טקס האיחוד החקלאי בכפר האורנים

טקס האיחוד החקלאי בכפר האורנים

היה טקס מקסים כך שמעתי , אולם דבר אחד או יותר נכון שתיים עד היום לא שמעתי. ת ו ד ה ו ס ל י ח ה . אני בטוחה כי רבים מתושבי כפר האורנים ומהנוכחים בטקס כלל לא ידעו כי להצלחת הערב עזר שבט הצופים מלפיד. לא יודעים כי יהלום בעצמה ביקשה עזרה מהמרכז של הצופים "שהדבר ישאר בנינו... לא צריך לעשות רעש מזה" - כך היא אמרה בשיחת טלפון. ובכן שכני היקרים כדי לא להשאירכם במתח אספר כי לאחר בקשתה של יהלום מהמרכז שוחחה איתי טלפונית וביקשה להשאיל 30 סנדות מהשבט שלנו, המטרה היתה לבנות מהן לטקס פתיחת השנה ובנוסף ציינה יהלום כי אם ירכשו סנדות תאלץ לשלם 3000 ש"ח להובלה (הסכום הוגזם בהרבה ואנחנו היטב יודעים מהו הסכום האמיתי ..) ומכיוון שלנו בשבט יש סנדות היא מבקשת לחסוך בהוצאה. לאחר התייעצותי עם יו"ר הועד בלפיד (כיוון שהועד הוא שמממן את הפעילות בצופים) ,ועם ראש השבט השניה שלנו , הוחלט להשאיר לאיחוד את הסנדות אשר מאוחר יותר הצטרפו אליהם עוד בקשות לציוד נוסף , שגם הוא הושאל , מתוך מטרה לעזור. ואז להתפתעתנו הרבה , כאשר בטקס נכחו 3 חברי השכבה הבוגרת משבט לפיד , הועלה קטע במופע המסביר לקהל ולחניכים הצעירים מהאיחוד החקלאי כיצד להיות בצופים זה כמו להיות בגיהנום... ומי שנכח בטקס יודע היטב למה אני מתכוונת. השלושה משבט לפיד שהיו בקהל מאוד נעלבו ושאלו את יהלום , שבדיוק ברגעים אלו היתה לצידם מצחקקת מגודל הבדיחה המוצלחת.לשאלתם " מה זה צריך להיות ?" ענתה יהלום " אני יודעת , אני התגדתי להצגה אבל הם נורא רצו לעשות אותה ..." אני לא רוצה לכתוב מה אני דעתי על המקצועיות של יהלום במקרה זה , וכיצד אני רואה מישהו שמוביל ואמור לחנך ילדים בתנועת נוער, ומהם ההשלכות שיכולות להיות לאחר מכן , אבל אנחנו שבט לפיד והצופים בכלל ,נעלבנו מאוד וגם כתבנו על כך למספר גורמים כולל יהלום וועד הישוב כפר אורנים. עברו כבר שבועיים וטרם קיבלנו תגובה רשמית מאף אחד מהגורמים. אנחנו שבט לפיד , או לפחות אני בתמימותי חשבתי שאשמע את המילה תודה ממישהו , שאקבל מכתב קטן שאומר תודה על העזרה. גם אחרי שכתבנו מפורשות כי נעלבנו וגם אחרי ששוחחתי עם רונית מהועד והסברתי לה את הצד שלנו , ועד כמה נפגענו ,לא נעשה דבר !! הימים חולפים כאילו דבר לא קרה. אז נגיד שלא ידעו שהבדיחה על הצופים תפגע במישהו , אבל אחרי שאומרים לך שפגעת - לא תחשוב לעשות משהו כדי לתקן את המצב ?! ככה לא מתנהגים שכנים , ככה גם לא מתנהגת תנועת נוער אחת לשניה. בשיחת הטלפון עם יהלום היא דיברה איתי על שיתוף פעולה, וגם רונית מהועד אמרה לי שמאוד חשוב לכם שיתוף הפעולה. אז איפה בדיוק שיתוף הפעולה נמצא?? כרגע רק צד אחד שיתף פעולה בעוד הצד השני במקום להגיד תודה העליב והסית וגם לאחר מכן לא רואה מקום וסיבה לבקש סליחה ולומר - תודה. אכן שתי מילים קשות להגיה וקשות לאמירה , אבל אני עדיין מחכה... ובעיקר גם רציתי שציבור גדול יותר ידע על שארע. בתקווה לימים יפים וטובים רותי חכים ראש שבט הצופים בלפיד

