טראומה מ"חלום צלול"...

אולי

New member
טראומה מ"חלום צלול"...

טוב, אולי לא ממש טראומה, אבל זה באמת לא היה נעים... ומעשה שהיה כך היה: אתמול בלילה חלמתי שאני בבית שלי עם כמה חברות, ואז פתאום הופיעו הרבה אנשים גדולים ומפחידים, שמייד כשראיתי אותם ידעתי שהם ה´רעים´. והם היו עם סכינים הביד, והתקרבו אליי ואל חברותיי... זה היה מפחיד!!! ולמרות שאני לא נוהגת לחלום "חלומות צלולים" (זאת אומרת, תמיד אני יודעת כשאני חולמת שזה חלום, אבל אני לא מנסה לעשות דברים ´אקטיביים´ - פשוט כי אני מנסה ללכת על פי שיטה של "שיטת סילבה" על חלומות...), אבל באותם רגעים ´עצמתי את עיניי´ בחלום (מה שאני גם נוהגת לעשות במציאות כשאני רוצה לברוח ממצב כלשהוא...) ו´אמרתי לעצמי´: "בשביל מקרים כאלה נועדו ´חלומות צלולים´. עכשיו אני אספור עד שלוש ובשלוש כל הסכינים שבידי האנשים יינעצו בהם ויהרגו את עצמם [ותוך כדי ´אמירה´ דימיינתי את זה]..." ואז ´פקחתי´ את עיניי, והם כנראה היו מתים (אני כותבת ´כנראה´, כי לא ראיתי אותם מתים - תמיד בחלומות אני רואה מטושטש, כמו שאני רואה בלי משקפיים - אלא פשוט *ידעתי* שהם מתים). ופתאום ראיתי שאחד מהם, הכי מפחיד מבינהם קם ובא אליי עם הסכין! (אמא´לה!!!). ממש נבהלתי ואמרתי לעצמי שעכשיו אני אחזיק בסכין ואנעץ בגוף האדם והוא ימות - ונעצתי את הסכין, וזה היה פשוט מ-ג-ע-י-ל!!! אני לא יודעת אם התנסיתם בנעיצת סכין בגוף של בן-אדם, אבל הרגשתי את זה בצורה ממש ממשית עד שזה כמעט כאב לי... ו.. אז הוא מת. והרגשתי ממש רע שהרגתי אדם במו ידיי, עם הסכין... ועוד יותר כעסתי על עצמי שלא חשבתי על "שינוי מצב" או העברה למצב אחר.. זה היה נוראי!! ואז התעוררתי מבוהלת..

אולוש -

כמה דברים... ראשית, את עדיין מתעקשת לראות ב"חלום צלול" חלום ששולטים על מהלכו. חלום צלול הוא חלום שבו את יודעת שאת חולמת. קרי: מאז ומתמיד חלומותייך נטו להיות צלולים! את חולמת בצורה צלולה! Face It! שנית, וואו, אני אמשיך בבוקר.... נפל עלי ערפול אדיר וצורך לישון מיד... שלך, בן

בוקר טוב, אני ממשיך...

