טראמפ מנחית מכה אחרי מכה על השמאלנים

marabo

Well-known member

1ספי11

Well-known member
אני רק שאלה.
ההסכם להחזרת החטופים נראה כמו מכה לימנים. לא כך?

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה לא רואה את ע-14?
איש לא מדבר שם על "מכה לימין". מדברים על סכנה לישראל. אצלך אולי שאלת הסיכון מעניינת פוליטית. בימין פחות. אבל בכל מקרה, בהיעדר קשר מיוחד בין זה לטראמפ על אף כל ההמצאות היפות של הערוצים האחרים, זה לא ממש מוביל לאותה מסקנה שניסית להגיע אליה למעלה :).

evglev1

Well-known member
מנהל
אני רק שאלה.
ההסכם להחזרת החטופים נראה כמו מכה לימנים. לא כך?
לפי הסקרים של ערוצי 12-13 רוב הציבור תומך, גם רוב תומכי הקואליציה. לא יודע מה אמרו הסקרים של ערוץ 14 בנושא תמיכה או התנגדות לעיסקה ואם הם בכלל נערכו.

1ספי11

Well-known member
לפי הסקרים של ערוצי 12-13 רוב הציבור תומך, גם רוב תומכי הקואליציה. לא יודע מה אמרו הסקרים של ערוץ 14 בנושא תמיכה או התנגדות לעיסקה ואם הם בכלל נערכו.
לא מדויק.
רוב מצביעי הימין מתנגדים לעיסקה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ראשית לא ניתן לסמוך על סקרים כידוע. בוודאי כך אם אינך יודע כיצד בדיוק נוסחה השאלה, מה היו שקלולי מכון הסקרים לתוצאות האמת שקיבל, ועוד.
שנית עולה השאלה העקרונית שהעליתי גם במקום אחר בתגובה לדברים דומים, האם על הנהגה נבחרת של מדינה לפעול בהתאם לרצון העם או בהתאם לטובת העם (במקום בו אלה אולי מתנגשים). שאלה מעניינת ואני מעלה אותה בכלליות, על אף שעלתה בי גם שם מתוך מחשבה על העסקה ומה שנראה כרצון העם בנושא לכאורה.
שלישית ובהמשך לשאלה זו, האם יתכן שאנשים משיבים על-פי הרגש מתוך הנחה שההנהגה כבר תדע להיות זו שתפעיל גם את השכל ולא (רק) את הרגש? כי במקרה כזה, הסקרים אולי יצביעו על תוצאה מסוימת, אבל זו לא באמת תלמד אותך מה רצון העם.
רביעית אם אתה רוצה להסתמך על סקרים, מן הראוי שתציג בפני הנשאלים את כל האפשרויות ואת כל ההשלכות. לא בטוח שזה נעשה במקרה כזה, בוודאי לא בצורה מסודרת. הרי בוא נהיה כנים, קל מאוד לתמוך בעסקה להחזרת חטופים אם אינך יודע מה הפנים והשמות של נפגעי העסקה.

בכל מקרה, אני בספק אם מדינה יכולה להתנהל, בוודאי בנושאים רגישים ובעייתים כמו זה, על-פי סקרים. אם כבר משהו, שיערכו משאל עם. כלומר סקר שלא ניתן להטות אותו, שציבור הנשאלים מקבל לפניו את מלוא האינפורמציה הרלוונטית, ושלא משתנה בהתאם לערוץ שמזמין אותו. את זה עוד איכשהו אפשר להבין. אבל סקרים של ערוצי טמבליזיה? סקרים מהסוג שהוכח בערך אחת ל3 שנים במדינת ישראל שלא שווים את הנייר עליהם נכתבו התוצאות? זה סתם בדיחה אם מסתמכים על זה. זאת מעבר לכאמור, אולי חובת ההנהגה לפעול בהתאם לראות עיניה מהי טובת המדינה ולא בהכרח על-פי רצון הציבור.

ריקי זו אני

Well-known member
קשה להיות שמאלן שמבין איך עובד ראש של ימני...
ועוד יותר קשה לשמאלנים להבין מה היא המילה המוזרה הזו שנקראת בעברית 'מנהיג' ולצידה 'הנהגה'... ובאמת אין צורך לראות בכך נכות...

למעלה