טקסים ושפה

טקסים ושפה

השאלה הזו מופנה בעיקר למי שמכנה עצמו "פאגאני קוממי" אבל גם לכל השאר. האם אתם משתדלים ללמוד את השפה שהשתמשו בה הפאגאנים בעבר ולהשתמש בה בעצמכם בטקסים שאתם עושים. קרי, הדרואידים מבניכם - לומדים אירית? מחדשי הדתות הכנעניות לומדים שפות שמיות עתיקות, או לכל הפחות ארמית? מחדשי הדתות הגרמאניות לומדים גרמנית או שוודית? מה החשיבות של השפה בעיניכם? מה החשיבות שלה בטקסים, ומה החשיבות שלה בהבנת הדרך הפאגאנית בה אתם הולכים?

L e s t a t

New member
תשובה

קודם כל, אני רוצה להתייחס אל פגנים גרמאניים קוממיים - היית'ניארים (מהמילה הנורדית העתיקה "היית'ני" שהיא שמה של האמונה הגרמאנית)\אסאטרוארים\פגנים גרמאניים לא צריכים ללמוד גרמנית או שוודית, הם לומדים בעיקר את השפה הנורדית העתיקה (אם הם מחדשים את הדתות הגרמאניות של אזורי סקנדינביה), שהשתמשו בה לכתיבת הסאגות והנורדית העתיקה היא אכן השפה שבה משתמשים בטקסים אם כי הדבר אינו חובה או דרישה מכל היית'ניאר שהוא. אני, בתור פגאני קוממי, אוסף חומר על מספר שפות עתיקות. יש לי על המחשב ספרייה המוקדשת לשפה האכדית ובתקווה אולי אני גם אלמד רוסית עתיקה או מולדוביאנית עתיקה - שתיהן לשונות בהם דיברו אבותיי, למרות שבמקור השפה שהם דיברו הייתה נורדית עתיקה (תזכורת היסטורית - הרוסים היו בהתחלה שבט גרמאני שישב באזור שוודיה ולאחר מכן עבר לאזור שהיום נקרא רוסיה). בתכל'ס, לא כל מחדשי הדתות הכנעניות צריכים ללמוד לשונות של עמי הסביבה - אני מזכיר לך שעשרת השבטים (בעיקר שבטי הצפון) עבדו את אלוהי מסופוטמיה השונים ואני לא בטוח שכל אדם ואדם משבטי ישראל ידע אכדית, בבלית או כנענית. היו גם רבים מאבותינו של שבט יהודה שעבדו את האלים המקומיים במקום (או ביחד עם) אל היהודים. לפי דעתי, חשיבותה של השפה העתיקה שבה השתמשו מאמיני הדת שאותה אנו מחדשים נעוצה בכך שהיא מחזקת את הקשר לאותה תקופה ותרבות ואף לאלים (כמו במקרה של הדתות הגרמאניות).

L e s t a t

New member
עוד משהו, בקשר לשפות בטקס

פגנים גרמאניים לא חייבים ללמוד שפות גרמאניות עתיקות או אפילו לשונות של ארצות גרמאניות שונות - השפה האנגלית היא טובה כמו כל שפה גרמאנית, מדוע? האנגלים הם במקור משבט גרמאני (זוכרים את האנגלו-סקסונים?) וכך גם השפה האנגלית (וניתן למצוא הקבלות רבות בין אנגלית-לגרמנית של ימינו, כיום יש גם כמה מילים ודרכי התבטאות ברוסית שאפשר להקביל לגרמנית - יש עוד שרידים בשפות הללו של המקורות היותר קדומים שלהם). שלא תטעו, האנגלית אינה שפה גרמאנית אבל ישנן השפעות ומקורות גרמאניים בתוך השפה האנגלית כמו גם מקורות לטיניים. לכן, האנגלית יכולה לשמש כשפת טקסים עבור הפגני הגרמאני הממוצע ללא כל קושי.

למען האמת

האנגלית כן נמנית על משפחת השפות הגרמאניקיות. הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה כמקור לאוצר מילים והשפעות לטיניות באנגלית היא קשרים, מסחריים ואחרים, עם ארצות דוברות שפות הנמנות על משפחת השפות הרומנטיות (צרפת, ספרד, פורטוגל).

טלה בר

New member
אנגלית כשפה גרמאנית

האנגלית היא בהחלט שפה גרמאנית. כפי שלמדה בלשנות הודו אירופית, לידיעתך, יש דמיון רב בין אנגלית עתיקה לבין גותית, שהיא אחת השפות הגרמאניות הקדומות. ולמה שהשבטים האנגלו-סקסיים לא ידברו שפה גרמאנית, של המקום שמשם באו?

L e s t a t

New member
נכון, אבל אני לא דיברתי על

האנגלית הישנה, שהיא לחלוטין גרמאנית, אני דיברתי על האנגלית החדשה, שאחרי ערבוביה של מקורות גרמאניים, לטיניים, ספרדיים ומה לא, אני לא אסתכן ואקרא לה "שפה גרמאנית" כמו שאני לא אסתכן ואקרא לה "שפה לטינית".

אין לך מה להסתכן.

בלשנים הגדירו את זה בשבילך. אנגלית היא שפה גרמאנית. ואאל"ט, ההשפעות הלטיניות-רומנטיות מתבטאות בעיקר באוצר המילים של האנגלית, ואולי גם קצת בפונטיקה שלה, אבל המבנה שלה דומה מאוד למבנה של הגרמנית והוא בהחלט גרמאני.

טלה בר

New member
אנגלית

האנגלית היא שפה גרמאנית במקור, יהיו אשר יהיו המלים והמושגים שהתווספו אליה במשך השנים, לא חשוב מאיזה מקור. כמו שהעברית היתה ותישאר שפה שמית, על אף ההשפעות האירופיות שהיא עברה במשך אלפיים שנה. זה הכול עניין של הגדרת המקור, והמקור אינו משתנה לעולם.

סלחו על ההקפצה, אך הנושא מענין אותי

כמי שרק עברית בפיה ולשונה (וקצת שאריות אנגלית עלגות מימי ינקותה) והנה הדיוטה לגמרי בכל שפה אחרת, עלי לומר שהשפות השמיות העתיקות קרובות ומובנות לי מאד, (מובן שלא הכתב, לשם כך אני קוראת תעתיקים) ולא אחת מבהירות ומבארות שרשים ומבנים בעברית הידועה לי. (מה לארמית ולכנענית?? כמה אלפי שנים הפרש, אם אינני טועה...) איני יודעת איך זה בשפות גרמאניות, נראה לי שהדמיון ביניהן נשתמר בצלילים אך לאו דוקא באותיות... זה ודאי מקשה על המחקר, לא כל שכן על הבלשנות החובבנית... אך אני, כפי שציינתי, לא מבינה בזה דבר ומחציתו. (ואשמח לשמוע על כך מפי אלה המבינים.) בברכת שפע אפרסקים כתומים- עיָנת ההרים.

suki da yo

New member
טוב, כוויקנית השפה ה"רשמית" היא

אנגלית, למרות שבעיקרון זה הולך לכל כיוון. אני אישית מאוד אוהבת את הצליל של השפה הזו, מה גם שאני יחסית דיי טובה בה. בנוסף אני מרגישה שצורת הביטוי והמושגים באנגלית מתאימים הרבה יותר למה שאני מנסה להשיג בסך הכל. אני לא מאמינה שלאנגלית יש חשיבות מיוחדת לדרך שלי, פרט לכך שכל הספרים בנושא הם באנגלית.

למעלה