בואנוס דיאס מתכון לבקלבה../images/Emo24.gif
דספואס קה מה איזי "נקה" אן אל דדו דה אל פייה, אי דספואס קה מבינו "ארוע" אן אל קוראסון, גרציאס אל דיו יה אסטו מיז´ור אי דה אייר אנפיסי אנטרונה ווס אאזר ג´ום לאסטיק, אי אנאדאר אן אל חבוס, אי אסטו מוי קונטנטה, אוי אסקאפי 40 חבוסס אן אונה אורה, אי מסיינטו מוי בואנו, "בלי עין הרע", אסטו מה דא פוארסה פארא גראר לה גרה קון אסטה פרסונה נגרה קה אסטה אן מי קאזה. תרגום: אחרי שנקעתי את הזרת ואחרי שהיה לי ארוע לב, תודה לאל חזרתי לפעילות ספורטיבית מלאה, היום שחיתי בברכה, ועשיתי 40 ברכות בשעה, ואני מרגישה מצויין בלי עין הרע, וזה נותן לי כח להתמודד ולהלחם עם האדם ששורץ אצלי בבית. ועכשיו לבקלבה רוצים את המתכון? בטח. הנה כמובן בעברית שכולם יבינו. החומרים: חב´ בצק פילו, 500 גרם אגוזים או פיסטוקים (לדעתי הפיסטוקים יותר טעימים) טחונים, כף קנמון, 1/2 כוס סוכר חב´ מחמאה או חמאה מומסת. אופן ההכנה: מערבבים את האגוזים/פיסטוקים עם הסוכר והקנמון, את בצק הפילו (שימו לב הוא עדין ונוטה להתייבש מהר, אז צריך לעבוד אתו כשאחרי כל דף שלוקחים לכסות מייד עם מגבת מטבח לחה), מסדרים בתבנית עלה בצק פילו מורחים במברשת מרגרינה/חמאה, וחוזר חלילה עוד 4 פעמים, מפזרים מעל מתערובת האגוזים/פיסטוקים, וכך לעשות עד שנגמרת המילית, בסוף לסדר לפחות 3 עלי בצק,לפזר מרגרינה/חמאה, ולחתוך למעויינים (לפני האפיה) לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- חשעה, אבל זהירות בצק הפילו נאפה מהר כך שכדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות, אולי יש צורך להפוך את התבנית כמו בתנור שלי שבצד אחד תמיד אופה יותר מהר מהצד השני ותמיד צריך להפוך את התבנית, בינתיים לקחת 2 וחצי כוסות סוכר, 2 כוסות מים מיץ מלימון שלם ושתי כפות דבש, הדבש ימנע מהסוכר להתקרש, להרתיח ולצנן, כשהבקלבה נאפתה לפזר מעל את הסירופ, שימו לב סירופ קר מאפה חם, סירופ חם מאפה קר. אז אם המאפה הספיק להתקרר, אז לחמם את הסירופ עד לנקודת רתיחה ולפזר על המאפה, אחרי שמפזרים את הסירופ, מייד לעבור עם הסכין על החתכים שעשינו קודם כך שהחתיכות תופרדנה לגמרי אחת מהשנייה. הערה: יש כאלה שלתערובת האגוזים/פיסטוקים מוסיפים גם כף ברנדי, כף מי ורדים, כף מי הדרים הכל לפי הטעם, לדעתי כל המוסיף גורע, זה מאוד טעים במקור, כמו שאימותינו עשו, בתאבון.
דספואס קה מה איזי "נקה" אן אל דדו דה אל פייה, אי דספואס קה מבינו "ארוע" אן אל קוראסון, גרציאס אל דיו יה אסטו מיז´ור אי דה אייר אנפיסי אנטרונה ווס אאזר ג´ום לאסטיק, אי אנאדאר אן אל חבוס, אי אסטו מוי קונטנטה, אוי אסקאפי 40 חבוסס אן אונה אורה, אי מסיינטו מוי בואנו, "בלי עין הרע", אסטו מה דא פוארסה פארא גראר לה גרה קון אסטה פרסונה נגרה קה אסטה אן מי קאזה. תרגום: אחרי שנקעתי את הזרת ואחרי שהיה לי ארוע לב, תודה לאל חזרתי לפעילות ספורטיבית מלאה, היום שחיתי בברכה, ועשיתי 40 ברכות בשעה, ואני מרגישה מצויין בלי עין הרע, וזה נותן לי כח להתמודד ולהלחם עם האדם ששורץ אצלי בבית. ועכשיו לבקלבה רוצים את המתכון? בטח. הנה כמובן בעברית שכולם יבינו. החומרים: חב´ בצק פילו, 500 גרם אגוזים או פיסטוקים (לדעתי הפיסטוקים יותר טעימים) טחונים, כף קנמון, 1/2 כוס סוכר חב´ מחמאה או חמאה מומסת. אופן ההכנה: מערבבים את האגוזים/פיסטוקים עם הסוכר והקנמון, את בצק הפילו (שימו לב הוא עדין ונוטה להתייבש מהר, אז צריך לעבוד אתו כשאחרי כל דף שלוקחים לכסות מייד עם מגבת מטבח לחה), מסדרים בתבנית עלה בצק פילו מורחים במברשת מרגרינה/חמאה, וחוזר חלילה עוד 4 פעמים, מפזרים מעל מתערובת האגוזים/פיסטוקים, וכך לעשות עד שנגמרת המילית, בסוף לסדר לפחות 3 עלי בצק,לפזר מרגרינה/חמאה, ולחתוך למעויינים (לפני האפיה) לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- חשעה, אבל זהירות בצק הפילו נאפה מהר כך שכדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות, אולי יש צורך להפוך את התבנית כמו בתנור שלי שבצד אחד תמיד אופה יותר מהר מהצד השני ותמיד צריך להפוך את התבנית, בינתיים לקחת 2 וחצי כוסות סוכר, 2 כוסות מים מיץ מלימון שלם ושתי כפות דבש, הדבש ימנע מהסוכר להתקרש, להרתיח ולצנן, כשהבקלבה נאפתה לפזר מעל את הסירופ, שימו לב סירופ קר מאפה חם, סירופ חם מאפה קר. אז אם המאפה הספיק להתקרר, אז לחמם את הסירופ עד לנקודת רתיחה ולפזר על המאפה, אחרי שמפזרים את הסירופ, מייד לעבור עם הסכין על החתכים שעשינו קודם כך שהחתיכות תופרדנה לגמרי אחת מהשנייה. הערה: יש כאלה שלתערובת האגוזים/פיסטוקים מוסיפים גם כף ברנדי, כף מי ורדים, כף מי הדרים הכל לפי הטעם, לדעתי כל המוסיף גורע, זה מאוד טעים במקור, כמו שאימותינו עשו, בתאבון.