טראמפ: "אני מדבר על העברת כל הפלסטינים מעזה לתמיד"
טראמפ: "אני מדבר על העברת כל הפלסטינים מעזה לתמיד"
www.maariv.co.il
"נמצא להם מקום פתוח יפה" - תוכנית טראמפ לפינוי אוכלוסיית עזה
נשיא ארה"ב מפזר מתנות היסטוריות על ישראל: מכריז על "העברת כל הפלסטינים מעזה לתמיד"; ומבטיח ש"לא נאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני"
טראמפ התייחס בהרחבה לתוכנית אותה חשף בשבועות האחרונים, וגילה פרטים נוספים באשר להגירת העזתים מרצועת עזה, כאשר מרגע לרגע מתברר שמבחינתו לפחות, הוא רציני מאוד בכוונתו לפנות את רובם של תושבי עזה, ולמעשה לנטרל אחת ולתמיד את האיום הזה לפחות על ישראל.
פרטים שטראמפ מגלה מתוך תוכנית ההגירה מהרצועה: מדינות רבות פונות לקבל את העזתים, מצפה שגם ירדן ומצרים יקחו חלק; טראמפ אומר כי "מדינות עשירות" יקחו חלק בשיקום; טראמפ לא רואה כיצד תושבי הרצועה ירצו לחזור לעזה, וטראמפ מדבר על כך שישנם בין 3-5 אזורים אליהם ניתן יהיה להעביר את תושבי הרצועה.
"אם תסתכלו על עזה יש בקושי בניין שעומד, אי אפשר לחיות שם ואנחנו צריכים לוקיישן אחר שיעשה אנשים שמחים. אם נוכל להשיג אזור יפה ליישב אנשים באופן קבוע ושהם לא יהיו בסכנה, כרגע המצב שם מסוכן, זה בלגן. אני מדבר על העברת כל הפלסטינים מעזה לתמיד; לרשות יהיה קשה מאוד לשלוט בעזה; אני לא רואה התנחלויות בעזה, זה מסוכן מדי".
ולא רק עזה, הנשיא טראמפ גם המשיך והתייחס לאיום האיראני והצהיר כי "לא נאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני, כשעזבתי הם היו מרוששים". השמאלנים החיו אותם מחדש.
גם ראש הממשלה נתניהו נשאל מספר שאלות. בין היתר עקץ את ממשל ביידן ואמר: "כשישראל וארה"ב עובדים יחד יש פחות בעיות. כשלא עובדים ביחד יש בעיות".