ronpel

New member
פרופורציה

רותי שלום קראתי את מכתבך . ברגע שמאיימים עלי עם עורכי דין אני כעקרון לא מגיב. אבל למען יחסי השיתוף אני אחרוג ממנהגי. נראה לי שתגובתך מעט מוגזמת למופע הומוריסטי שמעלים ילדים בכיתה ח' ויש לי תחושה שהתגובה נובעת יותר מעצם המתיחות בין הישובים בנושאים שאינם קשורים לתנועה וחבל שמערבבים בין הדברים. אני בטוח שלחניכים לא היתה כל כוונה לפגוע באיש ובטח לא בשכינינו. כבוגר הנוער העובד והלומד אני יכול לצטט לך לא מעט שירים ופתגמים ששרנו בתנועה לגבי יתר התנועות. אם תרצי דוגמאות אשמח גם לתת. ההומור הזה בין תנועות הנוער כולל בצופים קיים כבר עשרות שנים ואין צורך להוציא אותו מהקשרו ההומוריסטי ולהסיק מסקנות כה מרחיקות לכת. בכל זאת אם מישהו נפגע - אז אין אלא להצטער על כך - אני יודע שזאת לא היתה הכוונה. אני אחד מאלו שמנסים כבר שנים לקדם שיתוף פעולה בין הישובים בנושאים שאין עליהם מחלוקת ולצערי התשובות השליליות בדרך כלל מגיעות מוועד לפיד. (הסעות לבתי ספר , ארועים משותפים בחגים , מדרכה שתאפשר לידלי שני הישובים לעבור בבטחה בין הישובים וכדומה) לכן חשוב שגם את וגם יהלום תגיעו לשיתוף פעולה ללא קשר לוועדי הישובים שנמצאים בעימות ביתר הנושאים. בברכה רונן

TakeOne

New member
עוד פרופורציה

ל"מתיחות בין הישובים" כהגדרת רונן, יש סיבה, ויש אחראים. מי שבאדיקות בלתי מובנת ובחוסר אחריות משווע, ליבה, התסיס והפך את המחלוקת בעניין המעבר לכדי "מתיחות בין הישובים" שלא יתפלא היום על תוצאותיה. והן כנראה רחבות וקשות הרבה מעבר לתקרית הנוכחית. את המחלוקת בנושא המעבר ניתן היה לפתור כבר מזמן ובקלות יחסית, וכרגיל, את המתיחות בין הישובים יהיה הרבה יותר קשה לפוגג. חבל שעל כל נסיון לחבר את התושבים סביב אינטרסים משותפים ונושאים שיכולים לקדם את כולנו, מעיבה הפעילות הבלתי פוסקת להתסיס, להשמיץ, לפגוע ולשמר את המשבר, לעיתים בצורה מלאכותית ממש. לא היה שירשור אחד בשני הפורומים שרונן לא לקח בו חלק פעיל ומתסיס. לא זכור לי מקרה אחד שרונן העיר למישהו מהמתלהמים המוסתים שהולכים אחריו בהערצה לא ברורה. רבים יכולים להלין ולהצטער על המצב הרע שנוצר. אבל לא רונן.

