טראומה בזמן לחימה

נועיק

New member
טראומה בזמן לחימה

בטוח יש כאן מי שחווה את זה היום מה אתם עושים? השבוע הגיע אדם מחו"ל ללמד במיוחד מה לעשות עם הטראומות האלו אבל התשובה שהיתה לו התמקדה בזמן שאחרי המלחמה, ואני תוהה איך מסתדרים עם זה בזמן מלחמה, כשלא מחכים שיעבור אלא בזמן הווה.

לב אם

New member
יש בזה משהו

בזמן המלחמה בדרך כלל אנשים עסוקים ופעילים, טרודים בהשרדות, ורק אחרי שהמלחמה עוברת לפתע פורצים הרגשות שהודחקו, בעיות ופחדים עולים אל פני השטח. דוקא אצל ילדים לעתים קרובות יש גילוי של הטראומה כבר בזמן הארוע, גם בגלל ש"להם מותר" וגם בגלל שבעצם אין להם תפקיד חיוני למלא שדוחק את כל שאר הנושאים. מה שאני מציעה: קודם כל אני ממליצה מאד להרחיק את הילדים משדה הקרב. אני גרה באיזור השלו של המדינה, וכל מקום הומה באורחינו מהצפון, האנשים פותחים את הלב - הן כפרטיים, והן חברות, מלונות, מוסדות - כולם מארחים את תושבי הצפון. כדאי מאד לצאת ולתת לילדים להרגע מאימת הטילים , מהלחץ, מהאיסור לצאת מהבית, ומחוסר האפשרות לבלות בחופש הגדול כפי שהם רגילים. דבר שני, לתת לילד להתבטא - לצייר, לדבר, להכין הצגות דבר שלישי , שלתף אותו בתחושות שלנו - אחד הדברים שמשפיעים קשה על ילד, הוא התחושה שההורה פוחד, אבל לא מודה בכך. חשוב שיראה אותך, ההורה האמיתי כפי שאתה - פוחד, כי זה טבעי, אבל מתפקד. ואולי הכי חשוב: לתת לילד תפקיד - תחושה של חשיבות ואחריות, כמו גם תעסוקה ולא הקטנה ביותר.

גן חיות

New member
מסכימה עם לב אם ועוד כמה רעיונות

אם לילד אח או אחות קטנים, לתת לו תפקיד לשמור/לשחק/ לעזור להם אם יש בעל-חיים - כנ"ל אם יש בבית צעצועי פלסטיק של חיילים או כלינשק או טנקים או מטוסים ו/או של חיות למיניהם - לעודד משחק דבר נוסף - גם למי שלא עוזב את הצפון - לתת לילד זמן משחק/סרט/ סיפור כדי שיהיה לו גם כייף וגם זמן של היסח הדעת. להמציא ביחד בדיחות על המצב(זה סוג של התבטאות מצד אחד ומצד שני זה עושה את זה פחות מאיים) דמיון מודרך - לדמיין לונה פארק, גלידה, חוף הים - מהשהו שאוהבים וכייף להבהיר לילד שהמצב לא אינסופי - שזה ייגמר , זה לא לתמיד להתפלל יחד. אם מאמינים, זה מאד מחזק. גם היחד וגם התפילה.

למעלה