טראומה מינית - מה הייתם ממליצים?

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

כנראה שהמימדים של התופעה המתוארת שם הם די נרחבים . . . יש נשים רבות שעברו טראומות דומות.

כח הריפוי שאני הכי מאמין בו זו "יצירה" בסופו של דבר.

שהאדם נמצא במקום המתאים לו ויוצר את יצירתו היחודית.

זה אפילו לא משנה מהי יצירתו היחודית , המדובר במשהו שגורם לו סיפוק והוא מרגיש בו משמעות.

(לא מזמן ראיתי בוויקי את הדוגמה המושלמת לכך -
כל הפסיכולוגיה של פרויד מבוססת על המקרה של "אנה או" - אשה שהשתחררה מהסימפטומים שלה כאשר פירטה את הטראומה שיצרה אותם - זו הגרסה הרשמית.

אך הגרסה האמיתית היא שאצל אנה או היתה הקלה בסימפטומים , אך היא לא נרפאה ריפוי מלא. היא עדיין נכנסה ויצאה מבתי חולים פסיכיאטרים.

מתי היא התרפאה באמת ?

כמה שנים טובות אחר כך , כאשר היא התחילה לפעול למען נשים ברחבי העולם , והיתה אחת הראשונות שעסקו בעצם ב"עבודה סוציאלית".
http://www.segulamag.com/he/articles/view-article.asp?article=11

בסופו של דבר , אין טיפול אמיתי כמו כאשר האדם מוצא את מקומו , ויוצר את היצירה שלו בלי להתחשב בחברה ובלי להתחשב באף אחד).

אסף ב6

New member
קל לי להסכים עם הדברים שאתה אומר,

אבל נשאר לי כל כך הרבה מה לגלות בקשר אליהם, שלהסכים זה סתם..

שבוע טוב.

אסף ב6

New member
דרך אגב, אני גם לא בהכרח מסכים איתך עד הסוף,

יש לי כמה תהיות בקשר לזה, אבל אני חושב שיהיה חסר טעם לשאול עליהם..

היי אסף

אני לא רואה את עצמי ממליץ יותר מדי.
היא עברה חוויה שלדעתי, היא הקשה ביותר שאדם יכול לעבור.

באופן כללי, היא צריכה חיים חדשים, בסביבה תומכת (לאו דווקא ישירות במה שחוותה, אלא בה). אני מאמין שאם הייתה הולכת לסביבה שונה - ג'ונגל, מנזר, כפר נידח, שבט נוודים, או כל סביבה שאינה מערבית, היה לה קל להירפא.

ברמה של כאן -
היא צריכה להגיע למצב, בו היא מבינה מה היא קיבלה לטובתה מכל העניין. אז היא תהיה בריפוי שלם.
רק כשמבינים שמה שקרה קרה רק לטובתך ושבלעדיי מה שקרה לא הייתה מי שאתה, אז הריפוי שלם.
כשהריפוי שלם, בעצם, מבינים ש"מחלה" היא רק כותרת שיכלה להיות - "אימון", "שיעור", "שלב" וכו'.

איך מגיעים למצב הזה - ע"י טיפול, עשייה שמוציא מהעצמי, עשייה עם משמעות, או יצירה פנימית "חזקה", כפי שכתב ינוקא.

אבל אני ממש לא חושב שניתן לתת יותר מדי עצות....צריך לעשות משהו.

dawadi

New member
דרך נוספת למחשבה

מצטער אם זה מאוחר מעט אך אני במהלך מילואים ועכשיו הגעתי שוב הביתה, כך שאני יכול להגיב ולא רק לצפות מהנייד...

ישנה הרצאה של הומאופט בשם JAMES TYLOR KENT.
מדובר על הומאופט מצליח ביותר שריפא בתקופתו מחלות ותופעות שהרפואה המערבית דאז לא הצליחה להבין אפילו.

http://homeoint.org/books3/kentlect/lect13.htm

זו לא הרצאה פשוטה והוא לא כותב בשפה שקל להבין, אבל אולי זה יספק לך כיוון נוסף. העיקרון הראשי שהוא מנסה להביא להבנתו הוא שלא תמיד הדרך הנכונה היא עידוד וחיזוק חיובי. נשמע מוזר אבל זה נכון.

עוד כיוון של מחשבה, כאמור. (כמובן אם תתעניין ותרצה יותר מידע, אשמח להרתם לנושא)

המון אהבה והצלחה!

למעלה