קמתי הבוקר אחרי לילה מאוד פורה ומרתק. חלק קטן מהדברים היה קשור ישירות אלייך ולחלימה שלך; חלק קטן אחר לחלימה בכלל ולפורום הזה. אגב, לפעמים אני מעדיף לחשוב בשינה. אני עוצם את העיניים ונרדם, אבל נשאר מודע לעצמי וחושב על כל מה שאני רוצה. אם אני צריך אני נעזר תוך כדי כך בחלומות ובמציאויות וירטואליות. אבל זה לא מה שקרה לי הלילה. הלילה נשאבתי. ובכן, אולי, בואי נתבונן רגע ביחד על הנושא הזה של החלימה: *** "חלום" הוא מצב שונה של תפישה. *** תפישה זו יכולה להיות פנימית (של עולמנו הפנימי) או חיצונית (של העולם החיצוני ממש). *** תפישה של עולמנו הפנימי יכולה לזמן לנו הזדמנויות מדהימות להנאה, ללמידה ולשינוי. - הנאה: אנחנו יכולים להעביר חלק נכבד מהלילה (בתנאי שאנחנו ישנים מספיק) בהרפתקאות מדהימות, התנסויות מופלאות, חוויות מיניות / רומנטיות מסעירות וכולי. - למידה: אנחנו יכולים להתאמן על כל מה שאנחנו רוצים (כל אימון ישתקף אחר-כך במציאות!), כגון: כושר גופני (!), נהיגה, תקשורת עם הזולת (אפשר ליצור לעצמנו מצבים שקשה לנו איתם במציאות ופשוט "לתרגל"!) - הכל! אנחנו יכולים להיפגש עם כל חלק של עצמנו (כולל חלקים שאנחנו מדחיקים) וללמוד מהם דברים מד-הי-מים. - שינוי: אנחנו יכולים לשנות חלקים בעצמנו, לפתוח דברים, לפתוח כשרונות ויכולות, לשנות הרגלים (!) ואפילו להשפיע על גופנו הפיסי (הלילה בין היתר עשיתי לעצמי טיפול-שיניים שחבל על הזמן). *** תפישה של העולם החיצוני יכולה לזמן לנו הזדמנויות מדהימות מסוג אחר. ביכולתנו להתבונן בעולם הפיסי בדרך הרגילה (אני חושב שקוראים לזה "מסע אסטרלי"), או בדרכים שונות. אנחנו יכולים לראות בקלות רבה מאוד (!) את מה שמכונה "אנרגיות": אנשים מוקפים בהילות, ישויות לא פיסיות, אנרגיות זורמות בעולם, צמחים מתקשרים ביניהם וכולי. אנחנו יכולים לראות איך היקום עובד. אנחנו יכולים לערוך "מסעות" בכל מקום ומימד (!) ביקום, לא בדמיוננו אלא באופן ממשי!!!!! ואני חושב שאת(ם) מכירה(ים) אותי כבר מספיק טוב כדי לתת אמון בהצהרות אלה, או לפחות לא לקטול אותן מיד... *** תפישה-פנימית באמצעות חלום דוברה בהרחבה בפורום הזה ובאתר של אלון ברמן. זה לא תחום חדש עבור קוראי/ות הפורום. התחום שאני קצת יותר מדבר עליו בזמן האחרון ומאזכר אותו יותר ממה שהיה כאן עד עכשיו, זה התחום של תפישה-חיצונית באמצעות חלום. *** תפישה-פנימית בחלום מתבצעת באמצעות "גוף וירטואלי" (שאינו חייב, אגב, ללבוש צורה של גוף-האדם. אנחנו יכולים להיות בחלומנו כל דבר, החל מפרח וכלה במשב-רוח). *** תפישה-חיצונית בחלום מתבצעת באמצעות "גוף חלום" שהינו גוף אמיתי, ממשי, העשוי מאנרגיה. זהו אחד מהגופים שלנו (כפי שיש לנו גוף פיסי) והוא נוטה להיות מנוון יחסית ליצורים שיש להם רק גוף כזה ואין להם גוף פיסי. *** כפי שבאמצעות תפישה-פנימית אפשר גם לערוך ולשנות דברים בנפשנו ובגופנו ולא רק לראות אותם, כך גם בתפישה-חיצונית אפשר ממש להשפיע על העולם הממשי החיצוני ולא רק לראות אותו. *** שני התחומים - תפישה פנימית ותפישה חיצונית - הינם מדהימים לחלוטין וכדאיים מאוד ללמידה ולתרגול. *** השער אל שני התחומים הינו: חלום צלול! *** חלום צלול - קרי - המודעות לכך שאני חולם. *** בלי מודעות לכך שאני חולם, אינני יכול להמשיך משם הלאה. *** מודעות זו ניתנת לרכישה וללמידה, אך זה דורש עבודה בלתי-מבוטלת. את, אולי, ניחנת במודעות זו באופן טבעי (כולם ניחנו בה באופן טבעי, אך צריכים לעבוד כדי לחשוף יכולת זו). *** העובדה שניחנת במודעות זו באופן טבעי, איננה מהווה רק "קיצור דרך" המדלג על שלב היומן ובדיקות המציאות (כפי שכתבתי, באיוולתי, באחת מתשובותי הקודמות), אלא עשויה לרמוז על יכולת פוטנציאלית רבה במיוחד בתחום אמנות החלימה, הכוללת כאמור הן תפישה-פנימית והן תפישה-חיצונית (זוהי מהותו של חלום: תפישה שונה של המציאות!). *** כרגע החלומות שלך הם מסויימים. בסדר, זה לא