הצד הנעלב לא מבין בפרופורציה

היי רונן ראשית תגובתי לעניין העו"ד שמופיע במכתבי והוא מופנה למכותב הראשי במכתב , מזכ"ל התנועה של האיחוד החקלאי. הועד במכתב קיבל העתק והוא לא מהמכותב הראשי. אגב נוסח המשפטים האחרונים במכתבי התקבל ישירות מהנהגת הצופים לאחר ששמעו מפי על המקרה, וגם הם ראו את הארוע כחמור ביותר בהיבטים החינוכיים. שנית , גם אני שוחרת שלום מובהקת ואם קראת את מכתבי גם התייעצתי עם טימי ויחד בחרנו לעזור לתנועה וכפועל יוצא גם לכפר האורנים בחסכון בכסף לקנית ציוד.כל זאת לא רק משום שהאיחוד החקלאי הוא תנועה של נוער אלא גם משום שהיא בכפר האורנים. אם המחשבה היתה כפי שאתה מתאר נובעת מהמתיחות הייתי בוחרת שלא לעזור , פשוט מאוד , לא?! דבר שלישי , זה נכון שיש שירים ופתגמים בין תנועות הנוער. אבל יש הבדל גדול בין לשיר אותם במהלך טיול בנחל דוד לבין להציג אותם בטקס פתיחת שנה. אני לעולם לא ארשה שהצגה מהסוג שהועלתה או כל השמצה, גם אם כוונת המשורר היתה הומור ציני לעלות על במה בשבט הצופים בלפיד. יש גם הבדל בין לדעת מראש על קיומה לבין משהו ספונטני שהחניכים עושים. עובדה היא שיהלום בעצמה אמרה שהיא התנגדה לתוכן ההצגה , אז למה היא לא הורתה להם לא לעשותה. ועכשיו אני אתאר לך תרחיש , שלא היה רחוק מהמציאות. אחרי שהמדריכים בצופים נעלבו מהדברים שהוצגו , מרימים בצופים שלטי ענק ותולים אותם בישובים. בשלטים מתוארת תנועת האיחוד החקלאי , כפי ששרים עליהם בנוער העובד - מותר כדבריך , לא ?? הומור יאמרו אחרים !! זה לא מה שהתכוונו לעשות המדריכים כלל, אבל אם באמת היה הדבר מתבצע , מה היו אומרים על זה ?! זה חינוך ?! ואז גם היו תגובות מתושבים בכפר האורנים על לפיד..... אני עצרתי כל תגובה למקרה שארע בטקס. אני גם ניצלתי ההזדמנות להסביר להם איך דברים עלולים להתגלגל. ובמקום שיהלום תעשה את אותו הדבר בצד שלה , הגיעה יהלום עם שלושה חניכים בוגרים להחזיר הציוד שהושאל, דיברה , דיברה , והחניכים אמרו למדריכים בצופים שהם לא מתחרטים וגם אחרי זה היו עושים בדיוק את אותו הדבר. וסליחה ?...אין על מה לדבר , לא היתה שם בכלל. לענין התגובה המוזגמת שכבר שמעתי עליה זה בכלל לא רלוונטי. אם צחקת על מישהו והוא נפגע , בלי שום קשר לכמה הוא נפגע , כל אחד יכול להיעלב ברמה שהוא בוחר להיעלב ! האם לא מן הראוי לבקש סליחה . ופה באה תגובתי להציג כי גם אחרי הכל וגם בתגובתך שלעיל אני עדיין לא רואה כל התנצלות ראויה לשמה וגם לא תודה. בברכה רותי חכים ראש שבט הצופים לפיד

ronpel

New member
למיטב ידיעתי

הנערים כבר התנצלו ויישרו את ההדורים עם חבריהם בצופים. עצם הכנסת ההודעה לאחר שכבר העניין הוסדר בינהם נראית לי מוזרה אבל אם אני פגעתי בך בכל דרך שהיא הרי אני מתנצל . המחלוקת ביננו (שלדעתי לא קיימת ,מעולם לא פגשתי אותך ואשמח לעשות זאת בהקדם) לא צריכה לפגוע ביחסים בין ילדי שני הישובים. אלדד - על איזה פתרון בדיוק אתה כותב לגבי המעבר? פעם ראשונה שאני שומע שיש ללפיד הצעה לפתרון. לגבי התססה מכוונת - אתה צודק לכן החלטנו להציב מזבלה אצלינו בכניסה לשיפור היחסים בין הישובים.אני מתחיל לאהוב את ההומור השחור שלך. רונן

