טראמפ ביטל את DACA

debby12

New member
מנהל
טראמפ ביטל את DACA

ורק על זה מדברים ב NPR כל הזמן. אז יאללה, שיהיה גם בעברית

מה דעתכן/ם?

Boston Guy

New member
אובאמה חוקק את DACA.

ה"צעירים" האלו היו נטולי סטטוס ונטולי הגנה עד לפני כ 3 שנים,
וחזרו להיות נטולי סטטוס ונטולי הגנה...

כל מה שזה מלמד אותי זה שהמנטאליות המזרח אירופאית של אבא שלי נכונה היום כמו שהיתה נכונה לפני 75 שנה:
כשהשלטונות אומרים לך ש"כל היהודים צריכים להתייצב ולהרשם במשרדי הממשלה המקומית כדי שיהיה להם סטטוס" - צריך להתחבא מתחת למיטה בבית במשך שבועיים.
מי שנשמע להוראות - מצא את מותו בחצר הקסטוריצה או באחת מרכבות המוות.
מי שהתחבא בבית - שרד וזכה לראות נכדים ואי"ה בקרוב נינים.

ההבדל היחיד בין המצב של ה DREAMERS עכשיו ולפני 4 שנים הוא שעכשיו - יש לשלטונות רישום של כל תמים שהתייצב להרשם כדי לזכות ב"הגנה" של החסינות מגירוש.
הקלגסים של ה ADOLF WANNABE יודעים עכשיו מה שמם והיכן הם גרים...

לפני הבחירות צירפתי את הקליפ הזה לאחת ההודעות שלי בקומונה.
המציאות מממשת את זה מול עיננו - אחד לאחד.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=9s5zcXccNMY[/URL]

אובמה הוציא צו נשיאותי, והדבר היחיד

הטוב שאולי ייצא מביטולו על ידי יורשו טראמפ, זה שהקונגרס באמת יחוקק חוק להסדיר את העניין. לא שאני אופטימי במיוחד שהם יספיקו (או יירצו?) לעשות את זה תוך חצי שנה, אבל אולי רק אולי זה יקרה ומעז ייצא מתוק.

xbuffalomen

New member

debby12

New member
מנהל
מעניין - אתה חושב שאלה שנרשמו מתחרטים על זה?

יצא לי לשמוע לא מעט ראיונות עם דרימרים (הרדיו, באוטו...). ולא היה נשמע שמי מהם מתחרט על שנרשם.

הבנתי את הרעיון השואתי של חצר הקסטוריצה. סקרנת אותי והלכתי לחפש אבל לא מצאתי

על כל פנים - אם נשים בצד אדולף ושואה ונתמקד ב DACA. מה הפתרון הראוי /רצוי בעיניך? DACA מעתה ועד עולם לכל קטין שחצה את הגבול והיגר באופן לא חוקי?

יש פחות או יותר כל שבוע הודעה בפורום עוברים

על ישראלים שבחיים לא היו בארה"ב אבל ירשו אזרחות, או על כאלו שנולדו פה ועזבו כתינוקות או ילדים קטנים. היום היתה כתבה בדיילי ביסט (דמגוגית משהו, מודה) על הורים רוסים בהריון שמבלים את חודשי ההריון האחרונים בפלורידה, כולל במלונות של טראמפ (זה היה הקטע הדמגוגי לטעמי) על מנת לזכות את הילדים באזרחות אמריקאית,ואז לחזור לארצם.
אם הילדים האלה, גם הישראלים, גם הרוסים, וגם אחרים (כמו אחד הטורקים שנהרג על המרמרה) זכאים להיחשב לאמריקאים ולעבור לגור פה כאוות נפשם, לא רואה שום סיבה שילדים שגדלו בארה"ב והולכים פה לקולג' (יש בחוק כל מיני תנאים) יקבלו מעמד חוקי. למי יועיל להשאיר אותם כלא חוקיים? הם בטח לא פחות אמריקאיים מאותם ישראלים או רוסים שבכלל לא גדלו פה, ובארץ כזו שמקבלת כמויות גדולות של מהגרים שזרים לגמריי לתרבות הם הדבר האחרון שמטריד אותי. הם בטוח הרבה יותר אמריקאים ממני, גם אם אני זכיתי לחותמת והם לא. ובתור מישהו שסבא שלו וכל האחים שלו היגרו לפלשתינה באמצעות סרטיפיקטים מזוייפים וכל מיני פוילה-שטיקים, טיעוני החוק-הוא-חוק לא ממש משכנעים אותי במקרה הזה.