חשוב. החלומות כל כולם הם מסויימים. עד שהם לומדים לשלוט בהם / לנוע מתוכם החוצה. אני ממליץ קודם ללמוד לשלוט בהם ורק אחר כך ללמוד לנוע מתוכם החוצה!!! *** אז נכון, את לא יודעת עדיין לשלוט היטב בחלומות שלך, אבל את מודעת לכך שאת חולמת!!! *** לסיכום: לפנייך עומד כרגע השלב של לימוד-השליטה-בחלומות. *** התחלת כבר ללמוד את השלב הזה, את בהחלט מסוגלת להפעיל שליטה בחלומותייך, אך שליטה זו רחוקה מלהיות חופשית ומלאה. אם נשווה את זה למאטריקס, אז השליטה שלך היא כמו השליטה של "האנשים החופשיים" החודרים אל תוך מאטריקס באופן פיראטי, אך לא כמו של "הסוכנים" ובטח לא כמו של "ניו", היכול לעצב את המאטריקס מחדש כרצונו! *** בואי נסכם שעד סוף חודש זה (יולי) את לומדת לשלוט בחלומות שלך קצת יותר טוב!!!! מה דעתך?! --------------------------------------------- אולוש, הנה חמישה רעיונות לפיתוח השליטה בחלומות, אבל כדי ליישם אותם בקלות יחסית כבר בחלומות הקרובים, תתאמני לך בכיף על יישום הרעיונות האלה בחיי היומיום שלך
(איזה כיף לך!): <<< שריר הראיה >>> התבונני באמצעות עינייך על פרטים שונים סביבך. במציאות: אותו דבר. לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: לראות אותם (אגב, סביר להניח שזה היה גורם להם לעצור...! יכול להיות שכל זה היה בסה"כ נסיון למשוך את תשומת לבך למשהו...). <<< שריר הדיבור >>> תדברי. תשמעי את עצמך בחלום. תצרחי את הדברים שבהם את מאמינה וכולי. במציאות: אותו דבר, אבל אם את בחברת אנשים באותו זמן אז לא בצרחות... לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: להגיד "היי, חבר´ה, מה שלומכם?! כמה שאני שמחה לראות אתכם..." או להגיד שוב ושוב "זה החלום שלי, אני קובעת" ברצף, בזה אחר זה, או כל דבר אחר שמתחשק לך. <<< שריר ההזדהות >>> תתיקי את הזדהותך מגופך אל מקום אחר, הנמצא מחוצה לו. במציאות: אותו דבר. לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: להתיק את ההזדהות אל האנשים. את כבר לא אולי - את האנשים - ואת רואה הכל מזווית הראיה שלהם (כולל את "אולי"). <<< שריר התעופה >>> תרחפי, תעופי, תמריאי. במציאות (1): תעשי זאת בנפשך. קרי, תדעי מה היית חשה ורואה אם היית רואה את הסיטואציה הנוכחית מלמעלה, מהתקרה, מהשמיים - וכולי. במציאות (2): תנסי לעוף בכוח המחשבה (למרות שלא תצליחי). תדמייני שאת נעשית קלה יותר ויותר ותנסי פשוט להמריא, כבלון. לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: להמריא משם הלאה. <<< שריר הרוח >>> זה קל מאוד ליצור משב רוח בחלום, בכוח הרציה. במציאות: ליצור משבי-רוח באמצעות דמיונך (סביר להניח שזה לא יצליח אובייקטיבית, אבל התחושה שלך תהיה טובה ומעניינת... נסי!). לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: לנשב אותם משם והלאה. **** כמובן אפשר ליצור עוד רשימה ארוכה של "שרירים" כאלה ולתרגל אותם בכיף, במציאות ובחלום, עד לשליטה מלאה!!! **** **** חשוב: **** אם לא "בא לך" ולא עושה לך חשק לתרגל את ה"שרירים" שכתבתי, תמציאי שרירים אחרים, לפי מה שבא לך - ותתאמני עליהם. במציאות ובחלום. זה אמור להיות כיף! **** אם אין לך חשק להתאמן בצורה כזאת, עזבי את זה בלי. עצם המחשבה על כך תגרום לדברים לקרות לך מעכשיו אחרת. ************ הערה חשובה: ************ אם תיקלעי למצבים שאת לא מצליחה לדבר או לזוז, זה דווקא סימן טוב לרוב. זה אומר שאת נמצאת בגוף החולם ולא בגוף הוירטואלי. במקרה כזה אל תנסי לדבר - ואת התזוזה שלך תבצעי לא באמצעות הרגליים אלא באמצעות הבטן, כאילו יוצאת ממנה שלוחה של "רצון" שיכול למשוך אותך לאן שאת רוצה. זכרי: כדי לנוע בגוף החולם, התרכזי בבטן. לגוף החולם איברים שונים מאשר לגוף הפיסי והוא איננו בנוי להליכה, אכילה, דיבור וכולי (למרות שאפשר להפיק ממנו קולות מסויימים של דיבור). מקווה שעזרתי, מחכה לשמוע איך היה, שלך באהבה, בן