השכב"ג בשבט חושב אחרת

ממה אתה מבין שהחברה התנצלו וישרו הדורים. אני כתבתי רק בגלל שהשכב"ג שלי חושב ומרגיש אחרת. תיאור מההתנצלות פרטתי בתגובה לדברי יהלום. ומה עוד פעם מחלוקת , מי דיבר על מחלוקת בנינו. אתה כנראה לא יורד לסוף דעתי. תגובה כמי שאיציק ירחי הגיב בפורום שלכם , זה מה שביקשתי ! זה ולא יותר . רותי

ronpel

New member
אני מצטרף לתגובתו של

חברי איציק ירחי. ואשמח להפגש כדי לקדם פרוייקטים משותפים לשני הישובים בכל נושא ובמיוחד בנוער. רונן

יהלום8

New member
כמה חבל../images/Emo201.gif

שלום רותי. מהרגע שנשלח מכתבך לראשונה אני מזכירה לעצמי לא להכנס למקומות לא לי. שוב ושוב אני מוצאת את עצמי מופתעת ומזועזת בדרך בה את בוחרת להציג את הדברים, החל מתיאור הדברים שאמרתי/לא אמרתי והזילזול הבא לידי ביטוי בכל מילה כתובה. ראשית כל - אני מתנצלת שמישהו נפגע, אני יכולה להתחייב שלא נעשה דבר מתוך מחשבה תחילה לפגוע, להסית או כל דבר שהרוע חובק אותו. ברגע שהבנתי שהנוער נפגע- פניתי לנוער לפיד. ישבתי מול השכב"ג התנצלתי והסברתי שלא הייתה כוונה להרע ולפגוע בהם. הדבר המפתיע בכל הסיפור שניראה שהילדים הבינו את הבעת ההתנצלות הכנה והמקום הנקי ממנו נעשו הדברים. כל כך חבל שהדברים יצאו מכל פרופורציה אפשרית לכינון יחסי חברות טובים של בני הנוער. בני הנוער שהם לב העניין(לפחות מבחינתי) הם חברים אמיתיים- הם אלו שהזיזו בפועל את קבלת הסנדות, הם אלו שעזרו לנו להחזירם והם אלו שקבלו את התנצלותינו. קריאתי לשיתוף פעולה והעבודה משותפת עומדת בעינה. כל הטוב. יהלום

נשמע שמאוד התאמצת...

אחרי שכתבתי את המכתב הראשון התקשרת אליי לטלפון והשארת הודעה "אני מבינה שאת כועסת - אני אהיה איתך בקשר שוב על מנת לדבר..." - עד היום לא דיברת איתי ! נכון אני מסכימה שכל העניין הוא הנוער ובאמת מי שמאוד רצה לעזור לחברים הם חברי השכב"ג. רק תיקון קטן , הם לא יכלו להחליט בעניין הציוד ומי שהחליט היו אנשים אחרים שכבר ציינתי. את מציינת שהגעת להתנצל ואני יודעת על הכל , כל מה שקורה אצלנו בשבט. חבל שרק את דיברת בשם הנוער שהעליב והחברה שהתלוו אליך רק קילקלו , והעירו הערות ואפילו שמעתי ששרו שירים על הצופים ביציאה מהשבט. באמת התנהגות למופת ! אני שוחחתי עם השכב"ג שלנו ומדבריו גם הבנתי מה בדיוק היה במפגש ועד כמה התנצלות אמיתית לא היתה שם. אני ביקשתי מחברי השכב"ג להכנס גם הם לפורום ולהשמיע את קולם. יהלום תזכרי משפט חשוב לחיים " מה שרואים מכאן לא רואים משם" ותמיד תמיד תנסי לשים את עצמך בצד השני לרגע לנסות ולהיות אובייקטיבית ואז להחליט , להבין , להיות מופתעת ועוד כהנה וכהנה . הצד השני הוא מישהו אחר ואם לא שומעים אותו לא יודעים. בברכה רותי

