טקס פרסי העמ"י

mor000

New member
טקס פרסי העמ"י

אתמול התקיים טקס פרסי העמ"י... אמנם לא יצא לי לצפות בו אבל על התוצאות יצא לי לדבר כל היום. בהרכב השנה זכו סינרגיה [המועמדים היו: "היהודים", "כנסיית השכל", "מטרופולין" ו"מלכת הפלקט"] בפעם השנייה ברציפות, אני לא מי יודע מה אוהבת את הלהקה הזאת, אני מודה שמלפני כמה שנים עוד לפני שהלהקה התפרסמה בכלל, הייתי שומעת פה ושם עוד את השירים הראשונים שלהם. לדעתי הפרסום עשה להם רק רע והתוצרים בסופו של דבר נשמעים נורא... לדעתי כנסיית השכל הייתה מועמדות ראויה לזכות, וכמובן שהיא עוקפת את סינרגיה בסיבוב. באלבום השנה זכה "פורטה" של היהודים, את האמת שגם אני הימרתי על האלבום, לא רק כי אני אוהבת מאד את היצירות של היהודים, אלא כי האלבום הזה הגיע לאחר כמה שנים של ציפייה לאחר הדיסק האחרון "פחד מוות" וזכה להרבה פידבקים. אני חושבת שהאלבום מצויין ומביא איתו הרבה חידושים מצד היהודים, למי שיצא להיות בהופעה שלהם לאחר צאת הדיסק, יכול להבין אותי בעניין הזה. השואו שלהם ממשיך להפתיע ואני חושבת שהדיסק הזה שינה את כל התדמית על היהודים, בכלל הדיסק הזה הביא עימו הרבה השמעות ברדיו, מה שלא היה עד היום... על הפרס הזה התמודדו גם "אוטוביוגרפיה" של "כנסיית השכל", "הסליל" של "מטרופולין", "עזרה בדרך" של נועם רותם ו"עיר" של שלומי שבן. בזמר השנה זכה עידן יניב [על הפרס התמודדו גם בועז שרעבי, אריק ברמן, יוני בלוך ושלומי שבן]. אולי עידן יניב הוא אחלה זמר ויש לו קול נחמד וכאלה, אבל משהו לא עובד לי שם... אולי משום שאת השירים שלו, לא הוא כותב בדרך כלל. יש לי בעייתיות עם זמרים שהם לא יוצרים או תורמים ליצירה משהו מלבד הקול שלהם. אם היה מדובר בכללים שלי, הייתי נותנת את הפרס לאחד מהאחרים, אבל אם אנחנו מדברים אך ורק על קול, אז סבבה. מגיע לו כי הוא נולד עם קול נחמד שכזה. זמרת השנה היא מירי מסיקה [על הפרס התמודדו גם יהודית רביץ, אפרת גוש, דנה אינטרנשיונל ושרית חדד]. אני אוהבת את הקול של אפרת גוש הרבה יותר למשל, ה"אמאא" של מירי מסיקה כבר די נדוש ואני חושבת שדי התחדשנו בשנה האחרונה, דנה אינטרנשיונל פרצה אלינו שוב [היא תמיד הייתה פה, אבל מי בכלל דיבר עליה?], הקול שלה לא מזיק, דווקא די נעים לאוזן, השירים שהיא שרה קלילים ודביקים... אני חושבת שהפרס היה מגיע לה אילו הבחירות היו בידי "תגלית השנה" זכו הצמד רן דנקר ועילי בוטנר, שהוציאו השנה את אלבום הבכורה "שווים". השניים גברו על דידי ארז, קובי אפללו, "הבנות נחמה" ו"התקווה 6". רן דנקר ועילי בוטנר זה שילוב נחמד שתרם לנו לפסקול הרבה בשנה האחרונה, הם נראים טוב, שרים מצויין עם יצירות מעולות, אני אומרת למה לא? בקשר ל"בנות נחמה", לא יודעת מה איתכם אבל אני לא ממש מצליחה לחבב את החבובות האלה... בקטגוריית "שיר השנה" זכו שני שירים שזכו למספר קולות דומה: "זה ששומר עליי" של שרית חדד ו"בואי נעזוב" של רן דנקר ועילי בוטנר. אני חושבת שאלו פשוט שני השירים שהושמעו הכי הרבה במוזיקה24 השנה, אני למשל הייתי בוחרת ב"חופשי" של היהודים או "תנופה" של בועז בנאי [למרות שהוא לא ממש נמצא איתנו מתחילת השנה].... בקטגוריית "קליפ השנה" בחרה ועדת במאים מטעם הערוץ את הקליפ לשיר "מכונת השירים הגדולה" של חמי רודנר, שביימה שירי שחר. את האמת? אני ממש לא זוכרת איך נראה הקליפ... ואולי הוא באמת שווה פרס. אז נגיד שאני הייתי גם נותנת פרס לקליפ של מטרופולין לשיר "אל תלכי" אותו ביים סטודנט ברימון [סלחו לי שאני לא זוכרת את השם]. פרס מיוחד על מפעל חיים הוענק לשלמה ארצי במהלך הטקס. אין יותר מדי מה להוסיף, שלמה ארצי הוא אחד היוצרים הגדולים, הטובים והמשפיעים ובקיצור מגיע לו.... |דגש|מה אתם חושבים?...

