בוקר טוב, אני ממשיך...
קמתי הבוקר אחרי לילה מאוד פורה ומרתק. חלק קטן מהדברים היה קשור ישירות אלייך ולחלימה שלך; חלק קטן אחר לחלימה בכלל ולפורום הזה. אגב, לפעמים אני מעדיף לחשוב בשינה. אני עוצם את העיניים ונרדם, אבל נשאר מודע לעצמי וחושב על כל מה שאני רוצה. אם אני צריך אני נעזר תוך כדי כך בחלומות ובמציאויות וירטואליות. אבל זה לא מה שקרה לי הלילה. הלילה נשאבתי. ובכן, אולי, בואי נתבונן רגע ביחד על הנושא הזה של החלימה: *** "חלום" הוא מצב שונה של תפישה. *** תפישה זו יכולה להיות פנימית (של עולמנו הפנימי) או חיצונית (של העולם החיצוני ממש). *** תפישה של עולמנו הפנימי יכולה לזמן לנו הזדמנויות מדהימות להנאה, ללמידה ולשינוי. - הנאה: אנחנו יכולים להעביר חלק נכבד מהלילה (בתנאי שאנחנו ישנים מספיק) בהרפתקאות מדהימות, התנסויות מופלאות, חוויות מיניות / רומנטיות מסעירות וכולי. - למידה: אנחנו יכולים להתאמן על כל מה שאנחנו רוצים (כל אימון ישתקף אחר-כך במציאות!), כגון: כושר גופני (!), נהיגה, תקשורת עם הזולת (אפשר ליצור לעצמנו מצבים שקשה לנו איתם במציאות ופשוט "לתרגל"!) - הכל! אנחנו יכולים להיפגש עם כל חלק של עצמנו (כולל חלקים שאנחנו מדחיקים) וללמוד מהם דברים מד-הי-מים. - שינוי: אנחנו יכולים לשנות חלקים בעצמנו, לפתוח דברים, לפתוח כשרונות ויכולות, לשנות הרגלים (!) ואפילו להשפיע על גופנו הפיסי (הלילה בין היתר עשיתי לעצמי טיפול-שיניים שחבל על הזמן). *** תפישה של העולם החיצוני יכולה לזמן לנו הזדמנויות מדהימות מסוג אחר. ביכולתנו להתבונן בעולם הפיסי בדרך הרגילה (אני חושב שקוראים לזה "מסע אסטרלי"), או בדרכים שונות. אנחנו יכולים לראות בקלות רבה מאוד (!) את מה שמכונה "אנרגיות": אנשים מוקפים בהילות, ישויות לא פיסיות, אנרגיות זורמות בעולם, צמחים מתקשרים ביניהם וכולי. אנחנו יכולים לראות איך היקום עובד. אנחנו יכולים לערוך "מסעות" בכל מקום ומימד (!) ביקום, לא בדמיוננו אלא באופן ממשי!!!!! ואני חושב שאת(ם) מכירה(ים) אותי כבר מספיק טוב כדי לתת אמון בהצהרות אלה, או לפחות לא לקטול אותן מיד... *** תפישה-פנימית באמצעות חלום דוברה בהרחבה בפורום הזה ובאתר של אלון ברמן. זה לא תחום חדש עבור קוראי/ות הפורום. התחום שאני קצת יותר מדבר עליו בזמן האחרון ומאזכר אותו יותר ממה שהיה כאן עד עכשיו, זה התחום של תפישה-חיצונית באמצעות חלום. *** תפישה-פנימית בחלום מתבצעת באמצעות "גוף וירטואלי" (שאינו חייב, אגב, ללבוש צורה של גוף-האדם. אנחנו יכולים להיות בחלומנו כל דבר, החל מפרח וכלה במשב-רוח). *** תפישה-חיצונית בחלום מתבצעת באמצעות "גוף חלום" שהינו גוף אמיתי, ממשי, העשוי מאנרגיה. זהו אחד מהגופים שלנו (כפי שיש לנו גוף פיסי) והוא נוטה להיות מנוון יחסית ליצורים שיש להם רק גוף כזה ואין להם גוף פיסי. *** כפי שבאמצעות תפישה-פנימית אפשר גם לערוך ולשנות דברים בנפשנו ובגופנו ולא רק לראות אותם, כך גם בתפישה-חיצונית אפשר ממש להשפיע על העולם הממשי החיצוני ולא רק לראות אותו. *** שני התחומים - תפישה פנימית ותפישה חיצונית - הינם מדהימים לחלוטין וכדאיים מאוד ללמידה ולתרגול. *** השער אל שני התחומים הינו: חלום צלול! *** חלום צלול - קרי - המודעות לכך שאני חולם. *** בלי מודעות לכך שאני חולם, אינני יכול להמשיך משם הלאה. *** מודעות זו ניתנת לרכישה וללמידה, אך זה דורש עבודה בלתי-מבוטלת. את, אולי, ניחנת במודעות זו באופן טבעי (כולם ניחנו בה באופן טבעי, אך צריכים לעבוד כדי לחשוף יכולת זו). *** העובדה שניחנת במודעות זו באופן טבעי, איננה מהווה רק "קיצור דרך" המדלג על שלב היומן ובדיקות המציאות (כפי שכתבתי, באיוולתי, באחת מתשובותי הקודמות), אלא עשויה לרמוז על יכולת פוטנציאלית רבה במיוחד בתחום אמנות החלימה, הכוללת כאמור הן תפישה-פנימית והן תפישה-חיצונית (זוהי מהותו של חלום: תפישה שונה של המציאות!). *** כרגע החלומות