pini19

New member
לא יודעים להתנצל!!

בשיחות שקימתי איתך ,גם בפורום שלכם וגם שפורומים סגורים לגבי בעית הכביש ולא רק בעית הכביש אלה גם בעיות אחרות ניסיתי לרמוז לך כי אם אתה באמת מעוניין להפשיר את היחסים בין הישובים בלי קשר לכביש, אתה צריך לפנות פעם אחת לתושבי לפיד ולהתנצל, על כל הבעיות שנגרמו להם לא רק בנזקים לרכוש אישי וציבורי אלה גם בנזקים כספיים כבדים ביותר. שארי מי שסובל פה זה לפיד ולא כפר אורנים. במשך כל השיחות לא מצאתה סיבה להתנצל ולו פעם אחת ואני רואה שגם הפעם קשה עליך המלאכה. לפעמים נדמה לי שמאחורי יד הקטיפה שלך שמושטת לשלום מסתתר אגרוף ברזל. אולי לא הבנתה טוב מה שהאישה היסבירה לך: אז אני אפרש אותה. היא אמרה לך שלאור העזרה שהצופים היגישו לאיחוד החקלאי היא והחניכים שלה נעלבו כשצחקו על הצופים בצורה גסה. ואתה כמוובן עניתה לה כי גם אתה בנוער העובד צחקתה על הצופים. והשאלה שאני שואל אותך זה האם הצופים עזרו לנוער העובד בתקופתך כשצחקתה עליהם..לא נכון!!! תחשוב על זה גם אתה וגם המכונה יהלום משום מה מתקשים להתנצל ואולי זה מרמז על משהו!!!

ronpel

New member
הנוער התנצל -לי אין כוונה להתנצל

בפני מי שבאופן מכוון מסכן את חיינו ואת חיי ילדינו כבר 9 שנים. אני מצפה מוועד לפיד להתנצל בפני תושבי כפר האורנים על מלכודת המוות שהציבו באופן מכוון במעבר. תושבי כפר האורנים והוועד שלנו מעולם לא קיבלו החלטה להפריע לתושבי לפיד. אנחנו היחידים שמחפשים פתרון שיהיה טוב לשני הישובים- את הפתרון הזה טירפדו עד להגשת התביעה בבית המשפט חבל מודיעין וועד לפיד. לאחר הגשת התביעה פתאום הם יוזמים את הגשת הכביש דרך כפר רות. למה לא עשו זאת בשנת 1999 - הרי מאז לא השתנה דבר שמנע מהם לבצע זאת. מי שתכנן כך את הכביש והחיבור בין הישובים זה משרד השיכון יחד עם מנהלת לפיד. מעניין שעד היום לא מצאתם לנכון לפנות לגורם האחראי להחלטה ולתאום הנ"ל. תבדוק מי היה חלק ממנהלת לפיד באותה תקופה- תהיה לך הפתעה. רונן