אולי

New member
ואוו, תודה!!!

קודם כל, ממש תודה על כל ההודעה הארוכה והמורכבת. אין ספק שזה מענין מאוד... בנוגע לכל מה שכתבת על ה"תרגילים" ובעיקר בנוגע ל"תרגילים במציאות" - אז אני כבר שנים רבות (פחחח, אפשר לחשוב בת כמה אני..) אני עובדת על "תרגילים" התחום הזה של הדמיון (אם אפשר להגדיר את זה ככה...). אם אתה מכיר את "שיטת סילבה", אז אני מתרגלת המון את התרגילים שלהם, כך שמגיל צעיר אני מתאמנת רבות על "העלאת מצבים בעני רוחי", כך שלפחות החלק השייך לתרגים שבמציאות לא ממש חדש לי. וזה טוב, אני מקווה, אני מקווה שזה יעזור לי בהתקדמות ב"קרב האמיתי" - שזהו החלום, כמובן... אז שוב תודה, ונתחיל לנסות כבר הלילה (בתקווה שזה יצליח...). ועוד משהו - חשבתי על זה שאולי זה שאני מזהה את חלומותי בתוך החלומות זה דבר שנרכש ולא מולד. מה שנקרא "יומן חלומות" אני עושה מאז ומעולם (לא ממש באופן הזה, אבל תמיד כתבתי את חלומותיי - יש לי מגירה מלאה "חלומות" - ) אז יכול להיות שבגלל שהקפדתי לרשום את חלומותיי עשיתי לעצמי (באופן בלתי מודע...) "אימון טבעי" כך שכביכול באופן טבעי קיבלתי את המודעות לחלימה. מה אתה חושב? (אם בכלל הבנת את הסירבול הזה...) אה, ועוד משהו. משהו ממש לא נעים. קפוץ רגע לפורום "להרגיש טוב!" (כן, עד לשם אני מתעלקת. ו...סליחה מעומקא דליבא. עוד תבין על מה ...)

Panther

New member
איך אתה משפיע על הגוף שלך?

כושר גופני וטיפול שיניים. לפי מה שאתה אומר היית יכול להיות עכשיו מר עולם לא?

