טקס הצדע לחסידה אומות ונצולי באשדוד

טקס הצדע לחסידה אומות ונצולי באשדוד

שלום חברים ראשית אני מתנצל ,מתנצל , צלמתי הטקס אבל התמונות לא תוכלו להכנס לפורום הם בגודל של 800 KB . מקיף ו באשדוד הגא ראיון לפני חודשיים לקיים טקס הוקרה לחסידה אומות העולם הגרים כאן באשדוד ,כן שלושה גברים גרים באשדוד , בעתיד אנסה לקבל פרטים הלהם . הטקס היה מרשים ,התקיים ביד לבנים באשדוד , בעולם התאטרון , שלוש השורות הראשונות היו שמורות רק לניצולי שואה ,ואני עבדכם איתם , שכבות יב של מקיף ז, ו, ה ,היו נציגים הדורות המשך .לפי מטב זרכוני המקום מכיל כ400 מקומות ישיבה. ניצולי שואה מהסביבה אפילו מאשקלון ,רחובות , הטקס כלל קטע מוזיקה ,שירה , ריקוד, ובודאי נאומים ,של ראש העיר אשדוד אנג' צבי צילקר , הכי מרגש היה נאום של הי"ור ארגון חסידה אומות העולם רק זוכר שמו הפרטי איבן יליד קרואטיה , לפי סיפורו הוא לקח אישה עם ילדה שהסתובבה ברחוב שבקשה עזרה ,לביתו היא נשארה הצלו כשנתיים וחצי . בינתיים הוא התהאב בה וביקש להתחתן איתה למרות שהוא ידע שהיא יהודיה בינתיים האישה עלה לישראל עם בתה ולאחר 18 שנים איבן הגיע לאחץ התחתן איתה אזרחית נולדו 3 ילדים כ10 נכדים ונינים הוא גר בחולון אשדוד היא העיר השניה בארץ שהרגנה טקס הצדע לחסידה אומות העולם ולניצולי שואה ,חולון היא הראשונה . בסוף עמדו החסידים נגשו 3 נערים הגישו להם שי אנו עמדנו ועברו בין השורות ילדי טיכון וחלקו לנו שושנה ושי קטן ההתקווה סגר הטקס סבא אריה שוב אני מתנצל שאני לא יכול להדביק תמנות מהטקס

מרגש סבא אריה

מאד מרגש, תודה ששיתפת אותנו סבא אריה, זה בסדר שאין תמונות, אתה לא צריך חלילה להתנצל. כל הכבוד שארגנו טקס כזה לחסידי אומות העולם.

שיר של חנה סנש שהיה בטקס אשדוד

במדורות מלחמה , בדלקה, בשרפה, בין ימים סועריםשל הדם , הנני מבעירה פנסי הקטן, לחפש,לחפשבן אדם. שלהבות השרפה מדעיכות פנסי, אור האש מסנור את עיני, איך אביט ,איך אראה,איך אדע , איך אכיר, כשהוא יעמוד לפני ? תן סימן אלוהים, תן סימן על מצחו, כי באש, בדלקה ובדם, כן אכיר את הזיק הטהור, הנצחי, את אשר חיפשתיו בן אדם שירה הראשון של חנה סנש 11 באוקטובר 1940 ( כן הצלחתי לקבל מהנערה שקראת את השיר ולעביר לכם ) סבא אריה

למעלה