רונן שים לב , היו לך 4 תגובות

ארבע תגובות ובאף אחת מהן לא אמרת מפורשות את שביקשתי בהודעתי הראשונה שורה מס' 2 ת ו ד ה ו ס ל י ח ה רק אמרת שאתה מצטרף לאיציק ירחי ואבל לא הצלחת להוציא את המילים בעצמך , בסגנונך ומליבך. במקום זה אתה מנצל את כל ההודעות לפרט על הכניסה לכפר אורנים , על מה שנעשה ולא נעשה .... על המתיחות בין שני הישובים ועל המחלוקות שביני ובינך ... אתה גם כותב כי אין לך כוונה להתנצל בפני מי שמסכן את ילדנו - מה הצופים קשור לכל זה ?! האם אנחנו עשינו משהו רע לתושבי כפר האורנים. מה בסך הכל ביקשתי ?? קשה , נכון ! רותי

חבל לי

לכפר אורנים ולפיד שלום רב! אני לא גר בלפיד, וגם לא בכפר אורנים. לי אין את המרירות ואת הכעס שיש להבנתי בין הישובים. בשבילי האירוע שהיה כאב במקום אחר לגמרי. אני גדלתי בצופים. למדתי שם! השתנתי! התבגרתי! וקיבלתי כל כך הרבה! אני גר במכבים, לנו בישוב בנוסף לצופים יש את "מכבי צעיר". ה"אני מאמין שלי" היא שתנועת נוער היא תנועת נוער! אני ואח שלי הגדול בוגרי תנועת הצופים ושני האחים הקטנים שלי חניכים ב"מכבי צעיר" (האחד מדריך ח' השנייה חניכה בו'). וגם לי בתור שכב"גיסט (חבר בשכבה הבוגרת) שרו שירים כמו "הצופים הקופים מן התחת הם יוצאים..." וגם אנחנו שרנו שירים כמו "מה נעשה למכבי? נתקע להם סנדא..." וכו' וכו'. השאלה החשובה היא... איפה הגבול? למי שהיה בטקס פתיחת שנה שלנו (הצופים) שמע אותי אומר כמה מילים. הסברתי... ניסתי להסביר מה זה להיות בצופים, או יותר נכון, מה זה להיות צופיפניק. דיברתי על החאקי המלוכלך, על הלילות בלי שנה, על השעות המרובות שמשקיעים, ואז שמגיעים לפעולות ולחניכים ה"מעצבנים", צריך להגיע עם חיוך! אני נתתי המון בישביל הצופים, לא זכור לי שבתור חבר שכב"ג היו לי עוד התעסקויות משמעותיות מעבר לצופים, והיום, אני לא רואה בזה דבר רע. בתמורה לזה שנתתי המון, גם קיבלתי המון - בעיקר בערכים! עכשיו השאלה היא... מה הקשר לכל מה שאמרתי, לכל מה שהיה. כמו שהתחלתי: אני מייצג את לפיד, אבל אין לי את ההיסטוריה של הישוב. אין לי רגשות קודמות על כפר אורנים לטוב או לרע. כמו שיהלום אמרה, היא באמת באה להתנצל. הדבר באמת נכון. אבל היא שכחה להזכיר כמה דברים. ביום שהם הגיעו להחזיר את הציוד, הייתי בישיבה עם המרכזים הצעירים, יהלום נכנסה לחדר מכרזים ואמרה "שלום, אני יהלום, אני זאת שמצחקקת מהצד". אני לא יודע איך משפט כזה משפיע עליכם, עם הקצת ניסיון שלי יש בחיים, זה מדליק לי נורה אדומה. לי זה אומר "קראתי את המכתב שלכם, ואני מצתת בציניות מהמכתב כדאי להדגיש עד כמה שהוא היה טיפשי". התעלמתי מהמשפט ויצאתי החוצה כדאי לקבל את הסנאדות שחזרו לשבט. יהלום אכן הגיעה עם כמה מהחניכים שלה על מנת שיעזרו לה לפרוק את הסנאדות. ואני, בשיא התמימות (אני בסך הכול עדיין די צעיר), האמנתי שיכול להיות שונה. שבאמת אפשר לשים את הכול מאחורינו. פניתי לשכב"ג ואמרתי להם "בוא נעזור להם לפרוק את הסנאדות", ואחרי קצת התבכינויות, כל חברי השכב"ג (של הצופים) יצאו החוצה ועזרו לפרוק את הסנאדות מהעגלה שהיא הביאה. עשינו את זה, לא לקבל תמורה, ולא לקבל תודה! עשינו את זה כי האמנו (האמנתי) שזה הדבר הנכון לעשות - לעזור. חשוב לי להדגיש - אני תמים - אפילו תמים מאד. אני לא מאמין שאנשים רעים! אני לא רואה בזה שום היגיון. אבל... יהלום באמת פנתה אלי