את רצינית?!?!??!?!!!?O_O../images/Emo29.gif חמי רודנר קיבל קליפ השנה?! זה קליפ כל כך מכוער! תלת מימד סוג ז', באמת! הצילומי הופעה של חמי באמת ממש יפים אבל עם כל הכבוד, קליפ השנה? באמת? לדעתי זמר השנה היה צריך להיות יוני בלוך,גם הצבעתי לו, ולהקת השנה היתה צריכה להיות, וובכן, כל להקה שהיא לא סינרגיה כי אני שונאת אותם. אני לא זוכרת מה הצבעתי בשאר הקטגוריות.דווקא מירי מסיקה סבבה לדעתי,ולא הכי הגיע לרן דנקר ועילי בוטנר הפריצה אבל שיהיה כי הם גם די בסדר. בקשר לשירים, לאף אחד משני אלה לא הגיע להיות שיר השנה לדעתי פשוט בגלל ש... לי באופן אישי הם לא "עשו את השנה", כמו שאומרים. אם אני אשמע אחד מהם ברדיו לא תעלה במוחי מחשבה על שנת 2007 או משהו. אבל בואי נעזוב זה שיר חמוד מאוד ואני חושבת שגם הצבעתי לו [בהצבעות שם היה אפשר לבחור כמה שירים]. גם אני לא ראיתי את הטקס, בעיקרון בגלל שהייתי בבייביסיטר אבל באופן כללי זה לא הכי עניין אותי. זה מוזר, בגלל שבכיתה ח'-ט' הייתי מכורה כבדה לערוץ [ואין לכם מושגגג כמה] אבל עם הזמן זה עבר לי, למרות שאני עדיין רואה אותו לעיתים קרובות. אבל עדיין, קצת התרגלתי,ובייחוד אנשים אחרים התרגלו, שבטקס עמ"י אף אחד לא מזיז אותי מהמסך בשום אופן[הו איזו נוסטלגיה, טקס עמ"י הראשון...לא נשכח ולא נסלח].

mor000

New member
אם הייתי רואה את הקליפ

הייתי אומרת לך מה אני חושבת עליו, אבל לא יצא לי לצפות בו והרמקולים פה קצת נדפקו ככה שגם על המחשב אני לא אוכל לראות את זה בשבוע הקרוב. בכל מקרה הקליפ של מטרופולין ממש יפה, מצוייר. הקליפ של בן ארצי "לחיות את החלום" ממש נחמד, צחקתי ממש בפעם הראשונה כשראיתי אותו, מגיע לו איזה פרס... הקליפ של היהודים ל"אין לך מקום" מלא בתהיות ומחשבות על מה לעזאזל הם מדברים, אבל הסקרנות הורגת ואני תמיד מוצאת את עצמי צופה בקליפ עד לסופו. בקליפ של עילי ורן ד"א אני צופה רק בגלל היופי שנשפך מהמסך, הרן דנקר הזה כל כך יפה שזה מהפנט... ככה שהחיבור של היופי עם הכישרון שנמצא אצל עילי, לדעתי יוצר מן שילוב יפייפה שיכול להגיע רחוק, השאלה אם באמת העניין יחזיק מעמד, אני לא נותנת לזה יותר מדי. בקשר לתגלית השנה... אולי הם עדיפים על כל השאר. כמובן שכל אחד מתחבר לשיר אחר, ולכן אמרתי שאלו כנראה השירים שרצו הכי הרבה בערוץ... וכמובן אלו רק השירים שיש להם קליפים ולא כל השירים שיצאו השנה.

דווקא לא נכון../images/Emo29.gif הצופים בחרו את השירים, וזה לא מחייב שאלה יהיו שירים שיש להם קליפים. למשל בעמ"י הראשון זכה מי אוהב אותך יותר ממני ולא היה לו קליפ לפני הטקס, אחר כך ארכדי דוכין הופיע בטקס והשתמשו בהופעה שלו בתור קליפ.

mor000

New member
שימי לב ש...

רוב השירים שמגיעים למקום שבו הבחירה בידיים של הצופים, הם שירים שיש להם קליפים... ככה לפחות שמתי לב בשנתיים האחרונות.

למעלה