John the Savage

New member
הפיתרון הוא מצד אחד

להסדיר את המעמד של אותם צעירים שהגיעו לארה"ב כילדים, ומצד שני לטפל ישירות בנסיבות שמובילות לכך שיש בארה"ב כמות גדולה כל-כך של מהגרים לא חוקיים.

ובכדי לטפל בבעיה לא מספיק רק להחמיר את האבטחה. מצב בו מצד אחד מעסיקים אמריקאים מחפשים עובדים מקסיקנים ומצד שני מגבילים מאד את ויזות העבודה, יוצר מצב בו הפיתרון היחיד שהיה נוח לכל הצדדים עד היום הוא מעבר כמהגרים לא חוקיים, כאשר אותם אנשים שהיו מגיעים באופן זמני וחוזרים מעדיפים פשוט לעבור באופן קבוע לארה"ב משום שהם יודעים שברגע שיצאו לא יוכלו לחזור. רק שינוי של הסיטואציה הזו יוביל לפיתרון אמיתי לבעיית ההגירה הלא-חוקית.

איך מטפלים לדעתך בעיניין ההגירה הלא חוקית באופן שורשי יותר?

יש שתי אפשריות: הקלה או החמרה במדניות ההגירה. המתנגדים להקלה (אלה שנתנו את המנדט לטראמפ) יגידו שפתיחת השערים עלולה לגרום להצפה של מהגרים, ולהשפיע בצורה משמעותית על החיים של התושבים כאן (אבטלה, עליית מחירי הדיור וכ"ו). האפשרות השניה היא גרוש המוני, הגבלת ויזות, סגירת שערים... ובעצם בנית החומה ... וכן, ביטול דאקא הוא חלק מזה.
לא נראה לי שלממשל הנוכחי יש עיניין או מנדט להקלה, הם הבטיחו לבנות חומה וזה מה שהם עושים...

באופן אישי, אני לגמרי מסכימה עם בוקובזה וגם אני חושבת שלילד שגדל באמריקה יש זכות להשאר בה לפחות כמו ליליד ארה"ב שמקבל אזרחות אוטומטית גם אם לא גדל והתחנך בארה"ב ... אבל לא נראה לי שאפשר לצפות למשהו אחר מהממשל הנוכחי... על טראמפ אפשר להגיד לפחות שהוא קונסיסטנטי ... והוא, ליטראלי, מקיים את ההבטחה שלו לבוחר...

מה שמטריד אותי בכל העיניין זה שבעצם לנשיא יש מעט מאוד "כח לשנות" ... באת ל 4 או 8 שנים, בנית ועשית הרים וגבעות, והנשיא אחריך יכול עוד בשנה הראשונה לכהונתו לבטל את כל מה שבנה הנשיא לפניו. מה שיפה בטראמפ זה שאנחנו די קרובים לסוף השנה הראשונה לכהונתו והוא עוד לא בנה שום דבר משלו, הוא עסוק, מהרגע בו נבחר, לנפץ ולרסק את מה שבנה קודמו בתפקיד.

Midriff

New member
לגבי הפיסקה האחרונה

זה ממש לא מדוייק ובגלל זה האובמהקייר עדיין לא בוטל. כי הוא עבר בתהליך חקיקתי מסודר. אובמה, בגלל שהוא לא הצליח להעביר משהו כמו DACA בתהליך חוקי חתם על צו נשיאותי - שהוא בעצם עוקף חקיקה, אבל הוא קיים למספר מוגבל של שנים והנשיא הבא יכול לבטל אותו. ככה שמעצם קיומו הוא דבר זמני, בכדי לא לתת לנשיא כח בילתי מוגבל.
אז הצווים הנשיאותיים האלה זה יופי ליחסי ציבור , אבל תכלס הם לא פתרון

הלוואי שאת צודקת אבל לדעתי האובמהקאר לא ישרוד

היו הפעם פירפורים אחרונים של התנגדות אבל בפעם הבאה שהוא יעלה את זה נראה לי שזה יעבור. אבל זה בסדר השלטון התחלף - יחי המלך החדש!!!

Midriff

New member
לא אמרתי שאי אפשר לשנות

אבל זה תהליך חקיקתי יחסית מסודר לעומת ה- excutive order שבאים והולכים לפי המצב רוח של הנשיא

Fellowship

New member
מאוד פשוט

1. מי שנכנס מתחת לגיל 18 עם הוריו, מקבל אישור להשאר, ילדים לא אשמים.
2. החמרה משמעותית של מדיניות ההגירה והענישה.
&nbsp
אין בעד מה

&nbsp

למעלה