טראבאדוס

RORGAD

New member
בואנוס דיאס מתכון לבקלבה../images/Emo24.gif

דספואס קה מה איזי "נקה" אן אל דדו דה אל פייה, אי דספואס קה מבינו "ארוע" אן אל קוראסון, גרציאס אל דיו יה אסטו מיז´ור אי דה אייר אנפיסי אנטרונה ווס אאזר ג´ום לאסטיק, אי אנאדאר אן אל חבוס, אי אסטו מוי קונטנטה, אוי אסקאפי 40 חבוסס אן אונה אורה, אי מסיינטו מוי בואנו, "בלי עין הרע", אסטו מה דא פוארסה פארא גראר לה גרה קון אסטה פרסונה נגרה קה אסטה אן מי קאזה. תרגום: אחרי שנקעתי את הזרת ואחרי שהיה לי ארוע לב, תודה לאל חזרתי לפעילות ספורטיבית מלאה, היום שחיתי בברכה, ועשיתי 40 ברכות בשעה, ואני מרגישה מצויין בלי עין הרע, וזה נותן לי כח להתמודד ולהלחם עם האדם ששורץ אצלי בבית. ועכשיו לבקלבה רוצים את המתכון? בטח. הנה כמובן בעברית שכולם יבינו. החומרים: חב´ בצק פילו, 500 גרם אגוזים או פיסטוקים (לדעתי הפיסטוקים יותר טעימים) טחונים, כף קנמון, 1/2 כוס סוכר חב´ מחמאה או חמאה מומסת. אופן ההכנה: מערבבים את האגוזים/פיסטוקים עם הסוכר והקנמון, את בצק הפילו (שימו לב הוא עדין ונוטה להתייבש מהר, אז צריך לעבוד אתו כשאחרי כל דף שלוקחים לכסות מייד עם מגבת מטבח לחה), מסדרים בתבנית עלה בצק פילו מורחים במברשת מרגרינה/חמאה, וחוזר חלילה עוד 4 פעמים, מפזרים מעל מתערובת האגוזים/פיסטוקים, וכך לעשות עד שנגמרת המילית, בסוף לסדר לפחות 3 עלי בצק,לפזר מרגרינה/חמאה, ולחתוך למעויינים (לפני האפיה) לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- חשעה, אבל זהירות בצק הפילו נאפה מהר כך שכדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות, אולי יש צורך להפוך את התבנית כמו בתנור שלי שבצד אחד תמיד אופה יותר מהר מהצד השני ותמיד צריך להפוך את התבנית, בינתיים לקחת 2 וחצי כוסות סוכר, 2 כוסות מים מיץ מלימון שלם ושתי כפות דבש, הדבש ימנע מהסוכר להתקרש, להרתיח ולצנן, כשהבקלבה נאפתה לפזר מעל את הסירופ, שימו לב סירופ קר מאפה חם, סירופ חם מאפה קר. אז אם המאפה הספיק להתקרר, אז לחמם את הסירופ עד לנקודת רתיחה ולפזר על המאפה, אחרי שמפזרים את הסירופ, מייד לעבור עם הסכין על החתכים שעשינו קודם כך שהחתיכות תופרדנה לגמרי אחת מהשנייה. הערה: יש כאלה שלתערובת האגוזים/פיסטוקים מוסיפים גם כף ברנדי, כף מי ורדים, כף מי הדרים הכל לפי הטעם, לדעתי כל המוסיף גורע, זה מאוד טעים במקור, כמו שאימותינו עשו, בתאבון.
 

may55

New member
תודה ../images/Emo141.gif

בבקשה צייני מה גודל תבנית
 

may55

New member
ובבקשה מתכון לטרוודוס

סולו און רצ´פט מס דטרוודוס פורפאבור אצו´פר לוס דדוס רק עוד מתכון נוסף של טרוודוס בבקשה פין אגורה יא באסאה דל דולסס כמסטו אנגודרנדו מוצו אתנטרו על חבוז אילאגווה סלי אחחאוורה ללקק את האצבעות ולי עד כה מכל המתוקים מספיק כי אני שמנתי מאוד אני נכנסת לברכה והמים יוצאים החוצה
 

RORGAD

New member
גודל התבנית

מדובר בתבנית בגודל 35X35 ס"מ בערך. וטראוואדוס תקבלי מחר בעזרת השם, אבל גם נדמה לי שמישהי נתנה כאן מתכון לטראוואדוס, תבדקי במתכונים.
 

RORGAD

New member
טראבאדוס

איידה קרידוס אי קרידאס אקי אסטו פארא דרבוס לה רצפטה דה טראבאדוס, דספואס קה יא ספוארון טודוס א קאזה אי יו קדי סולה, פורקה ויני טדרה דמאנייאנה, מבוא קאדה דמנייאנה א אנאדאר אי קאדה דמנייאנה טדרו אל אצ´ו אנסינה קה לה טדרה מקדו און פוקו מאס. תרגום: אני כאן יקיר בשביל לתת לכם את המתכון, נשארתי לבד בחדר אחרי שכולם הלכו הביתה, אני מאחרת בבוקר אחרי שאני הולכת לבריכה, ולכן אני נשארת עוד קצת. ועכשיו למתכון: החומרים: 2 כוסות שמן, כוס מים, קילו קמח (לא לשים הכל בבת אחת שימו בהתחלה 850 גרם ואת השאר להוסיף כל פעם קצת עד שהבצק יהיה רך וגמיש) כף קינמון, חצי כוס סוכר, 1 א.אפיה. ללוש את כל החומרים, לפתוח במערוך לצור צורות עם כוס ולשים באמצע את המילוי שהוא בדיוק כמו המילוי לבקלאבה הווה אומר: 500 גרם אגוזים/פיסטוקים קצוצים, כף קינמון, חצי כוס סוכר, לערבב, אגב אני את המילוי הזה עושה לפי קילו, ומכניסה מה שנשאר לפריזר, כך שתמיד יש לי מוכן. העיקר, סוגרים היטב מסביב את הבצק לצורה של סהרון (כמו בוריקיטס) ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שהם נעשים חומים. בינתיים לשים בסיר 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מים מיץ מלימון אחד ושתי כפות דבש, להרתיח ולבשל על אש קטנה במשך כ-10 דקות, זהירות שהסוכר לא יישרף שלא יהיה כרמל, שוב היחס טרבאדוס חמים סוכר קר ולהיפך, ואז טובלים את העוגיות בסירופ, מאחסנים במקרר, אימי ז"ל איחסנה בתוך סיר עם מכסה וזאת כדי שאפשר יהיה לחמם שוב במידה והסוכר התקרש. בתאבון.
 
למעלה