טקסי אזכרה שנתיים

tammy123

New member
טקסי אזכרה שנתיים

הדור של ניצולי השואה הולך ופוחת, מעניין אותי לדעת מה קורה בטקסי האזכרה , האם הדור השני ממשיך את טקסי האזכרה , האם דנתם בנושא של איך יראו בעתיד טקסי האזכרה, כאשר הדור הראשון כבר לא יהיה? האם יש חשיבות להמשכיות של טקסי האזכרה? האם הדור השלישי מגיע גם לטקסים אלו?

כדור שני אני עושה מאמצים להגיע.

לצערי הדור המיצולים פוחת. עדיין אין מודעות מספקת לדורות הבאים כמו דור שלישי ורביעי. (מגיעם בודדים) ישנם קהילות שכבר לא עושים אזכרות והמצבות מוזנחות. ישנם קהילות של ערים שהתאחדו והאזכרה כבר נעשית לאזור.

tammy123

New member
אין גוף ממלכתי המפקח על המצבות

הסוגיה של המצבות ובתי הקברות היא סוגיה מאד כאובה , ניסיתי לבדוק האם יש גוף ממלכתי המפקח על המצבות ובתי הקשרות הקיימים, הבנתי שאין יש כל כך הרבה כסף של ניצולי שואה שאינו מגיע לניצולים, מדוע כסף זה לא יועבר לשימור המצבות ובתי הקברות. אני יודעת שאני נשמעת תמימה, אבל אני לא. אתה צודק שבקרוב לא יהיה סימן ליהודים שחיו באזור, ואז באמת יחשבו שהשואה הוא דימיון הזוי . איכשהו צריך להציף את הבעיה , להעלות אותה למעלה, כי אין מודעות לכך

זה תלוי ביוצאי העיירה

אני דור שלישי, משתתפת כבר שנתיים בטקס האזכרה ליהודי פולטוסק (ע"י ורשה בפולין) שנספו בשואה, העיירה של סבי ז"ל. קשה לי להאמין שבעוד כמה שנים יהיו אזכרות ליוצאי עיירות, רק עיירות שמישהו לקח על עצמו לארגן, והוא חי את זה, והוא "הרוח החיה" וזה חשוב לו, יארגן אזכרות כאלו, רק למי שיש מוטיבציה להקים אתרים באינטרנט, לכתוב ספרים, ולתעד - ישמר את העבר, השאר יעלם כלא היה. ובקיצור, מה שאנחנו לא נעשה - אף אחד לא יעשה.

tammy123

New member
ענת אין לי חילוקי דיעות איתך אבל

מוסכם שהאחריות בארץ היא עלינו , אבל אנחנו לא נמצאים בחול כדי להשגיח על רכוש יהודי כמו מצבות בתי קברות בתי כנסת וכד'. איך מצפים שנשמור , שנתחזק? לצורך זה יש משרד החוץ שיש לו סניפים בכל העולם באמצעות הקונסוליות והשגרירויות , למה זה לא חלק מתפקידיו? יש את הסוכנות היהודית ועוד הרבה גופים ציבוריים בעלי סניפים רבים בחו"ל למה זה לא תפקידם?

אני דיברתי על מה שנעשה כאן בארץ

לגבי מה שאמורים לעשות מוסדות יהודים על מנת לשמור על מקומות יהודיים בחו"ל, אנחנו יכולות להסכים שזה תפקידם, אבל מה זה יעזור? - בפועל זה לא נעשה. בדיוק כמו ששתינו מסכימות, כי ניצולי השואה בארץ היו אמורים לקבל תמיכה מהממשלה, ולא לחפש אוכל ברחוב.......

למעלה