שלך הם מסויימים. בסדר, זה לא חשוב. החלומות כל כולם הם מסויימים. עד שהם לומדים לשלוט בהם / לנוע מתוכם החוצה. אני ממליץ קודם ללמוד לשלוט בהם ורק אחר כך ללמוד לנוע מתוכם החוצה!!! *** אז נכון, את לא יודעת עדיין לשלוט היטב בחלומות שלך, אבל את מודעת לכך שאת חולמת!!! *** לסיכום: לפנייך עומד כרגע השלב של לימוד-השליטה-בחלומות. *** התחלת כבר ללמוד את השלב הזה, את בהחלט מסוגלת להפעיל שליטה בחלומותייך, אך שליטה זו רחוקה מלהיות חופשית ומלאה. אם נשווה את זה למאטריקס, אז השליטה שלך היא כמו השליטה של "האנשים החופשיים" החודרים אל תוך מאטריקס באופן פיראטי, אך לא כמו של "הסוכנים" ובטח לא כמו של "ניו", היכול לעצב את המאטריקס מחדש כרצונו! *** בואי נסכם שעד סוף חודש זה (יולי) את לומדת לשלוט בחלומות שלך קצת יותר טוב!!!! מה דעתך?! --------------------------------------------- אולוש, הנה חמישה רעיונות לפיתוח השליטה בחלומות, אבל כדי ליישם אותם בקלות יחסית כבר בחלומות הקרובים, תתאמני לך בכיף על יישום הרעיונות האלה בחיי היומיום שלך
(איזה כיף לך!): <<< שריר הראיה >>> התבונני באמצעות עינייך על פרטים שונים סביבך. במציאות: אותו דבר. לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: לראות אותם (אגב, סביר להניח שזה היה גורם להם לעצור...! יכול להיות שכל זה היה בסה"כ נסיון למשוך את תשומת לבך למשהו...). <<< שריר הדיבור >>> תדברי. תשמעי את עצמך בחלום. תצרחי את הדברים שבהם את מאמינה וכולי. במציאות: אותו דבר, אבל אם את בחברת אנשים באותו זמן אז לא בצרחות... לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: להגיד "היי, חבר´ה, מה שלומכם?! כמה שאני שמחה לראות אתכם..." או להגיד שוב ושוב "זה החלום שלי, אני קובעת" ברצף, בזה אחר זה, או כל דבר אחר שמתחשק לך. <<< שריר ההזדהות >>> תתיקי את הזדהותך מגופך אל מקום אחר, הנמצא מחוצה לו. במציאות: אותו דבר. לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: להתיק את ההזדהות אל האנשים. את כבר לא אולי - את האנשים - ואת רואה הכל מזווית הראיה שלהם (כולל את "אולי"). <<< שריר התעופה >>> תרחפי, תעופי, תמריאי. במציאות (1): תעשי זאת בנפשך. קרי, תדעי מה היית חשה ורואה אם היית רואה את הסיטואציה הנוכחית מלמעלה, מהתקרה, מהשמיים - וכולי. במציאות (2): תנסי לעוף בכוח המחשבה (למרות שלא תצליחי). תדמייני שאת נעשית קלה יותר ויותר ותנסי פשוט להמריא, כבלון. לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: להמריא משם הלאה. <<< שריר הרוח >>> זה קל מאוד ליצור משב רוח בחלום, בכוח הרציה. במציאות: ליצור משבי-רוח באמצעות דמיונך (סביר להניח שזה לא יצליח אובייקטיבית, אבל התחושה שלך תהיה טובה ומעניינת... נסי!). לדוגמא, בחלום עם הסכינאים: לנשב אותם משם והלאה. **** כמובן אפשר ליצור עוד רשימה ארוכה של "שרירים" כאלה ולתרגל אותם בכיף, במציאות ובחלום, עד לשליטה מלאה!!! **** **** חשוב: **** אם לא "בא לך" ולא עושה לך חשק לתרגל את ה"שרירים" שכתבתי, תמציאי שרירים אחרים, לפי מה שבא לך - ותתאמני עליהם. במציאות ובחלום. זה אמור להיות כיף! **** אם אין לך חשק להתאמן בצורה כזאת, עזבי את זה בלי. עצם המחשבה על כך תגרום לדברים לקרות לך מעכשיו אחרת. ************ הערה חשובה: ************ אם תיקלעי למצבים שאת לא מצליחה לדבר או לזוז, זה דווקא סימן טוב לרוב. זה אומר שאת נמצאת בגוף החולם ולא בגוף הוירטואלי. במקרה כזה אל תנסי לדבר - ואת התזוזה שלך תבצעי לא באמצעות הרגליים אלא באמצעות הבטן, כאילו יוצאת ממנה שלוחה של "רצון" שיכול למשוך אותך לאן שאת רוצה. זכרי: כדי לנוע בגוף החולם, התרכזי בבטן. לגוף החולם איברים שונים מאשר לגוף הפיסי והוא איננו בנוי להליכה, אכילה, דיבור וכולי (למרות שאפשר להפיק ממנו קולות מסויימים של דיבור). מקווה שעזרתי, מחכה לשמוע איך היה, שלך באהבה, בן