ושאלה אם היא יכולה לבוא ולהתנצל בפני השכב"ג - ומבחינתי... זה כל מה שרציתי! זה כל מה שכולנו רצינו! וזה באמת יכול היה להיגמר שם! יהלום באמת נעמדה מול השכב"ג ודיברה - דיברה על זה שהיא בוגרת התנועה (צופים) ועל זה שהיא לא חשבה שזה יהווה כזאת בעיה, ועל זה שהיא באמת מתנצלת. הבעיה היא - החיוך הקטן, שהיה לה בפינה של הפה. כולם פה בפורם יודעים להשתמש במשפטים נורא יפים. גם לי יש כמה, אני מגדיר את זה ככה: יהלום (אני מתנצל על הבוטות) הכניסה לנו מתחת לחגורה. אנחנו נשחק משחק, למשחק קוראים - היא אמרה, אני שמעתי. היא אמרה:"לא חשבתי שזאת תהיה בעיה..." אני שמעתי:"אתם לא רציתם להיות נחמדים - האשמה היא אצלכם" היא אמרה:"אני לא מבינה מה הבעיה..." אני שמעתי "אני יודעת מה לא בסדר, פשוט לא אכפת לי..." אני יכול להמשיך עוד ועוד, אבל זאת לא הנקודה. המכתב הזה התחיל מנקודה אובייקטיבית מאד! באמת שהתכוונתי לכתוב עובדות ולא רגשות. אבל לא יכולתי. לא יכולתי להישאר בשקט אחרי מה שקרה! אני חוזר אחורה למה שכתבתי על הקשר שלי לצופים והחשיבות בעיני - מבחינתי מה שהיה אמר לי כזה דבר - "דניאל, כל השנים שהשקעת, שתרמת, שנתת, מבחינתנו שווים לכלום." ואני לא בא ממקום של כעס! אני בא ממקום של כאב, ממקום של אכזבה... אני לא יכול להסביר לכם כמה כאב לי כל הסיפור - בלי שום קשר למסכת, ולא ה"התנצלות" וגם לא ההערות הקטנות שבאו מחברי השכבה הבוגרת שלכם. מה שכאב לי זה זאת הגישה - זה זה שהרגשתם שאתם "חייבים להתנצל". אם אתם רוצים להתנצל - תתנצלו בלב שלם, אם לא אז לא. לא משהו באמצע. אני פשוט מרגיש שכל הכאב שלי עבר לידכם, הרגשתם שתתנצלו וזה יעבור הלאה. לא רציתם לשמוע - או יותר נכון לבוא ולשנות. אני שונא לכתוב מכתבים עם כל כך הרבה ביקורת - ובלי להציע פתרונות. ואני עוד יותר שנוא שמכתבים נגמרים ובאווירה רעה. השאלה היא - איך אנחנו ממשיכים הלאה? ואני פונה כאן אישית ליהלום איפה אנחנו בתור מובילי הנוער בישוב שלנו, בלי הוועד, ובלי ההורים, ובלי ההסעות, ובלי החגים, איפה אני דניאל, ואת יהלום יכולים לעבוד ביחד? ויכולים לשנות?! אני לא רוצה, כמו שחלק אמרו, שתגידו סליחה ונעבור הלאה - כי אז מה למדנו? איפה נשפר את עצמנו? איך נעשה שזה לא יקרה שוב פעם. אני רוצה (ומאמין שזה יכול להיות) שנשב אני ואת יהלום, בלי רותי וטלי (בלי להעליב - אתן יודעות שאני מת עליכן!:)) ובלי הוועד ובלי אף גורם אחר! ונדבר! ונדבר במאת נשמע באמת מה שיש להגיד! ואם את לא חושבת שאת צריכה להתנצל... מקובל עלי!! מקובל עלי מאד! את לא חייבת להסכים עם כל מה שאני חושב. אבל את כן חייבת להקשיב ולנסות להבין את הצד שלנו. את יודעת את הטלפון שלי - אנא, צרי איתי קשר. אמא שלי תמיד אומרת, "אם רגשות אי אפשר להתווכח", וזה כל כך נכון! אני נפגעתי - יכול להיות שיותר מידי - אבל עדיין - עם כל התמימות שלי - אני רוצה לשנות! ואני מאמין שאפשר! חשוב לי להדגיש - מה שנכתב פה - זה מה שאני מאמין, לא מה שרותי וטלי מאמינות - לא מה שתנועת הצופים מאמינה, ולא מה שחברי השכבה הבוגרת שלי מאמינים. זה מה שאני, דניאל אברון, מאמין. את האמת, רציתי לכתוב עכשיו איזה סיפור יפה, או איזה פתגם במקום - ולאלה שמכירים אותי לא יאמינו למשפט הבא... אבל פשוט אין לי מה להוסיף! אני מקווה שמכאן הדברים רק יישתפרו. הזמן יעיד דניאל אברון מרכז שבט לפיד (אימפריה!:)

