. 3) בשצף קצף 4) התנערי מעפר קומי... 5) נקדש את שמך *כל אלו זה שירים שיותר יפה לשיר אותם מאשר לשמוע 6) אמא 7) עלה קטן 8) השביל הזה המלצות שלי: אפר ואבק הבט כולנו רקמה אנושית אחת כאן התחנה טרבלינקה

Gal isr

New member
כאן התחנה טרבלינקה גם מתאים

אנחנו שמענו את השיר הזה רק בסרט של המסע שהכנו אח"כ..אבל הוא מאוד מתאים.

נטלי 100

New member
ככה מקריאים..

את המילים של קדיש אומרים כולם בידח ואת השמות של המחנות אומר מישהו אחד ז"א "כולם= יתגדל.מישהו אחד=אושויץ.כולם = ויתקדש. מישהו אחד= מאיידנק. שמה רבא. טרבלינקה אמן בוכנוולד. יתגדל מאוטהואזן ויתקדש כלזיף שמה רבה סוביבור אמן חלמנו. יתגדל פונאר ויתקדש טריזנשטט שמה רבה ורשה אמן וילנה. יתגדל סקרז'יסקי ויתקדש ברגן בלזן שמא רבא יאנוב אמן דורה. יתגדל נוייגאמה ויתקדש פוסטקוב שמא רבא אמן...-העתקתי ממי שרשם את זה מעלי ^ אני מקווה שזה היה ברור.. עשינו את זה וזה יוצא ממש מרגש וחזק..

אנחנו עשינו את זה הפוך

אחד קרא יתגדל...ויתקדש...שמה רבה...אמן. ואנחנו כל חברי החשלחת אמרה את שמות המחונות.

Gal isr

New member
אצלנו היו שני אנשים

אחד לזה ואחד לזה. זה היה יותר חזק לדעתי מזה שכל המשלחת תצעק- ככה דברים יבלעו, קצב הקריאה יהרס וכל הרעיון של זה יהרס.

נטלי 100

New member
יכול להיות שגם אצלנו פשוט לא זכרתי

ת'סדר.. אבל באותו עיקרון.. ~נטלי~

למעלה