טקסים פאגאנים ברעננה

טקסים פאגאנים ברעננה

הי לכולם ברחוב עקיבא, בכיכר ליד בית ספר דקל , עומד עכשיו רכב שמחוברים אליו לולים עם תרנגולות . ליד הרכב עומדים אנשים דתיים ומעבירים מעל ראשי אנשים תרנגולות חיות... הזדעדעתי לראות את זה ואני תוהה- האם גם ישחטו שם את התרנגולות? זה באישור העיריה? מהיכן המנהג הזה? חתימה טובה....

לא רק פגאני - אלא גם ברברי ומופרע

אני לעיתים מתביישת שאלו הם בני עמי. עם אכזריות כזו - הסליחה מתייתרת ומקום טוב בעולם הבא, למענו הם "מתאמצים" כל כך, אינו שמור להם. עניינית - השנה יצאו סו"ס רוב הרבנים נגד המנהג הפסיכופאטי הזה, שמכניס את עושיו לקבוצה המאוד לא אטרקטיבית של המתעללים בבעלי חיים. לא ברור לי איך הרשות שלי, זו שמייצגת אותי, נותנת לזה להתרחד.

חנה, לא כולם כאלו.... לכן אל תתביישי בבני עמך

את הרי יודעת שיש אנשים קיצוניים ואותם אלו רחוקים מאד מן האמת של היהדות.

ארזS

New member
למרות שאני דתי זה מקומם גם אותי.

אצלינו במשפחה כבר מדורי דורות מקיימים את מנהג ה"כפרות" עם מטבעות כסף שנותנים לצדקה. גם אני ראיתי את שאת ראית [אני מתפלל ב"דקל" והיתה לנו שם תפילת "מנחה" בשעה 13:00] וזה לא מצא חן בעיני מה שראיתי. באשר לשאלות ששאלת בתגובה שלך : תהיי רגועה. לא ישחטו שם את התרנגולות... התרנגולות והתרנגולים ישארו כמדומני בחיים עד לאחר החג ולאחר מכן ישחטו בצורה מסודרת ובשרם יועבר למאכל במוסדות של נזקקים [זה המנהג]. אם זה באישור העיריה [אינני יודע אם צריך אישור] יוכל להגיב מישהו מהעיריה. המנהג הזה הוא מדורי דורות. אבל כיום חלק גדול עושה "כפרות" עם כסף כפי שהסברתי. חבל שיש כאלה שעדיין "מכפרים" עם התרנגולים/ות. ודרך אגב, את צמחונית ? [סתם שאלה...] גמר חתימה טובה.

אני לא צמחונית ובכ"ז מזדעדעת

לו הייתי אשת ציבור, הייתי יוזמת חקיקת חוק עזר עירוני שאינו מאפשר לדברים כאלו לקרות ברעננה. הנה רעיון לחברות וחברי המועצה....

האמת היא ששחיטה כשרה היא התעללות

בבעלי חיים, ולצערי זה כמעט כל מה שיש כאן בארץ. בחו"ל - הקפדתי לא לרכוש בשר כשר. כאן - לרוב אין לי ברירה כי יש מעט מאוד חלופות. זה עוד מנהג ברברי ביהדות.

נושא מורכב

כבר ציינתי בעבר שלו נחשפתי לנושא לפני שהפכתי לאם, הייתי שוקלת. יע"ז, אני גם לא צמחונית, you know. אבל כן, גם ברית המילה מאוד בעייתית. ויש עוד טקסים פגאניים, כהגדרתך, שאותי אישית הם מסלידים (מה עם טקס הגרושין? הקבורה על אלונקה?).

ש ק 1

New member
ברית מילה

אינני אדם דתי ואפילו להיפך אך נדמה לי כי הוכח שעמי העולם נוהגים לאמץ את חיתוך העורלה מטעמים היגיינים וכאשר דבר מסויים גורם לטוב למרות שבראיה מסוימת אנו רואים בו טכס פאגני אני סבור כי יש לאמצו ראי את נושא נטילת הידיים הקיימת בדת ישראל מדוע אינך מיתקוממת נגדו ואני מניח כי קימות אין ספור דוגמאות כי ניתן לאמץ דברים הקיימים בדתות השונות מבלי לחוקק חוקים נוספים ועל כך כבר נתתי דעתי בעבר

lulyK

New member
עמי העולם כבר נמלכו בדעתם

וכיום ההמלצה היא לא למול (למיטב ידיעתי, בפעם האחרונה שבדקתי).

יש בתפוז פורום ברית מילה

שהוא פורום ותיק (היו קולגות שלי עוד ב- IOL) וטוב. לא שיש לי משהו נגד הדיון - רק ששם מרוכז מיטב המידע. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=202 ודומני שהצדק איתך - ההמלצה הבריאותית היום היא לא למול, ואם ברית מילה - אז ללא פריעה (חיתוך העורלה עד הסוף).

lulyK

New member
משם המידע שיש לי,

אבל עבר זמן מאז שנכנסתי לשם (שנה וחצי מאז שילדתי את הבן השני שלי).

ATAF151

New member
ברית על ידי רופא

אפילו מבחינה דתית הותר לעשות ברית מילה בהרדמה מקומית ע"י רופא, לכן אני לא מבין את המיעוט החילוני וכמעט כל הדתיים שממשיכים לעשות ברית ללא הרדמה. מבחינה רפואית אין יתרונות או חסרונות גדולים בלעשות או לא לעשות את ברית המילה.

ארזS

New member
חנה את לא יודעת מה שאת מדברת

השחיטה הכשרה היא הכי פחות התעללות. מה דעתך למשל על משהו שראיתי לפני כמה שנים באחת הערים השכנות שלנו : נסעתי ברכב ושמעתי קול של כבשה פועה "מה מה מה " ... זה היה במוצ''ש וכשהסתכלתי מחלון מכוניתי נדהמתי לראות גבר מכה בקרש בראשה של הכבשה. מכיוון שהגבר נראה איש שלא כדאי להתעסק איתו לא עשיתי כלום [למרות שבדיעבד אני יודע שהייתי יכול להתלונן אבל באותו הרגע לא התעכבתי]. כשנסעתי בכיוון ההפוך אחרי כשעה וחצי האוויר היה ספוג בריח המוכר והידוע של בשר על האש... ומכיוון שאין מעשהו של המטורף המתעלל הזה מצביע על הכלל, כדאי שתדעי שבשחיטה הכשרה בעל החיים הנשחט לא מספיק אפילו להרגיש את השחיטה שלו. כדאי שתלמדי קצת לפני שאת כותבת דברים שאת לא מבינה בהם.

למעלה