טקס יום השואה- תכנים

מר נבו

New member
טקס יום השואה- תכנים

סוף שבוע נעים מעבר להיותי חבר סמוי בפורום אני גם סטודנט באוניברסיטת בן גוריון - אנחנו מכינים טקס ליום השואה ומחפשים תכנים חדשים- גיליתי (לצערי) כי רוב חברי מכירים את נושא השואה מטקסים שנתיים שחוזרים על עצמם ולכן הידע שלהם מאוד מוגבל , ומבלי לזלזל חלילה החלטנו שהשנה נחפש תכנים חדשים ולא נחזור על : על השחיטה, סיפורו של אנילביץ' , פרחים בגטו וכ"ו. התוכלו להציע תכנים נוספים?

נראה לי שבאוניברסיטה

אפשר לעשות טקס עם משמעות, כמו להביא ניצול שואה או פרטיזן שיתן הרצאה, או סרט שקשור לעניין, אנחנו עושים באוניברסיטה כל שנה טקס, ואני אחשוב על משהו שונה ממה שהזכרת, שיגע בלב הצופים.

שלום ענת

נסי למצוא ספר זה: "עליהן לא כתבו" מאת לאה גלעדי ובעריכת רחל ענבר. מעמ' 262 ואילך מסופר על אחת, פרידה ורקשטל. שעברה שבעה מדורי גהינום. מפורט, מזעזע, מדהים. ואם מדובר בסטודנטים, הביאי להם את השרשור שפתחתי להלן על הסטודנטים היהודיים בליטא, לפני 1939, שנאלצו לעמוד במהלך ההרצאות ונרדפו ע"י חבריהם.

../images/Emo26.gifאפשר אולי להתייחס לאקדמיה

בכלל או לסטודנטים בפרט טרם ובמהלך המלחמה... מעניין, כמה צעירים יהודים לא סיימו את לימודיהם האקדמים בגלל השואה - אלו שנשארו בחיים ואלו שלא... מספיק להביא סיפור אחד של צעיר/צעירה אחד/ת - אולי אפילו איש עדות. לי זכור שבבית סבתי במושב בחבל לכיש התגורר ז'ק, ה"חובש". למעשה, כשפרצה המלחמה הוא כבר היה על סף סיום לימודי הרפואה, אבל אלו נקטעו באיבם... לאחר המלחמה הוא כבר לא מצא את הכוחות האינטלקטואלים על מנת להשלים את הלימודים - מה גם שהתקשה בכלל למצוא הוכחה לגבי לימודים קודמים... אז, הוא עבר הכשרה של פרמדיק ועבד כ"חובש" עד לסוף ימיו... בהקשר זה, ראה גם הודעה קודמת של גרשון לב לגבי "האנטישמיות בליטא לפני 1939", שם יש התייחסות לאפליה נגד סטודנטים יהודים עוד טרם המלחמה...

למעלה