טראומה

טראומה

בשנים האחרונות, עם המודעות לעבירות מין וחוק להטרדה מינית, הוענקו לנשים כוחות שמציבות אותן בראש העץ ביחסי הכוחות בינן לבין הגברים. הבעיתיות הנוצרת, מן הפער ביחסי הכוחות, מתבטאת בחששם של גברים לא מעטים אשר לחוצים שמא הבחורה תוציא את ציפורניה, ותתחיל להעליל עליהם עלילת מין שווא תוך שימוש לרעה בהימצאות הגבר בנקודת חולשה ביחסי הכוחות שביניהם מול החברה השופטת. הואיל והפרסומות, התקשורת וגורמים סוציולוגים נוספים מכתיבים כי אובייקט הנטיה המינית של גברים אמור להיות בחורות צעירות, אזי אנחנו דור שלם אשר בו הנשים הצעירות מודעות יותר ויותר לצבען הצהוב והמזהיר. החברה נתנה להן כוח אדיר! בכוחן להעליל עלילות שווא עליך וכולם יאמינו להן! חלקן משתמשות לרעה, על מנת לאנוס את רצונן על הזולת על מנת להשיג רווחים משניים ואישיים. ממש לא אכפתן להן, שבכך הן מנצלות את מצבן העגום של נשים אמיתיות שבאמת נוצלו ו/או הוטרדו מינית. לדוגמא, בחורה שעובדת במסגרת עבודה מסוימת. העובדת משווקת שירות או מוצר. היא רואה אדם שעשוי להיות לקוח, והיא אמורה לדוג אותו. הגבר מקבל הבטחות על השירות שבגינן, מסכים לקנות את השירות. לאחר שהאדם הסכים ושילם על השירות או המוצר, הלקוח מגלה כי העובדת מפרה הבטחה שאותה עובדת הבטיחה. הבטחה זו היתה בשיקול המרכזי והסיבה העיקרית להסכמתו לקנות את השירות/המוצר. הלקוח הנפגע משוחח על כך עם העובדת, ומגלה שהיא מכחישה את אשר הבטיחה לו לגבי השירות ששילם ממיטב כספו. הלקוח רואה אותה משקרת לו בהכחשתה. כשהוא מגלה את השקר, הוא רותח מזעם !! הם מתחילים לריב, והוא מאיים לפנות למנהלת שלה ומאיים שאם היא תשקר בפני המנהלת שלה, הוא יתלונן עליה במחלקת ההונאה של המשטרה. המטומטמת, כועסת עוד יותר עליו. והיא מתחילה כל פעם לתת גירסאות שונות, עד לבניית גירסה לפיה הוא הטריד אותה מינית ומאיימת עליו שהיא זו שיש לה את העילה להתלונן במשטרה. הדרך סלולה לה לפנות למשטרה. למעשה החברה יצרה לה מידרון חלקלק מידי והיא תילחץ על ההדק הראשונה. ללא ספק, האשמות שווא שכאלה, גורמות לגברים שנפלו קורבן לצעירות נוכלות לטראומה. רציתי לשאול על מהות הטראומה. באיזה מסקנות ומחשבות פילוסופיות מתבטאת טראומה זו? איפה אפשר לקרוא יותר על מסקנות פילוסופיות שקורבן אידיאלי לעלילת שווא מצד הזולת הגיע?

lb22

New member
רק ביום ש......

רק ביום שהשופטים בישראל יעיפו לכלא (להרבה זמן!) בחורות שבודות סיפורי אונס/הטרדה מינית/וכו' רק אז אולי הדבר הזה לא יהיה (סיפורים הזויים של שקרי הטרדה מינית). לצערי היום זה לא מייושם וכל בחורה עם קצת שכל בראש יכולה להלתונן ככה סתם על גבר שהוא הטריד אותה מינית וכל זה ואז לגבר יש אות קלון לכל חייו . והאישה? (או שמא כלבה?) היא אולי תצא עם כמה מאות שעות של עבודות שירות שזה לעשות צחוק מהפארסה.....

זכוכיות

New member
כמה בעיות.

א. כמה כאלה אתה חושב שכבר יש? ב. איך אפשר להוכיח? אתה יודע (ואני יודעת שאתה יודע, מר קרימינולוג) כמה מקרים של הטרדות מיניות ומקרי אונס בכלל לא מגיעים למשפט מאלף ואחת סיבת שבכלל לא קשורות לאמיתות המקרה? מצד אחד, כמובן שאני בדעה שמי שמשקרת בנושא הזה היא פושעת לכל דבר ומגיע לה לשבת בכלא, מצד שני ברגע שיתחילו להכניס נשים (וגברים) לכלא על "תלונות שקריות" אז אנשים גם יפחדו להתלונן- כי כעט מעבר לסיוטי החקירה, ולאפשרות שבסופו של דבר גם לא יאמינו להן או יאמינו אך לא יצליחו להוכיח- עוד יהיה קיים הסיכוי שהן ישלחו לכלא על זה. אני גם לא מבינה איך מתי ואיפה "כל בחורה יכולה להתלונן", אני התנדבתי בקו החם לנפגעות תקיפה מינית הרבה מאוד זמן, והכרתי את הנושא דיי מקרוב, גם רוב האנסים האמיתיים לא ישלכו לכלא, אז איך אפשר "לבדות" אונס, ועוד לעיתים קרובות? הרי עורכים בדיקות גופניות, נסיבתיות, פסיכולוגיות, והופכים את הנאנסת מכל הכיוונים. נראה לי הזוי להצליח ליצור איזשהי בדיה כזאת שגם תעבוד, לא שאני מזלזלת, וברור לי שיכול מאוד להיות שיש אי שם בחור שהואשם באונס\ הטרדה מינית- למרות שהוא לא ביצע אותו, כמו שברור לי שיש אנשים שהואשמו בגניבה\ מרמה\ רצח וכו' וכו'- ללא קשר אל הפשע, יש פישולים, אבל כמה קשה לארגן כאלה!

Paranoid Eyes

New member
לא כל הנשים ככה

אבל אני מודה שלא חסרות כאלה. וחבל.. ממש חבל.. אי אפשר לדעת כבר מי דוברת אמת ומי לא.

למעלה