kiyossi

New member
מילה קטנה=סליחה ותודה

מתחילת שרשור זה אני עוקב אחר ההודעות הנכנסות כאן ואיני מצליח להבין מה קשה כל כך להבין ומדוע כל העניין לא יכול להסתכם בשיחת טלפון או פגישה הבהרה ידידותית בינך רותי ולבינך יהלום. הרי שתיכן נשים אינטליגנטיות ונאורות וכמו שאני מכיר את רותי היא אינה מחפשת "בקטנה" את התנצלותך כאן אלה מעלה כאן את המקרה האומלל הזה כי כואב לה באמת ולא כדי לקבל במה לניגוחים ומיכוון שלא נסגר העניין בינכן בארבע עיניים. כל השחלתעניין המעבר והסכסוך האינפנטילי בין הישובים לכשעצמו ,לא מוסיף (רונן) להרגעת השטח ובטח שאינו קשור ושייך בשום אופן וצורה למקרה דנן ורק מתזכר את התנהלות הארועים עד כה.(למרות שאתה מעודכן יותר מכולנו על ההתקדמות החיובית בנושא המעבר...). חבל שבמקום שמחה גדולה כי זו הייתה מטרת המדריכים , הפך העניין לחיכוך נוסף לאלה השמחים לאד ובכלל, אם אדם חש נפגע כתוצאה מדבריו / התנהגותו של אדם אחר ומבקש התנצלותו מדוע שהצד הפוגע לא יתנצל? עניין של כבוד? תמיד אפשר וניתן להבהיר את העניין כבוגרים ולא להגיע לחילופי מילים כאן או במדיה כלשהיא, הפכנו לחסרי לשון? כולה שתי מילים פשוטות וחשובות: "סליחה ותודה". רותי-אני פונה אליך, אל תתני למקרה הזה להעיב על פעילותך למען הנוער בישוב ואל תקישי בבקשה ממך ממקרה אומלל זה לגבי המשך שיתוף הפעולה בין התנועות השונות . כתושב לפיד הגם שילדי (לצערי) אינם נמנים על תנועת הצופים כפי שאני הייתי בצעירותי מבקש כאן לחזק את ידיך ולשייך עניין זה להסטוריה. בברכה יוסי

למעלה