טראומה וחסימה ריגשית

holy1987

New member
טראומה וחסימה ריגשית

שלום לכם. עברתי טראומה מינית, אני לא יודעת אם היא משמעותית, ולאחרונה המטפלת שלי אמרה שהטראומה היא הסיבה העיקרית לכך שאני חסומה ריגשית באופן קיצוני עם גברים (לא מינית).

רציתי לדעת מהן ההשלכות של טראומה מינית? זאת הייתה טראומה לא חמורה, האם זה אכן סובייקטיבי , שעל כל אחד זה משפיע שונה, ותופס את הטראומה אחרת?יכול להיות שאני מקלה בכך ראש? זה היה לפני המון שנים,לאורך גיל ההתבגרות ובצבא התפוצץ הסיפור, אני מסתכלת אחורה והיום תופסת את זה יותר בחומרה מבעבר. אולי כי קשה לתפוס שהבן אדם הקרוב אכן ככה? זה סיפור מסובך,המשפחה צידדה בי למעט אמא שלי, שניסתה להשפיע עליי שהוא אכן לא כזה. את הרוב אני לא זוכרת. זה היה תהליך, שהגיע לאיזשהוא שיא מסויים, אז השילוב של הכל ביחד כבר היה יותר מדיי.

ואיך ניתן בפועל להתמודד עם ההשלכות של הטראומה?

תודה.

שילת281

New member
שלום יקירתי

צר לי לשמוע שעברת חוויה כזאת. למרות שלא פירטת (ואין צורך) מובן שהיה שם משהו לא נעים.
לפעמים פסיכולוגים או מטפלים למיניהם עוזרים ולפעמים לא מועילים. מה שהם אומרים זאת לא תורה מסיני...
מאמינה שיש לך את התשובות בפנים.. תשאלי את עצמך את השאלות. ותיהיי חזקה אל תתני לאף אדם, לא משנה מי הוא, משפחה לא משפחה זה לא מעניין , אל תתני לאף אחד לתת לך להרגיש לא טוב. תעשי מה שטוב לך.
תחשבי שאת עכשיו במקום הראשון ואת רוצה לעזור לעצמך להשתחרר מהכל... יש דרכים. תצליחי

Shamy

New member
הלוואי ויכולתי לתת לך תשובה טובה

אבל האמת , שלגבי טראומות מיניות אין לי הרבה עצות טובות חוץ מלנסות חזק לעבור מזה הלאה וכשאת עם מישהו חדש לשכנע את עצמך שוב ושוב שהסיכוי שהוא יעשה משהו שהוא טראומתי נמוך ויש לתת לכל אחד צ'אנס אמיתי ולזכור שכולם חפים מפשע עד שהוכח אחרת

אין לי הרבה עזרה להציע מעבר , אני חושבת שרק מטפל / ת או פסיכיאטר יכולים לענות על התשובה הזאת בצורה יותר חכמה מכל מי שבפורום ...אני מקווה שתתגברי ותצליחי להמשיך הלאה ולמצוא מישהו אחר

ELLA1992

New member
בוודאי שזה סובייקטיבי

וזה גם נורא נפוץ שזה מתפרץ דווקא אחרי הרבה שנים.
שאלה לי אליך, כשזה קרה, האם ישר פנית לעזרה? או שמא הדחקת?
מענה לשאלה הזו הוא חשוב מאוד.
עם זאת, רק איש מקצוע של בריאות הנפש יוכל לענות לך על שאלתך,
כל מי שהוא לא מתחום בריאות הנפש, עלול לטעות ולהטעות אותך וחבל.
למה? כי אין לנו מספיק פרטים על המקרה, אין לנו מספיק מידע עליך, אין לנו את הכלים הטיפוליים...ועוד...

זה ברור שטראומה מינית עשויה לגרום לחסימה רגשית, בעיקר אם הפגיעה הייתה מאדם שהיה משמעותי מבחינה רגשית אז זה יוביל דווקא לחסימה רגשית ולא מינית.

ושוב, ברור שזה סובייקטיבי, עליך לפנות לאיש מקצוע ולטפל בזה באופן ייחודי שיתאים לך.

זו התשובה לאיך ניתן להתמודד עם ההשלכות של הטראומה.
דרוש טיפול שורש רציני ולא טיפול שטחי.

אמרת שיש לך מטפלת, והיא הבינה שהטראומה הזו היא שגורמת למחסום הרגשי, אז עליה גם לחפש פיתרון לכך ...

למעלה