טראומה לאחר תספורת

meital107

New member
טראומה לאחר תספורת

היי ביום ד' האחרון סיפרתי את בני בן ה3 בפעם הראשונה! היו לו תלתלים מדהימים וכעת מסופר קצוץ. עשינו לו הכנה לפני וממש לא הביע התנגדות. גם במהלך התספורת הכל היה בסדר. מאז הוא ממש ילד אחר. בוכה מכל דבר, מתפרץ כועס ופחות שמח. בכמה פעמים שבכה לכאורה ללא סיבה, שאלתי אותו מה קרה ואמר זה בגלל השיער, אני לא רוצה אותו יותר תחזירי לי את הקוקו שלי! וגם אתמול נגעתי בקוקו שלי והוא אמר אמא את משחקת בקוקו שלך? כי לי כבר אין. והוא ממש ממש עצוב מאז התספורת וגם יודע לומר שזה בגלל זה ומבקש את השיער שלו בחזרה ושיותר לא נלך למספרה. מה עליי לעשות כעת שהרי לא ניתן להשיב לו את השיער וכנראה שזה ממש הוריד לו את הביטלחון כי כל בוקר לפני שמגיעים לגן הוא אומר: אמא עכשיו הילדים יראו אותי? אז תחזירי לי את הקוקו שלי! מה לעשות??? תודה רבה!!!

הגדרות זה שם המשחק

שלום רב, את מגדירה את התספורת כטראומה. באופן אינסטינקטיבי אני רוצה לומר לך :" שלא תדעו עוד צער" ובכן, אנחנו ממהרים היום להגדיר מצבים בהם :" החלב נשפך" כמשבר, טראומה, קטאסטרופה וסוף העולם. להגדרות אלה יש כוח, הם יוצרים מציאות. המציאות היא הסיפור שאנחנו מספרים עליה. התחושות וההתנהגות שלנו נובעים מהסיפור. ולכן, להתיחסות שלך למצב יש השפעה רבה על התגובות של בנך. בכבוד רב עינת גבע.

meital107

New member
הגדרות

ראשית עינת תודה רבה על תגובתך המהירה אנסה להתייחס אחרת, מקווה שההתייחסות שלי תשפיע. תודה רבה!

אפשר להתאמן.... את מוזמנת לשתף

איך נראה לך שתוכלי להגיב באופן מקדם? בברכה עינת דבע

meital107

New member
תספורת

מה שחשבתי זה בעצם לא לעשול עניין מהתספורת, פחות לדבר ולהתעסק בזה, ולהחמיא לו בלי קשר לכלום בעצם... לאחרונה גם עשינו מבצק "שיער" לבובה וגזרנו ושוב הארכנו וכך נוצר משחק עם השיער של הבובה והוא ממש שמח לגזור לה את השיער.

מעולה!!!

שלום רב, לדעתי, את בכיוון.... המשיכי לעדכן, לשתף ולשאול להשתמע עינת גבע

meital107

New member
תספורת

תודה לעינת ותודה לשקד ממש כיך שעונים במהרה ונותנין "טיפים" אמשיך לעדכן, אני מניחה שאנחנו בדרך הנכונה, עם הזמן גם הוא (וגם אני)נתרגל לתספורת החדשה ופשוט בעצך עינת אתייחס לנושא בצורה פחות דרמטית... פשוט חששתי שבגלל שלא עשיתי את זה בהדרגה ועם הכנה מספקת אז הוא ככה בשוק ועצוב... בקימור נמשיך להתמודד יחד

שקד ע

New member
תספורת ראשונה ובכלל מספרה

יש ספר מצויין - רוני מהפוני מאת אפריים בשירי . הבן שלי ממש אוהב את הסיפור שהקראנו לו בלי קשר לתספורת ראשונה. בשלב כלשהו ( הרבה לפני שאני רציתי להיפרד מהתלתלים שלו ) הוא ביקש להסתפר - אז הלכנו להסתפר . עבר בכיף בלי בעיות לא במספרה ולא אחרי . בנוסף לסיפור גם הדגשתי את החיובי שבלהסתפר - אויר בשיער , לא חם , יפה ...

ספרים רבותיי ספרים

שלום רב שקד, תודה רבה על התרומה החשובה והמשמעותית שלך. אני חושבת שספרים אכן יכולים לשמש כהכנה טובה למצבים שונים. ילדים בונים וממלאים בהדרגה ארגז כלים להתמודדות, התגברות וקבלה של מצבים, חוויות ואירועים . ספרים עוזרים בידינו לתווך להם מציאות, לתאם איתם ציפיות ולעבות את ה"צידנית" שלהם להתמודדות. הם נוכחים לראות איך ילדים אחרים הגיבו וכך נפתחות להם עוד אפשרויות. נפלא! אני מזמינה את כולם לספר על ספרים שעזרו לכם במשפחה. תודה, עינת גבע.

שקד ע

New member
המלצה על ספר תספורת ראונה

יש ספר מצויין - רוני מהפוני מאת אפריים בשירי . הבן שלי ממש אוהב את הסיפור שהקראנו לו בלי קשר לתספורת ראשונה. בשלב כלשהו ( הרבה לפני שאני רציתי להיפרד מהתלתלים שלו ) הוא ביקש להסתפר - אז הלכנו להסתפר . עבר בכיף בלי בעיות לא במספרה ולא אחרי . בנוסף לסיפור גם הדגשתי את החיובי שבלהסתפר - אויר בשיער , לא חם , יפה ...

למעלה