אני? מר עולם? חה חה חה!!! ../images/Emo6.gif

אתה צריך לראות אותי, נמוך ושמנמן כפי שאני, כדי לחייך יחד איתי בעקבות שאלתך. אפשר להשפיע על הגוף בדרכים רבות בחלום צלול. הדרך הפשוטה ביותר הינה, פשוט, להתאמן. בחלום צלול אתה יכול להרכיב לך את חדר הכושר המשוכלל ביותר, ליצור לך יריבי-אימון מושלמים, לברוא לך מסלולי-הכשרה מדהימים וכולי. יש דברים שקל יחסית להתאמן עליהם בחלום צלול (כגון, ביצוע של פעולות מכניות מסויימות, אמנות וחשיבה) ודברים שהרבה יותר יעיל להתאמן עליהם בדמיון מודרך. ויש גם דברים שהרבה יותר יעיל להתאמן עליהם במציאות המוכרת לנו. בנוגע לפיתוח שרירים, למיטב ידיעתי ניתן להתאמן על כך ביעילות רבה בעולם הפיסי ובדמיון מודרך כאחד - אך קצת פחות טוב בחלום צלול. ואכן, אני מכיר יותר מאדם אחד שמעדיפים לפתח את שריריהם מבלי להזיז אצבע (הם עושים זאת בזמן מדיטציה). מאידך, אני מכיר הרבה-הרבה יותר אנשים שמעדיפים לפתח את שריריהם במציאות הפיסית. לטעמי, המציאות הפיסית עשירה מאוד בתחושות ובאפשרויות. האימון בחלום לא הרבה-הרבה יותר יעיל מאשר אימונים במציאות; להיפך - בדברים מסויימים זה אפילו פחות יעיל. מה הכוונה? היתרון: אפשר להתאמן בצורה חופשית יותר, בלי סיכונים ובלי מגבלות. החסרון: אם לא מבצעים את האימון בצורה המסונכרנת לגוף, מתוך כוונה מתאימה, האימון לא ישפיע כלל על הגוף (או ישפיע מעט מאוד)... אפשר לתמצת את העיקרון המרכזי בהשפעה על הגוף מתוך חלום, במשפט הבא: הצלילות בחלום אמורה להתבטא ברמה הגופנית (להרגיש את המאמץ, לדוגמא) בצורה מושלמת, על-מנת שזה ישפיע. קשה מאוד (אפילו לי, שמתאמן בנושא הזה כבר שנים) לחלום חלום-צלול ברמה כזאת. זה פשוט קשה לי (אבל יכול להיות שלמישהו אחר זה יהיה קל הרבה יותר מאשר לי). הרבה יותר קל לי, אם רצוני בכך, לפתח את גופי בדרך דומה בזמן מדיטציה (בסגנון דמיון מודרך), מבלי להיכנס למצב של שינה. עד כמה שזה נשמע מוזר - דווקא במצב של דמיון מודרך עמוק, הגוף לא יכול שלא להגיב לתרגילים שאני מדמיין שאני עושה; בעוד שבמצב של חלימה צלולה הרבה יותר קל "לפספס" את הגוף הפיסי ו"לשלוח" את האימון לחלק אחר, בלתי רלוונטי, בהוויה... ואפילו אם אתה עושה את זה בהצלחה (מתאמן בחלום צלול בצורה נכונה), עדיין האימון לא עדיף או משופר לעומת אימון במציאות (ואם כן - אז במידה לא גדולה כל-כך). לגבי טיפול-שיניים, ובכן, יש כל מיני דרכים. המורה שלי לימד אותנו "לברוא" בדמיון מודרך מעין "מרפאה" משוכללת, כראות עינינו - ואח"כ לטפח אותה לפרטי פרטים. גם תלמידים מתחילים יחסית הצליחו להשפיע בצורה משמעותית על מצבם הגופני באמצעות כניסה ל"מרפאה" זו, קל וחומר תלמידים מאומנים. אפשר ליצור מרפאה זו גם בחלימה אך זה קשה יותר. אני, אישית, לא עשיתי זאת - אבל אני בטוח שיש לכך פוטנציאל רב. יש צורה של מדיטציה שבה "נכנסים" לתוך הגוף ומטפלים בבעיה מבפנים. ניתן לעשות זאת גם תוך כדי שינה. את רוב הטיפולים המדהימים ביותר שעברתי, עשיתי לעצמי (או קיבלתי ממישהו אחר) תוך כדי שינה!!! אני יודע שעניתי בקצרה ורק נגעתי בדברים, אבל אלה הם נושאים שדרוש מקום רב כדי לפרטם. שלך, בן

ואגב,

מחר הבוקר יש לי תור לרופא שיניים, אבל כאבי התופת שהיו לי כבר אינם והנפיחות הגדולה היתה כלא היתה... איזה כיף לי?!?! שלך, בן

למעלה