טראומות, שיחזור והצפה

רננהלי

New member
טראומות, שיחזור והצפה

משהו שעברתי בימים האחרונים. אחת הבעיות הכי קשות שלי כרגע היא בענין העבודה. זה מטריד אותי נורא. ואני מרגישה שהשעון מתקתק, ושככל שהזמן עובר אני מתרחקת יותר מהלימודים, ועובר יותר מדי זמן. התקדמתי, אני כל הזמן מתקדמת בנושא. אני קצת יותר מוכנה לזה. אבל עדיין כל כך מפחדת... שנה שעברה עבדתי קצת בתחום שלי. ואחרי תקופה מסויימת החלטתי לעזוב. לא בגלל שהמקום לא היה טוב, הוא היה מעולה, והיה לי צוות נפלא ובוסית נפלאה. וכולם הדריכו אותי וניסו לעזור לי. אבל אני לא הצלחתי להתרכז בעבודה. היו לי בחיים מסביב כמה דברים שהיקשו עליי מאוד, כל כך כאב לי נפשית באותה תקופה, שבשלב מסויים הרגשתי שאני לא מסוגלת יותר להתמודד עם הכל ביחד ופשוט עזבתי. (למורת רוחם של כולם) התקופה היא זכורה לי מתוך ערפל של כאב וקושי. והעבודה זכורה לי בתור אחד הדברים שגרמו לי סבל כי הרגשתי שאני לא טובה בזה, וזה אפילו למספיק מעניין אותי ( באותה תקופה קשה וכואבת, שום דבר לא עניין אותי - גם לא הדברים שהכי אהבתי). בקיצור, התקופה ההיא זכורה לי בתור טראומה. כל פעם שאני נזכרת במשהו מהעבודה ההיא, אני מצטמררת וכולי מתוחה. מה שעשיתי עד עכשו היה, שבכל פעם שאני נזכרת בזה, אני פשוט נסה להתעלם, להעסיק את עצמי בדברים אחרים, לשכוח. השבוע הגעתי למסקנה שאני צריכה להתמודד עם התקופה ההיא. ועשיתי את זה. ואני עדיין עושה את זה. פשוט התחלתי לשחזר מה היה לי אז. איך היה בעבודה, מה עשיתי שם, עם מי עבדתי, איפה הייתי. כל הפרטים הקטנים שהשתדלתי לשכוח. ובאמת מה שקרה כשהתחלתי לחשוב על זה היתה הצפה. מתח. קושי. פחד. ואחרי כמה זמן שהמשכתי להציף את עצמי, המתח ירד והצלחתי להשתחרר קצת. זה עבד!! זה מה שאני מנסה לעשות עכשו - להיזכר בתקופה הטראומתית הזו. להיזכר בכלל במקצוע (שבעקבות ההתנסות ההיא הנפש שלי פשוט פסלה אותו ואת היכולת שלי להתמודד), בעקרונות שלו, לקרוא קצת חומר עליו. להכנס לזה. ואני מרגישה קצת מוצפת אבל נראה לי שמצאתי נתיב כלשהו שעוזר לי להתמודד. מה אתם אומרים? (והאם קרה לכם פעם?)

רננהלי

New member
חייבת להוסיף משהו

נורא מאוחר יש לי לילה לבן דיפדפתי בדפי הפורום אחורה. כל מיני דברים שכתבתי השנה מאז שהפורום הוקם. וראיתי עד כמה התקדמתי. עד כה השתנתה התחושה שלי. כמה אני מרגישה טוב עכשו יחסית לפעם. כמה הכאב נעלם. כמה הבטחון גדל.כמה היכולות שלי השתפרו, והתפקוד שלי נהיה טוב. ועוד דברים התגלו לי - לקרוא את מה שכתבתי בכלל לא היווה עבורי שום טריגר לשיחזור של תחושות רעות. קראתי, נזכרתי בדברים. גם בדברים שכאבו לי אז עד כדי חוסר יכולת לנשום. ו... כלום. אני מרגישה טוב. אפילו יותר טוב. מעודדת.
אפילו לקרוא על החברות שלי שהרגשתי אז שבגדו בי, ורק ניסית לשכוח ולא לחשוב עליהן, אפילו זה לא עשה לי רע. נורא נחמד שאפשר לחזור אחורה ולהיזכר. מומלץ. לסיכום השנה שחלפה.

התקדמת המון המון באמת ../images/Emo34.gif

עשית תהליך מדהים בעיני. לגבי שחזור הטראומה, לא יצא לי לעשות את זה מתוך החלטה מודעת. אולי במסגרת הטיפול, שיחזרתי דברים. אבל זה מתקשר מאד לדיון שהיה פה השבוע על הנזק שנגרם מתוך הדחקה והכחשה של האמת, לכן אני חושבת שמה שהחלטת לעשות מאד חשוב וינקה אותך מבפנים.

שובטמה

New member
תשובה לרננהלי,,,,,,,

נהדר. אני אפילו הייתי הולך לבנין שם עבדתי ומתבונן בתחושות, נושם לתוך התחושות וחווה איך הן מתחילות להעלם. פשוט נהדר מה שעשית וזה שם אותך ברמת מודעות גבוהה עם עצמך. זו הדרך להתמודד עם התחושות הללו שמגיעות אילנו בכאן ואכשיו אך הן שיכות לעבר וזו הדרך להתמודד וזה תהליך שדורש זמן ועבודה והתמודדות אך בסופו של התהליך את חוצה את הנהר הגועש ומגיעה לגדה השניה. מי יתן ותמשיכי בהצלחה בדרך הזו ותהיי מאושרת. זו הדרך אל האשר.

רננהלי

New member
הלוואי

זה מה שאני עושה עכשו היום הסתכלתי באלבומי תמונות קצת. תמונות עם החברות שנפגעתי מהן. ובכלל תמונות מהשנים האחרונות. אני צריכה לחשוב על עוד דברים שכדאי לי לעשות כדי לנקות אחריי, לנקות את העבר שלי מכעס וכאב. יש לי כוחות להתמודד עם זה עכשו ואני רוצה לעשות את זה.

למעלה